wodną , idealne połączenie smaków. Koniecznie jadajcie rukiew jeśli tylko uda się ją zakupić, jest pyszna i zdrowa. Zaczynamy śniadanie? A Ty jakie śniadania lubisz? Ciepłe kanapki z pastą z dyni, sadzonym jajem i rukwią wodną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeżeli macie jeszcze dynie, to gorąco polecam Wam te muffiny. Są wilgotne, puszyste, umiarkowanie słodkie (czytaj: mniejsze wyrzuty sumienia :P) i fantastycznie pachną korzennymi przyprawami. A do tego, jak na muffiny przystało, ich przygotowanie zajmie Wam tylko chwilkę. Czegóż chcieć więcej? :) Przyznaję, że nie zawsze tak się entuzjazmowałam na widok czegokolwiek, co zawiera w… Continue reading Korzenne muffiny czekoldowo
brunetkawkuchniSyrop dyniowo-korzenny być może znasz, niekoniecznie jednak w takim wydaniu. Ta moja wersja zawiera sok malinowy oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową, ponieważ mimo, że lubię dynię i jej smak, to lubię też ze smakiem kombinować. Te dodatkowe… Artykuł Syrop dyniowo-korzenny pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikZastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!goździki, starty imbir i szczyptę gałki muszkatołowej) oraz zwykły i wanilinowy cukier. Gotować na małym ogniu, aż do lekkiego zagęszczenia. Następnie wyjąć goździki, a do syropu dodać puree z dyni. Całość dokładnie zmiksować. Masę ponownie zagotować, jeśli będzie zbyt gęsta to dolać 1/4 szklanki wody i ponownie zagotować. Przygotowany syrop przelać do małego słoika i przechowywać w lodówce. Woda
Ugotowaćlubicie muffinki? A z dodatkiem dyni i czekolady? Są wyjątkowe, mięciutkie i tak smaczne, że trzeba je upiec. Z tej porcji upiekłam 12 mniamniuśnych ciasteczek. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na smak dynia nie ma zbyt wielkiego wpływu, ale dodatek karotenu w sezonie jesienno-zimowym jest jak najbardziej w cenie. Na blogu gościły już kopytka dyniowe , d yniowe szpecle , dyniowe knedle z jeżynami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś
Moja Galeria Smakukasza jaglana 3 łyżki - banan - potarty na dużych oczkach - amarantus 1 łyżka - pestki dyni 1 łyżka zmielone - olej kokosowy 1 łyżeczka - #bieluch 1/2 opakowania -amarantus ekspandowany do posypania - żurawina liofilizowana 1 szt na nos 😉 Kasze jaglana i amarantus dobrze pluczemy. Gotujemy około 25 minut, przecedzamy. Dodajemy olej kokosowy. Przestudzamy. Łączymy z pozostałymi
Szkrab Je Samwiorek kokosowych - pozostałość po mleku kokosowym - 1 banan - 2 łyżki pestek dyni - zmielic w młynku do kawy - 1 łyżka mąki kokosowej Banan dokładnie rozgniatamy widelcem. Mieszamy wszystkie składniki. Formujemy ciasteczka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 25-30 minut
Szkrab Je Samnawet zastąpić deser :) Staram się by w naszej diecie było coraz więcej warzyw, by nawet deser się z nimi kojarzył :) Składniki: - 1 średnia cukinia - pęczek pietruszki - 1 szklanka pestek dyni - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny - 4 łyżki oleju lnianego - 2 ząbki czosnku - opcjonalnie sól i pieprz Przygotowanie: Cukinię trzemy na tarce na dużych oczkach lub na szatkownicy do frytek. Pozostałe
Szkrab Je SamJesień coraz bardziej się ochładza i jedynym ratunkiem na pluchę za oknem są rozgrzewające obiady. Jesień jest obfita w dynie, dlatego warto je przytargać do kuchni i zrobić coś pysznego- ciasta, gulasze, jednogarnkowe dania czy makarony. Ta lazania powstała przez to że w moim domu jakimś cudem zabrakło makaronu, a sos dyniowy był już gotowy. Bardzo dobrze się złożyło
wegetalerzeDyniowe racuchy na proszku z czekoladą to hit tegorocznej jesieni. Smażę dyniowe racuchy 3 dni pod rząd i w końcu dzisiaj mogłam na spokojnie zrobić jakieś zdjęcia. Dynia z czekoladą to świetne kombinacja smakowa. pamiętacie dyniowe ciasto z czekoladą z przed kilku dni…Podobnie smakują dyniowe placki. Piękne, pomarańczowe i niebywale smaczne. Dyniowe racuchy to prawdziwa jesień na talerzu
codojedzeniaidealnie wpływa na nasze trawienie które teraz na jesieni bardzo zwalnia bo po prostu mniej się ruszamy. Dlatego warto sięgnąć po wspomaganie i zajadać pyszne placuszki z maślanką i dynią. Zachęcam do pieczenia. Jeśli nie znajdziecie malin to podajcie z ulubionymi owocami. Maślankowo - dyniowe placuszki z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieformie. Oczywiście jeśli dla kogoś ciasto będzie za mało słodkie też bez problemu można je dosłodzić. Ciasto dyniowe z masą serową składniki: 300 g startej na dużych oczkach miąższu dyni 4 jajka 300 g mąki owsianej 120 g mielonych orzechów laskowych 50 g orzechów - opcjonalnie 4 czubate łyżki ksylitolu 120 ml oliwy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy
Przysmaki Karolki