patelnie, smażyć duże placki ziemniaczane.Na każdy placek,złożony na pół , na połówce ułożyć farsz ,posypać tartym serem i zakryć drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie
w mojej kuchniSzybka w przygotowaniu, idealna na imprezę lub drugie śniadanie bardzo aromatyczna sałatka z kurczakiem, mocno wyczuwalną mieszanką przypraw curry, delikatnie słodkimi rodzynkami, brzoskwiniami oraz
Szalona Kuchnia Ewelinypokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy na rękę marynatę i także upychamy pod skórę, jak najwięcej , gdzie się da , przecierając , już tylko delikatnie ,resztą , wierzch oraz spód kuraka . Odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C , ( góra i dół ) z termoobiegiem , pilnując , żeby skóra się nie przypalała , gdyż cukier , który
Ogrodnik w podróżywersji łatwej do pojadania małymi łapkami uzbrojonymi w łyżkę. A ja zawsze poszukuję i bardzo doceniam każda propozycję dania na szybko. Bo tak: szkoła zaczyna się o 8.55, a przedszkole o 9.00. To drugie kończy się o 12.00, a ta pierwsza o 3.30. Pomiędzy zawsze trafi się jakieś zajęcie: a to wizyta u lekarza, czy pielęgniarki
Lejdi of the housepiekarniku nagrzanym do 170°C gorące ciasto nasączamy przygotowanym syropem ( jako, że pierwszy r az r obiłam to ciasto nie ryzykowałam i dałam ½ szklanki jednak wydaje mi się, że cisto jest wstanie faktycznie przyjąć całą ilość, na drugi raz przetestuję z dodając cał y s yrop ) Źródło: Ugotuj.to
Słodkie zapomnienieokoło 50 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż całkiem ostygnie, zimne ciasto polać masą kajmakową podgrzaną lekko -tak aby dała się rozsmarować na cieście z 2 łyżkami mleka. Schłodzić i podawać. Najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamongotuje się z połowy tuszki (korpusu z szyją, jednym skrzydłem i nogą). Ponieważ ja nogi z kaczki potrzebuję do innych dań (do przygotowania aromatycznego sosu z kaczki lub do confitu z kaczki), zamiast nogi daję drugie skrzydło. Dzięki temu z jednej całej kaczki mam kilka obiadów. Rosół z kaczki jest tłustą zupą, ale w prosty sposób
Moja Delicjawymagało to użycia siły, Mąż w tym czasie wykładał styropian w naszym gniazdku pod podłogówkę, i niestety nie mógł mi pomóc, ale dałam radę!). Na rogale musimy poświęcić dwa dni. Pierwszego dnia stracimy go troszkę więcej, ale drugiego idzie już raz, dwa. Z przepisu wychodzi ok 25 sporej wielkości rogali. Naprawdę warto raz do roku poświęcić się i przygotować tradycyjne
Trufelkowoprzyprawić pieprzem lub płatkami chilli. Do miseczki lub na głęboki talerz wlewać najpierw zupę jednego koloru, a potem uzupełnić drugim kolorem. Kombinacje kolorystyczne zależą od Waszej wyobraźni 😊 Na wierzch układać kawałki wędzonego łososia. Lubicie danie z ziemniaków? Macie swoje ulubione
Codzienna kuchnia niecodziennaróżyczki kalafiora. Całość zalewamy gorącą zalewą. Dobrze zakręcamy. Jeden dość duży kalafior do wypełnienia 4 słoików 0,9 litra, ja dałam do mniejszych słoików i wyszło mi 5 słoików :-) Zdjęcia robione zaraz po przygotowaniu, na drugi dzień woda w słoikach była już mętna
kruche babeczkiPrzygotowanie : Do gotującego się mleka wlać proszek budyniowy rozmieszany częściowo w mleku- zagotować. Użyłam budyń na 3/4 l mleka, ale dałam mniej mleka by masa była gęstsza. Przekrojone ciasto smarujemy lekko wystudzonym budyniem, p rzykrywamy drugim ciastem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
Proste Potrawyliczyć od momentu wlania jajka do wody). Przygotowane jajko delikatnie wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej. Tak samo postąpić z drugim jajkiem. Ugotowane szparagi polać bułką tartą, a na sam wierzch położyć jajko w koszulce. Danie od razu podawać, ponieważ żółtko musi być płynne. Od góry: przygotowywanie jajka w koszulce i rumienienie bułki tartej
Ugotowaćjedzenia. Jak sensownie ułożyć menu, jakie wybrać przekąski na ciepło i zimno żeby zrobić wrażenie na gościach, a z drugiej strony żeby przygotowania nie trwały wieki. Jednym słowem potrzebujemy kilku szybkich, prostych i efektownych dań. Postanowiłam w jednym miejscu zebrać kilka imprezowych hitów. Wytrawne lody – tego jeszcze nie było prawda? :). Na najbliższej imprezie sama wypróbuję. Wygląda
Mama z miastaWitajcie :) Kolejna propozycja na danie z fileta z kurczaka w formie placuszków - filet pokrojony w kostkę, do tego papryka również pokrojona w kostkę, kukurydza, starkowany ser w cieśnie a'la naleśnikowym ! Zainteresowani?? Zapraszam dalej :) Składniki: -1 filet z kurczaka -1 papryka -2-3 łyżki kukurydzy z puszki -3 łyżki starkowanego żółtego sera -sól -pieprz -przyprawa(...)miski. Dodajemy sól, pieprz, przyprawę do kurczaka (ja dałam 2 łyżki przyprawy do gyrosa), 1 łyżeczka oregano, 1 łyżka oleju. Wszystko razem mieszamy w misce, najlepiej ręką ale łyżką też bez problemu dacie radę :). W kolejnym etapie paprykę myjemy, osuszamy i też kroimy w niewielką kostkę: W drugiej misce wbijamy 2 jajka, dodajemy odrobinę mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Gotuj z MąkąLahmacun-turecka pizza, najczęściej spożywana na drugie śniadanie. Drożdżowe ciasto z mięsnym nadzieniem i dodatkiem warzyw, bez użycia sera (aż mnie korciło,żeby dodać
Kopystką po garach