Dzieci intensywnie rozwijają swój repertuar smaków w ciągu pierwszych 6 lat życia. Dlatego warto przygotowywać dania w różnorodny sposób, zachęcając jednocześnie do poznawania nowych odczuć smakowych. SKŁADNIKI: 8 średniej wielkości pomidorów twaróg półtłusty 250 g jogurt grecki 100 g sól świeżo mielona Do dekoracji: rzodkiewka pestki dyni koperek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Odcinamy część górną pomidorów, wydrążamy środek. Twaróg mieszamy z jogurtem oraz wydrążonymi częściami pomidorów - przecież nic nie może się ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...