drożdżówki - 3996 przepisów (strona:101/267)

Drożdżówki z powidłami i lukrem cynamonowym 75

Dziś mam dla Ciebie przepis na drożdżowki, które świetnie sprawdzą się zarówno do kawy w zimowy poranek, do herbatki jako podwieczorek, jak i drugie śniadanie w okresie świątecznym :) Drożdżówki ślimaczki z powidłami śliwkowymi polane cynamonowym lukrem - musisz tego spróbować! Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane

Delicious Place
Chałka z kruszonką 72

jajka z resztą cukru i rozpuszczonym, chłodnym masłem. Do misy robota wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty rozczyn, dokładnie wyrabiamy kilka minut. Gdy ciasto drożdżowe jest gotowe, rozciągamy i formujemy podłużną drożdżówkę. Układamy chałkę w podłużnej formie posypanej mąką, posypujemy maślaną kruszonką, zostawiamy jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Chałkę pieczemy w temp. 180 stopni 15-20 minut + ok. 3 minuty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe z serem i żurawiną 58

Przepyszna drożdżówka z nadzieniem serowym i żurawiną. Robiłam ją pierwszy raz u siebie w domu - do tej pory zajadaliśmy się nią u babci ;) Tak apetycznie wyglądała, że zjedliśmy całą jeszcze zanim zdążyła wystygnąć

Prosty przepis na
Drożdżówki z borówkami 119

Zapraszam na pyszne mięciutkie drożdżówki z borówkami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Drożdżówki z borówkami 120

Zapraszam na pyszne mięciutkie drożdżówki z borówkami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Drożdżowe rollsy z jagodami 93

brzegu jednak. Klasyczne jagodzianki w tym roku ciągle przede mną (to mój ulubiony  przepis ). A dziś zapraszam na rollsy jagodowe z kardamonem, na wzór przepisu na  szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera . Te są jednak zdecydowanie łatwiejsze w przygotowaniu.  ciasto: 30 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych  375 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka mielonego kardamonu 2 jajka

bistro mama
Maślane bułeczki z kruszonką i owocami 142

minut. Bułeczki są dość mało słodkie, dlatego można posypać je cukrem pudrem albo połączyć mleko lub gorącą wodę z cukrem pudrem do uzyskania konsystencji lukru i oblać gotowe drożdżówki. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Polish Sweet Streusel Buns with  Fruit | Polish Cooking and Baking for 13 buns

Lekcje w kuchni
Buraczane pizzerki z pesto 72

Nietypowe pizzerki w formie zawijanych drożdżówek z różowego ciasta. Za to piękne barwienie odpowiada sok z buraka. Natomiast jeśli chcecie go pominąć w przepisie, to dodajcie więcej maślanki :) 20 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 400 g mąki orkiszowej jasnej 1/4 łyżeczki soli 120 ml oleju rzepakowego 100 ml kefiru 80 ml soku z buraka jajko 2 łyżki posiekanego szczypiorku nadzienie

Mienta blog
Mleczne drożdżówki z malinami i kokosem 63

wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie na ciasto. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Jeszcze ciepłe smarujemy drugą połową mleczka kokosowego i posypujemy malinami. Smacznego :) Artykuł Mleczne drożdżówki z malinami i kokosem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Kluski na parze z nadzieniem makowo-pomarańczowym 63

Drożdżówki z makiem należą do moich ulubionych wypieków, więc postanowiłam taki dodatek wykorzystać także w drożdżowych kluskach na parze. Domowa masa makowo-pomarańczowa sama w sobie jest przepyszna, a zamknięta w delikatnym i puszystym cieście to coś wspaniałego. Gotowe pampuchy podałam z kwaśną śmietaną i powidłami korzennymi. Polecam :) 10-12 sztuk 2 szklanki mąki pszennej (używam szklanek

Mienta blog
Norweskie bułeczki cynamonowe 102

obowiązkowa propozycja na jesienne i zimowe dni. Posiłek bułki, ciasto, deser, wypieki Kuchnia norweska Słowo kluczowe bułeczki, bułki maślane, ciasto drożdżowe, cynamon, cynamonowe bułeczki, drożdże, drożdżowe, drożdżowe ślimaczki, drożdżówki, słodkie bułki Całkowity czas przygotowania 1 hour 45 min. Porcje 20 bułeczek Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt Forma do pieczenia o wymiarach 33×24 cm Papier do pieczenia Składniki Ciasto

Na-talerzu.pl
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 23-24.11 ) 101

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Bułeczki z orzechami i syropem klonowym 83

Jeżeli macie ochotę na drożdżówki z orzechami, to zdecydowanie polecam te. Musicie jednak zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto dosyć długo należy wyrabiać, aby nabrało właściwej konsystencji. Przyda się więc tutaj sporo cierpliwości oraz silnej woli, by do tego luźnego ciasta nie dosypywać więcej mąki. Moim zdaniem te bułeczki są suuuuper! Ciasto: 1 czubata łyżka świeżych drożdży 1 szkl

Smaki Na Talerzu
Drożdzówki z masłem orzechowym, malinami i czekoladą 140

słodkich przepisach, a jeszcze bardziej (no dobra, może tak samo) kocham masło orzechowe! Więc zrobiłam drożdzówki z masłem orzechowym, malinami i czekoladą i były pyszne, mocno wilgotne 🙂 Pyszne pełnoziarniste drożdżówki na śniadanie Read More Artykuł Drożdzówki z masłem orzechowym, malinami i czekoladą pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon

Proponowane wyszukiwania