czubatych łyżek* mąka ziemniaczana – 2 łyżki* cukier – 2 łyżki* sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Dynię kroimy w drobną kosteczkę, wkładamy do garnka , podlewamy odrobiną wody i dusimy aż będzie bardzo miękka.Po tym czasie miksujemy i studzimy.Dodajemy jajko, mąki , cukier oraz szczyptę soli.Zagniatamy gładkie, zwarte ciasto.Jeśli ciasto za bardzo się klei podsypujemy je mąką.Dzielimy na kilka
Ostra na Słodkocebulą dodajemy zamarynowanego kurczaka i posiekaną chili.Wlewamy sok z cytryny i mleko z szafranem.Dodajemy ryż i pozostałe składniki z cebulą i ghi.Dokładnie przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy do miękkości.Podajemy natychmiast!Smacznego
Ostra na Słodkominutach , jak bulion odparuje dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka , przesmażamy razem 2-3 minuty i zalewamy resztą bulionu.Oprószczamy solą i pieprzem i dalej na wolnym ogniu dusimy do momentu aż bulion nam odparuje.na sam koniec doprawiamy do smaku , dodajemy posiekaną pietruszkę i zajadamy gorące!Smacznego
Ostra na Słodkodokładnie! ), kroimy w paski.MAKARON:Casarecce gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.SOS:Na patelni rozgrzewamy oliwę , dodajemy posiekaną w piórka cebulę , przesmażamy.Dodajemy pokrojone kalmary, zalewamy bulionem rybnym i dusimy 5 minut na wolnym ogniu.Wlewamy czerwone wino , dodajemy passatę oraz pokrojone pomidory.Doprawiamy oregano i listkiem laurowym.Doprowadzamy do wrzenia ( na wolnym ogniu! ) , a następnie doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną cukru.Wsypujemy podgotowany
Ostra na Słodkopuszki i gotujemy aż trochę wody wyparuje i zostanie zredukowany sos z pomidorów, kiełbasy, cebuli i czosnku. Ugotowane i odcedzone ziemniaki dorzucamy na patelnię i chwilę jeszcze dusimy. Następnie zawartość patelni dorzucamy do bulionu i kapusty i gotujemy przez około 20-30 minut. Na koniec doprawiamy wedle uznania. I już można podawać.Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Aniplasterki.Na rozgrzany na drugiej (lub umytej po smażeniu ryby) patelni wrzucić plasterki pieczarek, przyprawić solą i pieprzem i podsmażać, aż cała woda odparuje. Następnie do pieczarek dodać śmietankę i dusić jeszcze razem przez około 2 minuty. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą i pieprzem do smaku.Na ułożoną w naczyniu żaroodpornym rybę wylać równomiernie sos śmietankowo-pieczarkowy. Naczynie
Gospodyni Miejskamasła na patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę, następnie po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek i buraka. Podsmażamy 5 minut. Dodajemy miód, a gdy się roztopi wlewamy ocet balsamiczny i dusimy, aż płyn odparuje i pozostanie gęsty syrop. Doprawiamy solą i pieprzem.Suche składniki ciasta mieszamy, dodajemy zimne masło i zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim małe ceramiczne foremki i wstawiamy na 10 minut
Smakowity Blog Kulinarnyliście laurowekilka ziaren ziela angielskiego i jałowca40 ml czerwonego winasól, pieprz, cukierKiszoną kapustę pokroić, włożyć do dużego garnka i zalać 1/2 szklanki wody.Dodać ziele, jałowiec, liście laurowe i dusić na małym ogniu przez około godzinę.Grzyby ugotować w rondelku w szklance wody, pokroić w paski i razem z wywarem dodać do kapusty.Łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i podsmażyć
wyzwania kuchennemomentu zbrązowienia, natomiast do drugiego dodajemy marchewkę, seler - chwilę smażymy a następnie dodajemy pomidory z puszki - gotujemy. Po kilku minutach wlewamy gorący bulion, sos pomidorowy, koncentrat i dalej dusimy.Łączymy składniki z obu naczyń, doprawiamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godziny.Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, a całość
Słodka Stronarozgrzany olej. Smażyć ok. 3-4 minut z każdej ze stron. Gdy kotleciki będą już usmażone na patelnie wlewamy ok. pół szklanki bulionu w którym się smażyły i dusimy przez chwilę pod przykryciem. Dzięki temu kotlety będą bardziej wilgotne i soczyste.Podajemy z marchewką i groszkiem lub ulubioną surówką oraz z ziemniakami w dowolnej postaci. Moje posty
Słodka Stronakroimy w drobną kostkę. Na oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy czosnek- chwilę smażymy po czym wrzucamy boczek - smażymy do zrumienienia. Następnie dodajemy paprykę, pomidory, bulion i wszystko razem dusimy do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawiamy. Ugotowany al dente makaron mieszamy razem z sosem, wykładamy na talerze i posypujemy tartym serem.Moje posty
Słodka Stronaprzygotowania:Grzyby zalewamy 1 litrem wrzącej wody - moczymy przez całą noc.Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 2 h)Grzyby dusimy w tej samej wodzie co się moczyły przez ok. godzinę.Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażymy na maśle.Odcedzoną kapustę dodajemy do cebuli i dalej smażymy. Wywar spod grzybów wlewamy
Słodka Stronadodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle/margarynie, dodajemy pocięte pieczarki i całość dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Studzimy.Do passaty pomidorowej dodajemy po szczypcie przypraw i dokładnie mieszamy.Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 3 części. Każdą z nich
Słodka Stronakroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Następnie wrzucamy pieczarki, a po ok. 4 minutach cukinię. Dusimy do momentu zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.Makaron "łazanki" gotujemy w osolonym wrzątku (możemy do gotującej wody dodać ok. 2 łyżki oleju - wtedy makaron nie powinien
Słodka Stronamąkiok. 2 czubate łyżki śmietany 18% Sos Pieczarkowy - Sposób przygotowania:Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na zeszkloną cebulę. Dusimy do zmięknięcia grzybów. Następnie wlewamy gorący bulion i chwilkę wszystko gotujemy (jeżeli używamy kostki bulionowej to rozpuszczamy jej połowę w 1 szklance gorącej wody). W 1/4 szklanki zimnej wody
Słodka Strona