cebula: Na małej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebule obrane i pokrojone w półplasterki. Dodajemy szczyptę soli i smażymy minutę-dwie, po czym dodajemy 2 łyżki wody, nakrywamy patelnię i dusimy 10 minut na niedużym ogniu. Po tym czasie zwiększamy płomień na duży, posypujemy całość cukrem, dodajemy ocet i smażymy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając – woda wyparuje
Poezja smakuwłożyć do rondla z rozgrzanym olejem. Większe przecinam na pół. Kiedy zaczną się rumienić wlać wino, dodać osączone rodzynki, ziarna kolendry, szafran i sól. Dołożyć zioła, natkę, tymianek, estragon. Dusić na małym ogniu, aż wino prawie odparuje. Cebulki z kolendrą i rodzynkami wyjąć i przestudzić, schłodzić w lodówce. Dla mnie są doskonałe na ciepło. Rada. Zamiast szalotek można użyć cebulkę
Kulinarny karnet Christopheramasłasól, pieprzPrzygotowanie:1. Pierś z kurczaka kroimy bardzo drobno (kawałki mniejsze niż 1 cmx1cm) i gotujemy 5 min w parowarze. 2. Pieczarki i cebulę drobno siekamy, razem dusimy na maśle pod przykryciem. Dodajemy soli, pieprzu.3. Do garnka z bulionem (pół szklanki) dodajemy uduszone pieczarki, wlewamy także wodę którą puściły.4. Gotujemy przez pewien czas, ja robiłam
Malowane smakiemsmalcu zrumienić pokrojoną w kostkę łopatkę i obsypaną mąką do łopatki dodać pokrojone pieczarki, papryki, cebule, czosnek i z 5 minut podsmażać mieszając wlać litr wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa do wywaru wkruszyć razowy chleb z ziarnami i mieszać do rozpuszczenia się chleba na średnim ogniu do smaku doprawić kucharkiem i magą kucharka dodać 2 łyżki śmietany
W Mojej Kuchni Lubiępodsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut dodać pomidory z puszki zmiksowane lub pogniecione widelcem i zamieszać - doprawić kucharkiem i magą kucharka dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wszystko dusić z 15 minut na koniec do kapusty wsypać ugotowany makaron łazanki i dobrze wszystko wymieszać smaczne, syte jedzenie ..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięlodówki na całą noc aby się zamarynowały przyprawami, dodatkami roladki obsypać mąką i na mocno gorącym oleju je obsmażyć z każdej strony wlać wodę, kucharka i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi
W Mojej Kuchni Lubięklei się do rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystko dobrze wymieszać na gorącym mocno oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy SOS: 30 dag łopatki na oleju zrumienić z cebulą, dolać wody i dusić z 30 minut, dodać całą papryczkę chilli posiekaną, kucharka do smaku, śmietanę 2 łyżki wymieszać z mąką i drobiną wody - wlać do sosu i mieszając zagęścić, wsypać natkę pietruszki placki podawać
W Mojej Kuchni Lubięmakaron po seczuańsku Royal Brand 250 gram, przyprawa do zup - do smaku biodrówkę pokroić w kostkę i na gorącym oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, pieprz, kucharka, wlać wodę i dusić do miękkości mięsa mąkę ziemniaczaną wymieszać w odrobinie wody i wlać do sosu mieszając - do smaku doprawić przyprawą w płynie z mieszanki makaronu po seczuańsku odłożyłam duże muszle i resztę
W Mojej Kuchni Lubięmielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju pomidory zmiksować w rozdrabniaczu całe razem ze skórką i ząbkami czosnku - dodać do mielonych kotletów i dolać wody dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec dodać koperek i przyprawą w płynie do smaku - woda odparuje i jest dość gęsty sos podawać na obiad z ziemniakami tłuczonymi
W Mojej Kuchni Lubiękostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki. 3. Chwilę później dodajemy pomidory z puszki i łyżkę ketchupu. Doprawiamy przyprawami. 4. Wszystko mieszamy na małym ogniu i dusimy. 5. Po około 20-25min. wszystko gotowe do spożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają
Kitchens Alphabetpokroić w kostkę, czosnek w plastry. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, po chwili dodać czosnek - podsmażyć.Liście szpinaku opłukać, ewentualnie odciąć ogonki, dodać do podsmażonej cebuli. Dusić chwile, aż szpinak zmięknie.Następnie dodać ciecierzycę - całość podgrzać. Dodać serek oraz przyprawy - dokładnie wymieszać i raz jeszcze podgrzać danie. Smacznego
kolorowotorcikowokawałki ryby delikatnie skropić sokiem z cytryny, obtaczyć w mące i obsmażać około 10 minut. W oddzielnym naczyniu rozgrzać masło, wlać śmietankę, dodać koperek i przełożyć kawałki ryby Dusić, około 5 minut, cały czas mieszając, żeby się śmietanka nie zważyła. W wersji obiadowej można podać z ryżem i buraczkami
Anioły w kuchniminut. W tym czasie warzywa umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, poddusić na maśle ze szczyptą soli w nieprzywieralnym garnku lub na patelni. Czosnek dodać dopiero pod koniec duszenia. Zalać 4 szklankami wrzątku lub bulionu warzywnego. Gotować do miękkości. Zmiksować, dodać suszone grzyby wraz z wywarem, posiekaną natkę oraz majeranek i jeszcze raz zagotować. Następnie dodać śmietankę, przyprawić solą
Czerwień i błękitrozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zalewamy sosem pomidorowym i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 5 minut. Na łyżce masła dusimy szpinak. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosem beszamelowego. Układamy makaron (u mnie 3 płaty), sos boloński, szpinak, sos beszamelowy, makaron itp. Ostatnio warstwa to makaron
Aga w kuchni