łyżki mąki sól do smaku farsz : 0,5 kg mielonej szynki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gęstej śmietany 30% 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku folia aluminiowa do pieczenia Ziemniaki obieramy , kroimy w kawałki i gotujemy . Odcedzamy , odstawiamy do wystygnięcia ( można zrobić to dzień wcześniej lub użyć pozostałych
Ogrodnik w podróżykapusty do jednego dużego garnka, dodać puszkę pomidorów, pokrojoną w kostkę szynkę, kiełbasę w plasterki, powidła śliwkowe, namoczone grzyby razem z wywarem ( będzie lepszy aromat i smak ) Przyprawić do smaku solą. pieprzem, czosnkiem, ziarenkami jałowca, ziela angielskiego, listkiem laurowym ( nie za dużo - do smaku ) i na małym ogniu gotować jeszcze pół godziny, mieszając od czasu do czasu. Na końcu pozostaje
Gaździnka warzywięcej... Domowy pasztet. Składniki: ok. 700 g mięsa z łopatki lub szynki; 300 g boczku lub podgarla; 300 g wątróbki drobiowej; 1 marchewka; 1 cebula; 1 kajzerka; 2 - 3 jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę namaczamy (można w wywarze z mięsa). Wszystkie składniki
MiksturownikTosty z żółtym serem i ketchupem to bardzo szybkie danie na smaczne śniadanie. Do przygotowania tego śniadania możecie użyć pieczywa pełnoziarnistego – dzięki temu śniadanie będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lekkim ogniu gotujemy przez 7 min. 3. Odcedzamy kotlety nie wylewając wywaru, to będzie nasza baza na sos. 4. Kotlety sojowe miksujemy dodając 2 szczypty soli, pieprzu i parę kropel maggi. Do zmiksowanych kotletów dodajemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej, całość mieszamy. 5. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, cebulkę w piórka, szynkę sojową w kostkę, dodajemy 3 łyżki musztardy(...)miksujemy, dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. 3. Wywar z kotletów zagotowujemy. 4. Przecier mieszamy z oliwą i łyżeczką cukru i lekko podsmażamy na patelni. 5. Do gotującego się wywaru dodajemy zmiksowaną cebulę z czosnkiem ciągle mieszając, dodajemy przecier pomidorowy z patelni. Całość gotujemy. Na koniec miksujemy. 6. Ewentualnie można jeszcze doprawić, u mnie nie było takiej
Mój pomysł nazamiast niego pod koniec gotowania można dodać pokrojoną kiełbaskę, lub podsmażony na cebulce boczek. Dodatek ziół sprawia, że smak ma niesamowitą głębię, co podkreśla mój mąż dojadając resztki prosto z gara :-) Polecam!!! Składniki na fasolkę po bretońsku 0,5 kg suchej fasoli Jaś (ja używam fasoli Jaś Tyczny- czyli najgrubszej) 0,5 kg wieprzowiny np. szynki 2 cebule pokrojone(...)gorący tłuszcz, dokładamy cebulę i chwilkę smażymy, aż cebulka się zeszkli, ale nie zarumieni. Następnie dokładamy odsączona fasolę, pokrojony czosnek, zioła i przyprawy, i około 1,5 litra wody. Gotujemy pod przykryciem, aż fasola zmięknie. Z doświadczenia wiem, że trwa to minimum 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy pomidory i gotujemy jeszcze chwilkę. Gdy fasola jest już mięciutka doprawiamy
Rozpustne gotowanieu017cymy na patelni z ka\u017cdej strony, do przyrumienienia i roztopienia serka.","text":"Par\u00f3wk\u0119 z szynki kroimy na 3 kr\u00f3tsze cz\u0119\u015bci. Na plasterku szynki uk\u0142adamy plasterek sera oraz kawa\u0142ek par\u00f3wki. Zawijamy w rulonik i spinamy wyka\u0142aczk\u0105. Sma\u017cymy na patelni z ka\u017cdej strony, do przyrumienienia i roztopienia serka(...)Porcje 2 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 290 kcal Sycące śniadanie z rozmaitymi elementami. Idealne w porze weekendu, kiedy mamy czas by zjeść pożywne śniadanko powoli i degustować się smakiem. Składniki: TOSTY Z JAJKIEM W ŚRODKU 4 kromki pieczywa żytniego 4 jajka z chowu ściółkowego ROLADKI Z PARÓWKĄ 6 plasterków szynki 3 plasterki sera żółtego 2 parówki
ProstePesto.plPamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa
dom-agi.plSą takie przepisy, do których powracam bardzo często. Jednym z nich jest przepis na kiełbasę szynkową wg Kostka , którą uwielbia moja rodzina. Dokonałam tylko jednej małej
Kocham..lubię..gotuję..mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów krojonych 1 łyżka oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 14 łodyg zielonych szparag 100g szynki w plastrach długo dojrzewającej 8 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 100g sera naturalnego camemberta 140g sera mozzarella sól pieprz oliwa szczypta suszonej bazylii Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać(...)średnicy 28 cm i lekko zawinąć boki do środka. 2. Sos pomidorowy: Na oliwie przesmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać pomidory z puszki, bazylię, oregano i całość gotować na małym ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, pokroić na mniejsze kawałki, skropić oliwą, oprószyć solą
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki / Ingredients: 8 naleśników / 8 pancakes Hortex fasolka szparagowa / Hortex green beans Hortex warzywa na patelnię z koperkiem / Hortex vegetables in a frying pan with
Projekty ze smakiemUwielbiam sałatki makaronowe. Smakowo komponują się praktycznie ze wszystkimi dodatkami, więc można do nich dodać to co mamy w lodówce i to co lubimy. Ja lubię
Ala piecze i gotujeSzynkowe kiełbaski usmażone w panierce z mąki kukurydzianej. Ku mojemu zdziwieniu po usmażeniu wcale nie są tłuste, ale i tak wytarłam je ręcznikiem papierowym. Długo utrzymują
Gotowanie i blogowanieW ramach niedzielnej wycieczki wraz z mężem pojechaliśmy do Chińskiego Marketu, który mieści się w Newcastle. Kupiliśmy dwie drożdżówki i sok. Sklep ten był bardzo dobrze
Gotowanie Patki