duszone - 2857 przepisów (strona:78/191)

ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 146

minuty, po czym dodaję posiekaną drobno cebulę. Smażę 2-3 minuty, do momentu zeszklenia.  Na samym końcu wrzucam przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek. Do zawartości patelni wrzucam kapustę. Duszę pod przykryciem, podlaną połową wina aż nieco zmięknie (około 5-8 minut). W naczyniu żaroodpornym, układam warstwę kapusty, ryby i przykrywam pozostałą kapustą. Wlewam resztę wina i wstawiam do piekarnika

W kuchni Karmel-itki
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 256

silnie rozgrzany wrzucamy kurczaka. Szybko obsmażamy. Wyciągamy i wrzucamy warzywa. Do podsmażonych warzyw dorzucamy kurczaka. Smażymy jakieś 3-4 minuty. Dodajemy pokrojone grzybki mun, chwilę smażymy i zalewamy wodą. Dusimy, raz na jakiś czas mieszając. Do osobnego naczynia wsadzamy makaron, zalewamy wrzątkiem prosto z czajnika i lekko solimy. Na opakowaniu makaronu producent pisze, żeby gotować, ale tak też się

ladykitchen
Kotlety jaglane z tuńczykiem 123

obrać i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szpinak dobrze opłukać. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i udusić cebulę z czosnkiem aż zmięknie. Dorzucić szpinak i dusić chwilę na małym ogniu aż szpinak zwiędnie. Ostudzić. 2. Do miski przełożyć zimną kaszę jaglaną, cebulę ze szpinakiem, odcedzonego tuńczyka, sok z cytryny i przyprawy. Dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę

UgotujmyTo.pl
Placki ziemniaczane po węgiersku 141

margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko

Kuchnia Beaty
Żeberka w sosie własnym 106

kolor, cebulę pokroić w kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, smażyć jeszcze około 10 min. następnie zalać wodą, włożyć liście laurowe i ziarna pieprzu,, ziela angielskiego i dusić na wolnym ogniu około 45 min. ( do miękkości mięsa) i kostkę pieczeniową jeśli chcemy, mięso podlewamy wodą, kiedy  będzie miękkie odparowujemy jej nadmiar . Zostanie fajny sosik. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Soczysta karkówka. 109

stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1 szklanki wody, posypujemy pieprzem, Vegetą, przyprawą do wieprzowiny.  Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać. No i gotowe smaczne mięsko z sosem

Kuchnia Beaty
Jambolaya 211

łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę- podsmażyć Dodać pokrojoną w paski paprykę i pomidory, przyprawić solą i pieprzem, wlać 2-3 łyżki wody dusić 20 min.  Ryż ugotować na sypko, Parówki pokroić w paski, podsmażyć na złoty kolor na maśle z dodatkiem oregano i słodkiej papryki, Połączyć: warzywa, parówkę, ryż pozostawić pod przykryciem

Kuchnia Beaty
Kurczak ze śliwkami 87

smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia w drugim rondlu robimy sos: mieszamy powidła, śliwki, ketchup, masło, ocet winny i 1/2 szklanki wody-gotujemy wkładamy usmażone mięso i dusimy wszystko do miękkości. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę

Kuchnia Beaty
Kapusta z grzybami 133

pieprz, vegeta tłuszcz do okraszenia WYKONANIE: gotujemy grzyby razem z vegetą około 1/2 godz., tyle samo czasu gotujemy kapustę, łączymy kapustę z grzybami (z dodatkiem grzybowego wywaru), doprawiamy i dusimy do miękkości kapusty

Kuchnia Beaty
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym. 108

dodaję pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę, jak cebula jest lekko zeszklona wkładam polędwiczki, smażę i podlewam wywarem z grzybów, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, dodaję grzyby, duszę do miękkości mięsa, na koniec zagęszczam śmietaną i gotowe

Kuchnia Beaty
Wątróbka drobiowa z cebulką. 203

drugiej patelni rumienie  na maśle z dodatkiem soli i pieprzu cebulę po około 15 min. łączę wątróbkę z cebulą podlewa odrobiną wody, zmniejszam gaz i pod przykryciem duszę około 10 min., odkrywam patelnię i smażę do odparowania wody i gotowe. Najlepiej podać ją z ziemniakami i ogórkiem kiszonym

Kuchnia Beaty
Buraczki na ciepło. 140

ugotować pod przykryciem, Następnie wyjąć, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, Połączyć z burakami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku

Kuchnia Beaty
Krem z zielonych ogórków. 186

sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Ogórki kroimy w drobną kostkę(najpierw wydrążamy pestki), pozostałe warzywa również w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła wrzucamy wszystkie warzywa, doprawiamy, dusimy do miękkości, w osobnym garnku gotujemy udko w warzywach i vegecie ( można użyć 2 kostek bulionowych i dolać wody), uduszone warzywa miksujemy, łączymy z bulionem (można również zmiksować mięso

Kuchnia Beaty
Paszteciki z kapustą i grzybami. 146

kładziemy do lodówki, teraz możemy zająć się farszem: grzyby gotujemy około 1/2 godz. z vegetą i cebulą , kapustę zalewamy wodą i gotujemy 1/2 godz. następnie łączymy, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu kolejne pół godz.  farsz studzimy, mielimy w maszynce na grubych oczkach. wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy na prostokąt, nakładamy wzdłuż farsz, zwijamy, odkrawamy i tniemy pod skosem

Kuchnia Beaty
Gulasz myśliwski. 244

ćwiartki pieczarki z dodatkiem posiekanej cebuli ,soli i pieprzu, dodajemy pokrojone w paski ogórki i ugotowane grzyby leśne,  mięso łączymy z grzybami, dolewamy bulionu, dodajemy  koncentrat i dusimy do miękkości mięsa, można zabielić śmietaną

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania