duszone - 2857 przepisów (strona:77/191)

Wegetarianizm - za i przeciw. 183

tkankach zwierzęcych, wełnę, większość kosmetyków, produkty testowane na zwierzętach itp. witarianizm Dopuszcza jedynie owoce i warzywa w formie nieprzetworzonej. ” Ogień zabija” to wiodące przesłanie witarian i frutarian, negują duszenie, pieczenie, smażenie itp. - dopuszczają jedynie produkty w postaci surowej. frutarianizm Zbliżony do witarianizmu, z tym że należy spożywać minimum 75 % surowych owoców, resztę stanowią warzywa (ortodoksyjni frutarianie spożywają jedynie owoce, które

Powiedz dietom nie
Fusilli z bakłażanem i pomidorami 218

według przepisu na opakowaniu. Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do miękkości, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.  Wlewamy pomidory z zalewą, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 5 minut. Na końcu dodajemy bazylię. Sos podajemy z makaronem, posypujemy tartym serem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Szarlotka mojej babci 206

proszkiem do pieczenia i stopniowo dosypujemy do masy z żółtek i margaryny. Ciasto powinno mieć gładką i miękką strukturę. Jabłka myjemy i obieramy, ścieramy na wiórki, zalewamy winem i dusimy około 5 minut w międzyczasie dodając masło.   Ciasto należy podzielić na dwie części w proporcji 3/4-1/4. Większą porcją wyklejamy blachę- może być prostokątna jak i tortownica. Jabłka wykładamy

Luźna Kuchnia
Miodowe Pałeczki z kurczaka 597

pół szklanki jogurtu greckiego na zimnej suchej patelni układamy mięso, smażymy na złoty kolor, po około 10 minutach zalewamy marynatą, dodajemy miód i musztardę, dolewamy słodką śmietanę całość dusimy jeszcze przez około 20 minut Podajemy gorące z sosem, świeżą kolendrą, ryżem lub zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką z pora, która będzie świetnym kontrastem do słodkiego sosu i delikatnego mięsa SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Zupa KREM z Porem i Parmezanem 151

cebula 2 łyżki masła groszek ptysiowy jogurt naturalny Przygotowanie: porę kroimy w talarki, cebulę szatkujemy, masło roztapiamy w garnku do zupy, wrzucamy cebulę i pora, doprawiamy gałką, papryką, pieprzem. Dusimy do miękkości, zalewamy śmietaną, blendujemy porcję rosołową, czy na przykład skrzydełka gotujemy w 2- óch litrach wody, doprawiamy solą i pieprzem do uzyskania wywaru do zblendowanej pory dodajemy serek topiony

Luźna Kuchnia
Pulpety z warzywami 220

pietruszkę w półplastry.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy do odparowania wody. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy koncentrat, przyprawiamy do smaku. 4. Do warzyw dodajemy pulpety, mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut

Szefowa kuchni
Węgierski paprykarz z polędwiczką wieprzową / Hungarian pork tenderloin paprikash 242

sekund. Wlej wino i gotuj je przez minutę zdrapując wszystko z dna patelni, po czym wlej ocet i bulion i doprowadź do wrzenia. Teraz dodaj wieprzowinę, zmniejsz ogień i duś przez 5 minut lub do miękkości mięsa. Zdejmij patelnię z ognia i wmieszaj śmietanę. Dopraw jeżeli to konieczne i podawaj z makaronem. Smacznego! English version Hungarian pork tenderloin paprikash

karmelowy
Zapiekane naleśniki na Tłusty Wtorek 172

mistrzem jest w naszym domu C. Zawsze on przygotowuje te cuda, a ja się tylko delektuję, ewentualnie zmywam później talerze. Tym razem jednak postanowiłam przygotować mu niespodziankę, i z duszą na ramieniu zabrałam się do pracy. Na szczęście poszło gładko, i tylko jeden się porwał przy przewracaniu. Misja wykonana, może jeszcze kiedyś spróbuję, bo całkiem mi się to smażenie spodobało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 158

minuty, po czym dodaję posiekaną drobno cebulę. Smażę 2-3 minuty, do momentu zeszklenia.  Na samym końcu wrzucam przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek. Do zawartości patelni wrzucam kapustę. Duszę pod przykryciem, podlaną połową wina aż nieco zmięknie (około 5-8 minut). W naczyniu żaroodpornym, układam warstwę kapusty, ryby i przykrywam pozostałą kapustą. Wlewam resztę wina i wstawiam do piekarnika

W kuchni Karmel-itki
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 269

silnie rozgrzany wrzucamy kurczaka. Szybko obsmażamy. Wyciągamy i wrzucamy warzywa. Do podsmażonych warzyw dorzucamy kurczaka. Smażymy jakieś 3-4 minuty. Dodajemy pokrojone grzybki mun, chwilę smażymy i zalewamy wodą. Dusimy, raz na jakiś czas mieszając. Do osobnego naczynia wsadzamy makaron, zalewamy wrzątkiem prosto z czajnika i lekko solimy. Na opakowaniu makaronu producent pisze, żeby gotować, ale tak też się

ladykitchen
Kotlety jaglane z tuńczykiem 135

obrać i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szpinak dobrze opłukać. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i udusić cebulę z czosnkiem aż zmięknie. Dorzucić szpinak i dusić chwilę na małym ogniu aż szpinak zwiędnie. Ostudzić. 2. Do miski przełożyć zimną kaszę jaglaną, cebulę ze szpinakiem, odcedzonego tuńczyka, sok z cytryny i przyprawy. Dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę

UgotujmyTo.pl
Placki ziemniaczane po węgiersku 151

margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko

Kuchnia Beaty
Żeberka w sosie własnym 115

kolor, cebulę pokroić w kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, smażyć jeszcze około 10 min. następnie zalać wodą, włożyć liście laurowe i ziarna pieprzu,, ziela angielskiego i dusić na wolnym ogniu około 45 min. ( do miękkości mięsa) i kostkę pieczeniową jeśli chcemy, mięso podlewamy wodą, kiedy  będzie miękkie odparowujemy jej nadmiar . Zostanie fajny sosik. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Soczysta karkówka. 121

stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1 szklanki wody, posypujemy pieprzem, Vegetą, przyprawą do wieprzowiny.  Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać. No i gotowe smaczne mięsko z sosem

Kuchnia Beaty
Jambolaya 225

łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę- podsmażyć Dodać pokrojoną w paski paprykę i pomidory, przyprawić solą i pieprzem, wlać 2-3 łyżki wody dusić 20 min.  Ryż ugotować na sypko, Parówki pokroić w paski, podsmażyć na złoty kolor na maśle z dodatkiem oregano i słodkiej papryki, Połączyć: warzywa, parówkę, ryż pozostawić pod przykryciem

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania