mięso, doprawiamy papryką ostrą, jalapeno, cayenne i szczyptą soli. Smażymy do momentu, gdy mięso nie będzie już surowe. 2. Do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę. Dokładnie mieszamy. Całość dusimy około 7 minut. 3. Dodajemy mieszankę Pudliszki i smażymy jeszcze 1 minutę, ściągamy z ognia. Wrzucamy pokrojony w kostkę pomidor i dokładnie mieszamy. 4. Na tortillę wykładamy farsz, zawijamy
My Culinary Artłyżki) + do przybrania: pomidorki koktajlowe, dymka (zielona część), ser do posypania 1. Na początek przygotujemy sos pomidorowy. Do małego garnka wrzucamy pokrojone pomidory i pomidorki koktajlowe. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż z pomidorów zrobi się "papka" (ok. 10 minut). Następnie ściągamy przykrywkę i gotujemy jeszcze 5 minut, po czym przecieramy dokładnie przez sitko. Dodajemy oregano, bazylię
My Culinary Artspożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 30 min. 2. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cynamon i smażymy przez minutę. Wrzucamy jabłka i całość dusimy ok. 10 minut (aż jabłka będą miękkie), kilka razy mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. 3. Ciasto wyciągamy z lodówki i wygniatamy nim dno foremki o średnicy 31cm
My Culinary Artolej, wrzucamy czosnek (zwykły!), imbir i dodajemy pastę curry. Smażymy przez chwilę cały czas mieszając. Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy kurkumę i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy mięso, cukier i dusimy ok. 15 minut, aż mięso będzie miękkie. 3. Wlewamy sos rybny, sok z cytryny i dodajemy marynowany czosnek. Gotujemy jeszcze 3 minuty i rozlewamy do miseczek. Gotowe :) Rada: Curry najlepiej
Tajskie smakiwrzucamy do woka. Mieszamy chwilę, po czym dodajemy mleko kokosowe, 2 łyżki zalewy z mango (opcjonalnie) i kolendrę. Doprowadzamy do wrzenia. 3. Dodajemy kurczaka, banany i sos sojowy. Całość dusimy 7-10 minut (aż kurczak będzie gotowy). Na koniec dodajemy sok z połowy limonki. 4. Curry przekładamy do miseczek, posypujemy szalotką i bazylią. Opcjonalnie dodajemy pokrojone w kostkę mango. Podajemy
Tajskie smakiczerwoną pastę curry i smażymy jeszcze 2 minuty. 2. Wlewamy mleko kokosowe, bulion i sok pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Yum, pokrojone pieczarki, cukier i sos rybny. Dusimy pod przykryciem 7-8 minut. 3. Wrzucamy krewetki, wyciskamy sok z cytryny i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Podajemy z makaronem ryżowym. Uwagi: Krewetki nie mogą gotować się dłużej niż
Tajskie smakidnie. Wrzucamy drobno posiekany imbir i szczypiorek, dodajemy sos hoi sin i smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy usmażone skrzydełka, resztki marynaty i dokładnie mieszamy. Dolewamy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut. 4. Zdejmujemy przykrycie, zwiększamy ogień i redukujemy, aż z wywaru utworzy się gęsty lepki sos. Na koniec dodajemy łyżkę miodu, dokładnie mieszamy i zdejmujemy
Tajskie smakioregano i chili ( ilość w zależności od upodobań, jeśli ktoś nie lubi na ostro może chili całkowicie pominąć) i mieszamy. Chwile trzymamy na średnim ogniu. Dorzucamy pokrojone banany. Całość dusimy chwilę na małym ogniu by banany zmiękły. Sos możemy podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego
Kolizje Smakówboczek. Jeśli z boczku wytopiło się dużo tłuszczu odlewamy go. Na patelnie wlewamy 100ml gorącej wody i śmietanę, dokładnie mieszamy. Nakładamy na patelnie ponownie kurczaka, dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę na niedużym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dorzucamy listki bazylii. Podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu
Kolizje Smakówkosteczkę. Na patelni ropuszczamy nieco masła i smażymy cebulę na złoty kolor. W tym czasie myjemy pieczarki i kroimy w paski. Gdy cebula się zeszkli dorzucamy pieczarki i dusimy na małym ogniu. Do garnka wlewamy bulion oraz śmietanę, całość podrzewamy. Przekładamy pieczarki z cebulką do bulionu i gotujemy na małym ogniu. Na patelni robimy zasmażkę: rozpuszczamy pozostałe masło
Kolizje Smakówdania zaczynamy od zrobienia ciasta i usmażenia naleśników. W miedzyczasie myjemy i kroimy truskawki na kawałki. Nakładamy je na patelnię, podlewamy 5 łyżkami wody, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dusimy pod przykrywką ok 10 min. Następnie, gdy truskawki będą już miękkie, wsypujemy zawartość torebki z galaretką, mieszamy i odstawiamy z ognia do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jest
Kolizje Smakówmiędzy czasie przygotować farsz. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, a następnie podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dorzucamy rozmrożony szpinak. Całość chwilkę dusimy na patelni. Suszone pomidory kroimy w paski i dorzucamy do szpinaku. Fetę rozdrabniamy i dorzucamy do farszu, całość mieszamy. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Wyłączamy gaz i wrzucamy jajko, delikatnie mieszamy
Kolizje Smakówpreferujemy leczo z dużą ilością sosu to w szklance bulionu rozpuszczamy przecier pomidorowy i dolewamy na patelnie. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy: solą, pieprzem odrobiną słodkiej papryki i chili. Dusimy chwilkę razem i podajemy w wydrążonej bułce lub w miseczce z bułką do smaku
Kolizje Smakówmąką, wykładamy nasze ciasto i wyrabiamy do momentu gdy ciasto będzie się odklejało od ręki. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. W między czasie przygotowujemy farsz. Na patelni z oliwą dusimy na małym ogniu cebule, wcześniej obraną i pokrojoną w cienkie pół talarki. Cebule smażymy aż osiągnie ładny złoty kolor. Następnie możemy ją nieco doprawić i zostawiamy do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto
Kolizje Smakówsiekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. W garnuszku umieszczamy kapustę, grzyby oraz podsmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Dusimy całość na małym ogniu przez co najmniej godzinę uważając by dno się nie przypaliło. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Wykładamy na talerz by nieco przestygło. Przygotowanie uszek: Mąkę wraz z jajkiem
Kolizje Smaków