robimy ciasto naleśnikowe.Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ:Kapustę szatkujemy , posypujemy solą.Wkładamy do dużego garnka , podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy odrobinę kminku i dusimy ok. 10-15 minut.Mięso mielone siekamy , oprószamy solą , pieprzem i papryką.Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju cały czas mieszając.W osobnym garnku rozpuszczamy łyżkę masła , dodajemy podgotowaną , a następnie
Ostra na Słodkosolimy i smażymy ok. 15 minut na wolnym ogniu.Kiełbasę kroimy w plasterki , podsmażamy na odrobinie oleju.Podsmażoną paprykę i cukinię zalewamy ciepłą wodą ( tak , aby zakryła warzywa ) i dusimy na wolnym ogniu.Dodajemy podsmażoną kiełbasę.Dodajemy drobno posiekany czosnek i połowę natki pietruszki , a następnie pokrojone w kostkę ogórki kiszone.Wszystko razem dokładnie , ale delikatnie mieszamy.Dodajemy zioła , cukier , paprykę słodką , chili
Ostra na Słodkociągle mieszając , studzimy.Dodajemy żółtko. , dokładnie mieszamy. , odstawiamy w ciepłe miejsce.MIĘSO :Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę i wyciśnięty czosnek.Dodajemy oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki i dusimy aż puszczą wodę.Dodajemy mięso mielone , dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą, pieprzem, chili i papryką.Gdy mięso się już zarumieni dodajemy koncentrat pomidorowy.Dusimy pod przykryciem około 10 minut.CAŁOŚĆ :Ser żółty ścieramy
Ostra na Słodkorazem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ :Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , dodajemy posiekany czosnek.Wkładamy oczyszczony szpinak i dusimy kilka minut.Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną gałki.Dodajemy do rozdrobnionej fety i dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ :Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki po całości , zwijamy w krokiety.Panierujemy w jajku i bułce
Ostra na Słodkoczosnek oraz papryczki chilli i 0,5 łyżeczki imbiru.Zalewamy bulionem i na wolnym ogniu redukujemy.Dodajemy sos hoisin oraz sojowy i skórkę z limonki.Zalewamy szklanką wrzątku i na wolnym ogniu dusimy ok. 40 – 45 minut , obracając co jakiś czas.Po ok. 35 min. wlewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy.Na koniec doprawiamy do smaku.Podajemy np. z ryżem!Smacznego
Ostra na Słodkoroztapiamy masło, dodajemy cukier i podgrzewamy.Dodajemy sok ananasowy, zmiksowany mus i 2 łyżki dżemu.Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy ok. 5 minut.Po tym czasie dodajemy resztę ananasa i dusimy kolejne 5 minut.Wlewamy rum , mieszamy.CAŁOŚĆ:Przygotowanym nadzieniem smarujemy delikatnie naleśniki , składamy w trójkąty , polewamy jeszcze odrobiną sosu i posypujemy wiórkami.Podajemy gorące!!!Smacznego!Do zrobienia wykorzystałam napój sojowy lekko
Ostra na Słodkominut, cały czas mieszając , by nie dopuścić do przypalenia.Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ:Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Podajemy gorące!Z ryżem lub chlebkami naan.Smacznego
Ostra na Słodkoczubatych łyżek* mąka ziemniaczana – 2 łyżki* cukier – 2 łyżki* sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Dynię kroimy w drobną kosteczkę, wkładamy do garnka , podlewamy odrobiną wody i dusimy aż będzie bardzo miękka.Po tym czasie miksujemy i studzimy.Dodajemy jajko, mąki , cukier oraz szczyptę soli.Zagniatamy gładkie, zwarte ciasto.Jeśli ciasto za bardzo się klei podsypujemy je mąką.Dzielimy na kilka
Ostra na Słodkocebulą dodajemy zamarynowanego kurczaka i posiekaną chili.Wlewamy sok z cytryny i mleko z szafranem.Dodajemy ryż i pozostałe składniki z cebulą i ghi.Dokładnie przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy do miękkości.Podajemy natychmiast!Smacznego
Ostra na Słodkominutach , jak bulion odparuje dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka , przesmażamy razem 2-3 minuty i zalewamy resztą bulionu.Oprószczamy solą i pieprzem i dalej na wolnym ogniu dusimy do momentu aż bulion nam odparuje.na sam koniec doprawiamy do smaku , dodajemy posiekaną pietruszkę i zajadamy gorące!Smacznego
Ostra na Słodkodokładnie! ), kroimy w paski.MAKARON:Casarecce gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.SOS:Na patelni rozgrzewamy oliwę , dodajemy posiekaną w piórka cebulę , przesmażamy.Dodajemy pokrojone kalmary, zalewamy bulionem rybnym i dusimy 5 minut na wolnym ogniu.Wlewamy czerwone wino , dodajemy passatę oraz pokrojone pomidory.Doprawiamy oregano i listkiem laurowym.Doprowadzamy do wrzenia ( na wolnym ogniu! ) , a następnie doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną cukru.Wsypujemy podgotowany
Ostra na Słodkopuszki i gotujemy aż trochę wody wyparuje i zostanie zredukowany sos z pomidorów, kiełbasy, cebuli i czosnku. Ugotowane i odcedzone ziemniaki dorzucamy na patelnię i chwilę jeszcze dusimy. Następnie zawartość patelni dorzucamy do bulionu i kapusty i gotujemy przez około 20-30 minut. Na koniec doprawiamy wedle uznania. I już można podawać.Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Aniplasterki.Na rozgrzany na drugiej (lub umytej po smażeniu ryby) patelni wrzucić plasterki pieczarek, przyprawić solą i pieprzem i podsmażać, aż cała woda odparuje. Następnie do pieczarek dodać śmietankę i dusić jeszcze razem przez około 2 minuty. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą i pieprzem do smaku.Na ułożoną w naczyniu żaroodpornym rybę wylać równomiernie sos śmietankowo-pieczarkowy. Naczynie
Gospodyni Miejskamasła na patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę, następnie po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek i buraka. Podsmażamy 5 minut. Dodajemy miód, a gdy się roztopi wlewamy ocet balsamiczny i dusimy, aż płyn odparuje i pozostanie gęsty syrop. Doprawiamy solą i pieprzem.Suche składniki ciasta mieszamy, dodajemy zimne masło i zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim małe ceramiczne foremki i wstawiamy na 10 minut
Smakowity Blog Kulinarnyliście laurowekilka ziaren ziela angielskiego i jałowca40 ml czerwonego winasól, pieprz, cukierKiszoną kapustę pokroić, włożyć do dużego garnka i zalać 1/2 szklanki wody.Dodać ziele, jałowiec, liście laurowe i dusić na małym ogniu przez około godzinę.Grzyby ugotować w rondelku w szklance wody, pokroić w paski i razem z wywarem dodać do kapusty.Łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i podsmażyć
wyzwania kuchenne