pojemniki szybko i łatwo podgrzeją obiadek.. Naleśnikarka służy nie do smażenia nie tylko naleśników, ale i pancakes..jest super.. Patelnię używam również dość często...zazwyczaj do duszenia mięska itp..chociaż do smażenia też.. No i na koniec mojej współpracy wybrałam gofrownicę ..nie chodziło mi w sumie tyle o gofrownicę,ale o wkład do wypiekania
Moje domowe kucharzeniezalać wodą i chwilę podgotować.Odcedzić i pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojone grzyby, odciśniętą z soku kapustę .Wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka .Doprawić do smaku. Farsz rozsmarować na naleśnikach i zwijać w krokiety.Maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej .Smażyć na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzenierozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i marchewkę. Dodać przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło. Zalać piwem wymieszanym z rosołem. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki [ mąki nie dawałam] . Zagotować (gdyby sos okazał się za gęsty, rozcieńczyć go rosołem). Gotowy gulasz posypać startą skórką z cytryny
Moje domowe kucharzenieminut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z mięskiem, doprawiamy i smażymy aż wszystko się przyrumieni. Następnie wrzucamy ulubioną mieszankę warzyw na patelnię i duśmy pod przykryciem ok. 10 minut. Możemy dolać troszkę wody na patelnię. Gdy ryż już jest gotowy, rozrywamy woreczek i wsypujemy go na patelnię żeby nam się ładnie wszystko wymieszało. Trzymamy wszystko
Emcia Pichcikostkę i smażymy na patelni do zarumienienia razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę i dorzucić do cebuli i dusić przez ok. 10 minut. Krewetki dodajemy do cebuli i pomidorów, doprawiamy i smażymy przez ok. 5 minut. Makaron po odcedzeniu dodajemy na patelnię i całość dokładnie mieszamy. Po nałożeniu makaronu
Emcia Pichciczasie wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuje, dodajemy soli i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę po odsączeniu dodajemy do cebulki i boczku, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko jeszcze przez 10 minut. Następnie dodajemy do całości odcedzony makaron i dokładnie mieszamy. Przyprawy firmy Prymat, które użyłam do tego dania dodały bardzo smakowitego wyglądu, aromatu i smaku. Mieszanka
Emcia Pichcidrobną kostkę i podsmażając na złoto na oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem i przesypujemy do niego makaron, a następnie sos. Wszystko ze sobą mieszamy, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Naczynie
Emcia Pichcimięso mielone. Całość podsmażamy przez ok. 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy całość do smaku. Dusimy wszystko przez kolejne 10 minut. Sos nakładamy na makaron i gotowe! insertCookd("76759c7101db2b19ed01292289cfade0
Emcia Pichcigotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy do zarumienienia. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy je do cebuli i dusimy przez ok. 5 minut. Następnie piersi kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku i smażymy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Pomidory miksujemy za pomocą blendera
Emcia Pichcidrobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy kukurydzę oraz pomidory w puszce. Całość dusimy ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy koperku i przyprawiamy całość do smaku chili w proszku, solą i pieprzem. Po zdjęciu chili z ognia, dodajemy do niego
Emcia Pichcisól pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. - Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby
Moja smaczna kuchniaoliwie z oliwek extra vergine. Podsmażoną cebulę przekładamy do garnka, dodajemy marchewki umyte, obrane i pokrojone w słupki.Dodajemy soczewicę oraz pokrojone w grubą kostkę pomidory i sól. Dusimy klika minut. Następnie zalewamy litrem wody i gotujemy do momentu, gdy soczewica będzie miękka. Dodajemy sos z pomidorów pelati oraz umytą i posiekaną natkę pietruszki i czekamy, aż sos zgęstnieje - Kolejno
Moja smaczna kuchniaextra vergine Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku oraz śmietanę. Dusimy kilka minut, na sam koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz. Makaron mieszamy z kremowym szpinakiem. Podajemy
Moja smaczna kuchniaćwiartki i następnie w plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia, dodajemy plasterki czosnku i wrzucamy botwinkę z cukinią. Całość podsmażamy przez chwilę, następnie dolewamy nieco wody i dusimy kilka minut. Po tym czasie hartujemy śmietankę i wlewamy do botwinki z cukinią. Mieszamy, doprawiamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy posypane ziołami świeżymi, jako dodatek
Moja smaczna kuchnia