dodamy inne niż czereśnie owoce, to prawidłowo wypiek nazywa się flaugnarde . Ale czy to ważne?:) Ważne jest to, że clafoutis to przepyszny, nieskomplikowany wypiek, takie domowe ciasto z duszą . Prosty deser, który francuskie mamy i babcie przygotowywały dla swoich dzieci i wnucząt, gdy te prosiły o coś słodkiego. Serdecznie zapraszam Was po przepis! Clafoutis przypomina wielki, pieczony naleśnik , choć
Chilli Czosnek i Oliwawłasnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę, trochę wina i następnie mięso na gulasz, łyżkę mąki, duś przez 1,5 -3 godziny - mój niezawodny sposób na mięsny gulasz. po odparowaniu i zgęstnieniu jako sos do pizzy jako sos do gołąbków, jako baza do zapiekanek biała fasola
Chilli Czosnek i Oliwaprzetnij wzdłuż zostawiając łodygi. Usuń nasiona i białe błonki znajdujące się w ich wnętrzu. Piątego pomidora pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Duś, aż się zeszkli, po czym dodaj cukinię oraz czosnek. Smaż kolejne 3 minuty, po czym na patelnię dodaj ryż. Smaż, cały czas mieszając. Pozwól, aby ryż pokrył się oliwą
Chilli Czosnek i Oliwacukinię, smażyć aż cukinia zmięknie ale pozostanie nadal chrupiąca. Do smaku doprawić solą ziołową. Gdy cukinia będzie gotowa dodać posiekany koperek oraz śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Makaron ugotować al'dente.Osączyć i wrzucić do sosu. Dodać kawałeczki wędzonego łososia i dokładnie wymieszać. Można podawać
Monia miesza i gotujemąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 7 g drożdży suchych 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki roztopionego masła sól, pieprz Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić pod przykryciem, aż puszczą wodę. Doprawić solą i pieprzem, podsmażać, aż cały płyn odparuje. Do miski wsypać mąkę, drożdże i sól. Dodać jajko, żółtka i masło, dobrze wymieszać. Dodać ciepłe mleko
Moje domowe kucharzeniełyżki suszonych pomidorów (z oliwą) łyżka masła starty parmezan do posypania Ryż wrzuciłam na rozgrzaną oliwę i smażyłam ( użyłam oliwy z pomidorów ). Kiedy lekko zbrązowiał podlałam częścią bulionu i dusiłam, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypalił. Bulionem łyżka po łyżce podlewałam do momentu, aż wystarczająco zmiękł. Na koniec dodałam suszone pomidory i masło. Wymieszałam. Podałam posypane startym
bastalenamięso. Usmażonego kurczaka zdjąć z patelni i pokroić na około 1cm plastry. Do tłuszczu pozostałego od smażenia mięsa dodać posiekany czosnek, ostatnią łyżkę sosu sojowego oraz sok z cytryny, dusić chwilę na małym ogniu. Gotowym sosem polać mięso. Okazało się, że mięso przygotowane w ten sposób jest rzeczywiście smaczne;)) Co prawda nadal nie jestem przekonana do tego typu kostek rosołowych
Z miłości do słodkościpóźniej łatwo obrać. W tym czasie na dnie garnka rozgrzać łyżkę oleju, przełożyć do niego delikatnie upieczone pomidory i wyłuskane z łupin ząbki czosnku. Dodać dużą szczyptę soli i dusić na małym ogniu ok.10-20 minut. Do podduszonych pomidorów dodać obrane ze skóry strąki papryki i całość dokładnie zmiksować. Dolać bulion oraz doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Podawać
Smaczne Zdrowegrubym dnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy upieczoną i pokrojoną paprykę, płyn który się wydzielił podczas jej opiekania, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dusimy paprykę mieszając od czasu do czasu przez ok 45 minut, aż sok odparuje a pasta stanie się gęsta. Na koniec doprawiamy octem jabłkowymi i balsamicznym. Miksujemy wszystko blenderem na gładką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużej patelni rozgrzać oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić cukinię i podsmażyć na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dorzucić płatki chilli i skórkę z cytryny, dusić kolejne 3 minuty. Doprawić solą i dokładnie mieszać. W międzyczasie w dużym garnku gotować al dente makaron w osolonym wrzątku. Gdy makaron jest gotowy, dokładnie go odcedzić i wrzucić na patelnię
Gorący kąsekoliwa Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy plasterki czosnku razem z mieloną wieprzowiną, gdy mięso zmieni kolor, dodajemy puszkę pomidorów pelati razem z sokiem oraz cieciorkę, cayenne, oregano, dusimy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku, podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki
Moja smaczna kuchniafiletu z łososia 85 ml śmietany 18 % sól i pieprz Przygotowanie: W garnku rozgrzej oliwę i usmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę, dodaj pokrojonego w cienkie paseczki pora i duś ok 3 minut. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziemniaki pokrojone w kosteczkę, szczyptę soli i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj ok 20-25 minut, aż ziemniaki
Niezły Młynekosuszamy. Cukier karmelizujemy na patelni na złoty kolor. Wlewamy sok z cytryny i gotujemy do momentu aż karmel nam się ponownie rozpuści. Dodajemy owoce i około 3 minut dusimy. Wykonanie: Bezę wykładamy na paterę. Do środka nakładamy krem. Na krem układamy owoce razem z sosem owocowym. Beza gotowa jest od razu do spożycia. Przechowujemy w lodówce. Samą bezę bez kremu
Made By Mom And Sonpiórka cebulę, następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory (jak ktoś woli to może najpierw je sparzyć i zdjąć skórkę), a na koniec łososia i brokuły. Zmniejszyć ogień i chwilę dusić, aż pomidory puszczą sok. Na koniec wszystko wymieszać z makaronem
Pasja Smakustron na rozgrzanej patelni, na oleju. Obsmażone przełóż do dużego rondla lub głębokiej patelni, zalej bulionem, dodaj pozostałą cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, liść laurowy, koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem ok. 1 godziny, możesz również wstawić do piekarnika na temp. 180 stopni
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała