Zupa ostro-kwaśna

Zupa ostro-kwaśna

Zupa ostro-kwaśna

Lubicie podróże kulinarne ? Ja osobiście pokochałam kuchnię chińską i tajską, uwielbiam ten smak i aromat. Ostatnio dużo eksperymentuję w tych "klimatach" i tym samym dzisiaj chciałabym zaprosić Was na  moją chińską zupę. Zupa ta, to połączenie ostrości z kwaśnością - imbir, chilli, sos sojowy, pędy bambusa i grzybki mun, wszystko to sprawi, że zupa ta jest idealna. Rozgrzeje i nasyci każdego :)  Zupa ostro-kwaśna  SKŁADNIKI: 400-500 g mięsa mielonego wieprzowego 5 łyżek oliwy 2 łyżki sosu so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Autor

Konczi i Szpileczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chilli, sosy, mielone, zupa, sos chilli, sos sojowy, cebula, marchewka, imbir, mięso, mięso mielone, czosnek, czosnkowy, sos czosnkowy, duszone, kuchnia chińska, grzyby, makaron, makarony, sos pomidorowy, kuchnia tajska, sos do mielonego , sos z grzybów , zupa z mięsem mielonym, tajska zupa, mięso duszone, sos do makaronu, zupa grzybowa, zupa pomidorowa, gotowana marchewka

Inne przepisy z Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.