Jesienne ciasto z puree z dyni oraz polewą czekoladową, świetnie sprawdzi się na imprezę Halloween. Z tego ciasta można przygotować również muffinki. Polecam również sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie , tort na Hallowenn , krem dyniowy do tortów , sernik dyniowy na biszkoptowym spodzie , piernik biszkoptowy z kremem dyniowym . Składniki Ciasto 3 jajka(...)dyni upieczonej
RAROSSAsmarowania pieczywa, jako dodatek do zup, sosów, mięs, naleśników na słono, a także wędlin i serów. Urozmaici każde przyjęcie i rodzinny obiad. Jednak królową jesiennych przetworów jest dynia . Jej delikatny smak, wyjątkowy aromat i wartości odżywcze docenił już niejeden koneser zawekowanych przysmaków! Okazuje się, że dynię można nie tylko wekować w wersji obiadowej: jest świetna także na słodko
Via GustoSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldtylko chcą. PRZEPIS PIECZONA OWSIANKA Z GRUSZKĄ Składniki: 5 gruszek 5 czubatych łyżek płatków owsianych 1 garstka rodzynek 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki sproszkowanej, liofilizowanej dyni – opcjonalnie Jak zrobić pieczoną owsiankę z gruszką: Gruszki myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego. Obrane gruszki kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Do gruszek dodajemy rodzynki, płatki owsiane(...)sproszkowaną dynię. Dodajemy tez wodę i mieszamy wszystko. Po wierzchu polewamy olejem kokosowym. Pieczemy 40 min w 200st. Artykuł Pieczona owsianka z gruszką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeszybki jesienny obiad polecam curry z kurczakiem i dynią :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldszybki jesienny obiad polecam curry z kurczakiem i dynią :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldcynamonu otulona. Tak - jestem jesieniarą :D Przepis z magazynu "Czas na jesień" nr 4 (z drobnymi zmianami). Składniki na małą keksówkę: 150 g pure z dyni 100 g oleju rzepakowego 2 jajka 130 ml mleka 70 g miodu 70 g cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)cynamonu skóra starta z 1/2 pomarańczy do dekoracji: lukier z cukru pudru i soku z pomarańczy oraz orzechy Wykonanie : Do pure z dyni dodać olej, jajka, mleko, miód oraz cukier. Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz skórkę startą z pomarańczy. Wszystko ponownie zmiksować. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem keksówki i wyrównać. Włożyć
My simple kitchenprzepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pesto z rukoli składniki: 2 łyżki potartego twardego sera np.parmezanu lub innego 3 łyżki orzeszków pinii lub ( orzechów włoskich,albo ziaren słonecznika,czy też pestek dyni ) 2 duże garści rukoli 1 łyżeczka soku z cytryny ząbek czosnku (dość duży ) 3 łyżki oleju rzepakowego albo oliwy sól,i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pesto z rukoli(...)wykonanie: Przygotowujemy tarkę o małych oczkach .Potrzeć ser około 2 czubate łyżki. Do blendera wkładamy rukolę oraz orzeszki piniowe lub orzechy włoskie albo ziarna słonecznika czy pestki dyni. Wrzucamy też potarty ser,ząbek czosnku, łyżeczkę soku z cytryny i 3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwę. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane doprawić solą i mielonym pieprzem. Tak przyrządzone pesto
Olcia gotuje!doprawić solą , pieprzem , maggi . Krem z cukinii podajemy na ciepło. Co więcej, możemy go przyozdobić gęstą śmietaną, jogurtem, serem feta, startym żółtym serem oraz posypać prażonymi pestkami słonecznika lub dyni . Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 828 kcal 166 kcal Białko 15 g 3 g Tłuszcze 68 g 14 g Węglowodany netto 30 g 6 g Błonnik(...)lawendowo-cytrynowe Krem z cukinii (keto, low carb, wegański) Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami laskowymi Panna cotta z agarem i pyłkiem owocowym Lasagne z warzywami Purée z dyni Fasolka szparagowa w cieście (frytki szparagowe) Burgery z fasoli (wegańskie, bezglutenowe) Sos paprykowy z tofu (low carb, wegański) Artykuł Krem z cukinii (keto, low carb, wegański) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisakurat dla mnie, dlatego dodałam do niej tost z bułki pszennej. Wy oczywiście możecie pominąć grzanki. Możecie też zrobić je z innego pieczywa, możecie też dodać do zupy pestki dyni, słonecznika, orzechy, groszek ptysiowy. Dajcie co lubicie. Jeżeli ktoś z Was wszedł na ten przepis ze względu na candidę, przeczytajcie tekst poniżej. Parę słów jeszcze na temat diety. Będę musiała(...)świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
KardamonovyChrupiące frytki z dyni to pomysł na pyszną i bardzo prostą przekąskę. To przepis, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje oraz na przyjęcia. - kilka pomysłów na pyszne podanie frytek - najlepsze wychodzą z dyni Hokkaido lub Piżmowej - można sięgnąć po gotowe mieszanki ulubionych przypraw
AniaGotuje.plGrzyby po cygańsku – przepis na grzyby do słoików Zobacz inne przepisy na jesienne potrawy: Tarta ze świeżymi grzybami Domowy syrop na odporność i przeziębienie Jesienny gulasz z dynią Zapiekanka ziemniaczana z dynią Jesienna zupa krem z marchewki i cukinii Artykuł Grzyby po cygańsku – przepis na grzyby do słoików pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneżółtko 1 łyżka jogurtu greckiego nadzienie: 400 g kremowego twarożku kanapkowo-sernikowego 1 jajko 20 g cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka jogurtu greckiego 1 kopiasta łyżka puree z dyni 1 kopiasta łyżka dżemu morelowego Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami, tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy żółtko i jogurt, po czym zagniatamy(...)średnicy około 21 cm), nakłuwamy widelcem i schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twarożek miksujemy z jajkiem, cukrem i jogurtem. Wylewamy na schłodzone ciasto. Puree z dyni dokładnie mieszamy z dżemem morelowym. Nakładamy po łyżeczce na wierzch, a za pomocą wykałaczki lub widelca, delikatnie mieszamy, tworząc zawijasy. Całość pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego
Mienta blogzupa powstała zupełnie przypadkowo, bo miały być placki ziemniaczane. Miałam kawałek dyni i cukinii w lodówce oraz inne resztki warzyw, wrzuciłam więc do gara i wyszła super zupa krem. Podałam ją z grzankami ziołowymi i pestkami dyni. Szybko, smacznie i nic się nie marnuje. Na taką kapryśną pogodę jak znalazł. Krem warzywny
Ewa w kuchni