drobiowe - 5743 przepisów (strona:254/383)

Mini tarty z kurczakiem 377

Wytrawna wersja tarty na cieście francuskim do tego kurczak, ser i pomidor jednym słowem rewelacja. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do Kropki. Składniki: 1  filet drobiowy opakowanie ciasta francuskiego 1 pomidor obrany ze skórki kilka plastrów dobrze topiącego się sera  przyprawa do kurczaka sól, pieprz oregano, bazylia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Ciasto francuskie rozwijamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Coś na śniadanie 110

jako chleb/bułkę, tylko nie dodajemy wtedy słodzika (lub opcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę

charlotte gotuje
Brokułowa sałatka 126

Składniki: jeden brokuł pół opakowania makaronu świderki puszka kukurydzy wędlina drobiowa majonez sól pieprz Sposób przygotowania: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie (gotować jeszcze 10 min od zagotowania się wody). Makaron ugotować tak jak zwykle. Wędlinę pokroić w kostkę. Dodać sól, pieprz, majonez i wszystko razem wymieszać

charlotte gotuje
Sałatka z żurawiną 199

Składniki: 1 puszka ananasów makaron puszka kukurydzy 1 paczka żurawiny suszonej drobiowa wędlina ok. 20 - 30dag 1 paczka łuskanego słonecznika 1 łyżka masła majonez papryka słodka sól Przygotowanie: 1. Makaron ugotować tak jak zawsze. 2. Żurawinę sparzyć w gorącej wodzie i przekroić na połowę. 3. Wędlinę pokroić w kostkę. 4. Słonecznik uprażyć na łyżce masła. 5. Wszystkie składniki połączyć

charlotte gotuje
Bitki schabowe w sosie pietruszkowym 327

odrobinie bułki tartej i usmażyć na złoty kolor. Sos pietruszkowy:  pęczek natki pietruszki,  1 szklanka śmietanki 30%,  2 cebule,  2 ząbki czosnku,  1/2 szklanki drobiowego bulionu,  łyżeczka soku z cytryny,   szczypta startej skórki z cytryny,  łyżeczka mąki,  sól,  biały pieprz.  Cebule obrać i drobno posiekać, czosnek zaś przecisnąć

Z miłości do słodkości
Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 282

wspomnienie zrobiłam się głodna ! :D Składniki: Mięso: 1kg schabu sól, pieprz ziołowy papryka słodka 4 ząbki czosnku czosnek granulowany przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki oleju Farsz: 300g wątróbki drobiowej cebula tymianek, rozmaryn, pieprz, sól jajko 2 łyżki bułki tartej masło do smażenia Sos: 3 łyżki miodu 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany

Czerwona Porzeczka
KREM Z DYNI 138

KREM Z DYNI Składniki: - 1kg dyni - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1/4 selera - 3 duże ziemniaki - 2 średnie cebule - 3 ząbki czosnku - 20g korzenia imbiru - 2 kostki rosołowe drobiowe - 3 liście laurowe - 6 kulek zioła angielskiego - pół łyżeczki kurkuma - pół łyżeczki curry - 200ml śmietany 18% - 1/4 pęczka koperku - sól -  pieprz -  cukier -  przyprawa "Kucharek" Sposób przygotowania: Na początek należy

Mentor Smaku
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 123

PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI Składniki: - 2kg karczku - 300g wątróbki drobiowej - 4 jajka - 4  marchewki - 3 pietruszki - 1 mały seler - 5 cebul - 6 ząbków czosnku - 2 kostki rosołowe - 3 łyżeczki gałki muszkatałowej - 10 ziaren ziela angielskiego - 7 liści laurowych - 6 łyżek bułki tartej - 3 łyżki kaszy manny - 1 łyżka masła - sól - pieprz - przyprawa "kucharek" - słoik żurawiny Sposób przygotowania: Karczek włóż

Mentor Smaku
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI 180

zwłaszcza w chłodniejsze dni.Składniki: (na duży garnek)6 sporych cebul400g pieczarek1 czerwona papryka4 ogórki konserwowesólpieprzsłodka paprykaostra paprykakoncentrat pomidorowy (do smaku)olejNa klopsiki:1/2 kg dowolnego mięsa wieprzowego lub drobiowego (ja miałam mięso gulaszowe)1 cebula1 jajko2 łyżki kaszki mannysólpieprzmajeranekbułka tarta do panierowaniaMięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, przyprawy i kaszę manną. Dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi

Walijskie Pichcenie
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 166

jest klasyczna bruschetta al pomodoro (z pomidorem), ale ja gorąco Was zachęcam do spróbowania innych toskańskich specjałów, jak crostini z pastą grzybową, ze słoniną oraz z pastą z wątróbki drobiowej. Więcej o toskańskich kanapeczkach napisałam w tym wpisie . Ser pecorino Będąc w Toskanii koniecznie musicie odwiedzić miasteczko Pienza, które słynie z produkcji i sprzedaży owczego sera pecorino. Tabliczki "Pecorino

Chilli Czosnek i Oliwa
Kruche babeczki z wątróbką 161

wymieszać mikserem aby powstały grudki. Przełożyć ciasto na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut. Farsz: 80 dag wątróbki drobiowej szczypiorek suszony Vegeta, pieprz 2 cebulki  3 łyżki margaryny 2 łyżki śmietany 12% Wykonanie: Wątróbkę  umyć i pokroić w kostkę, Patelnie rozgrzać i roztopić margarynę. Dodać wątróbkę i cebulkę

Sama słodycz i szczypta chili
Krem z buraczków 129

jeszcze 5 minut. 4. Zupę przekładamy do talerzy, na środku robimy "kleksa" ze śmietany, posypujemy natką pietruszki i polewamy odrobiną oliwy i sosu balsamicznego. Smacznego! :) *Można również użyć bulionu drobiowego dla intensywniejszego smaku Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Kurczak sezamowy (Sesame Chicken) 653

łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezamowego Sos: 1 łyżka wina ryżowego (ja zastępuję wódką) 2 łyżki sosu hoisin 1 łyżka cukru brązowego ¾ szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej 2 łyżki ciemnego sosu sojow ego 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie) ½ łyżeczki oleju sezamowego

Mania Gotowania
Zupa marchwiowa z kolendrą ( krem marchewkowy ) 175

gładką strukturę, gęstą, aromatyczną. A jak chcę pochrupać - posypuję zupę prażonymi nasionami lub zajadam ją z grzanką ;)Składniki:* 350 g marchwi* 100 g selera* 800 ml bulionu warzywnego lub drobiowego* 1 łyżka masła* 1 łyżka oliwy z oliwek* 1 łyżeczka ziaren kolendry* 1 łyżeczka kminku lub lepiej kuminu* świeże liście kolendry* sól* pieprzWykonanie:Marchewkę i selera obrać ze skóry, pokroić

kolorowotorcikowo
Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem 326

rozkładamy na talerzu wyłożonym sałatą, dodatkowo talerz możemy udekorować np. ćwiartkami pomidorów koktajlowych.Na poniższym zdjęciu obok  Naleśnikowych roladek z wędzonym łososiem, serkiem i sałatą znajduje się też klops drobiowy faszerowany papryką, który również bardzo polecam.The post Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię