POMIDORY FASZEROWANE TWAROGIEM

Dzieci intensywnie rozwijają swój repertuar smaków w ciągu pierwszych 6 lat życia. Dlatego warto przygotowywać dania w różnorodny sposób, zachęcając jednocześnie do poznawania nowych odczuć smakowych.






SKŁADNIKI:

  • 8 średniej wielkości pomidorów
  • twaróg półtłusty 250 g
  • jogurt grecki 100 g
  • sól świeżo mielona

Do dekoracji:

  • rzodkiewka
  • pestki dyni
  • koperek


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Odcinamy część górną pomidorów, wydrążamy środek.

Twaróg mieszamy z jogurtem oraz wydrążonymi częściami pomidorów - przecież nic nie może się zmarnować ;) Doprawiamy do smaku solą.
Tak przygotowanym twarożkiem wypełniamy pomidory.

Proponuję włączyć dzieci w przygotowanie i dekorowanie pomidorów :)

Dodatkiem mogą być upieczone wcześniej bułeczki - przepis znajdziesz tutaj.

Smacznego!
***

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz