drobiowe - 5743 przepisów (strona:260/383)

Kaczka duszona z kapustą i grzybami 116

suszonymi grzybami:) Składniki: mięso z kaczki ok 60 dag 60 dag kiszonej kapusty 4 ząbki czosnku 3 suszone prawdziwki ok 3/4 szklanki suszonych grzybów 1 cebula 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju majeranek pieprz szczypta soli Grzyby zalać ciepłą wodą, odstawić na 3-4 godziny. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kilka części. Natrzeć majerankiem,oliwą, pieprzem

Apetyczna babeczka
Pasztet z żurawiną i pistacjami 151

wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy znajdziecie w Owocowym Raju Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 kg wątróbki drobiowej 3 garści obranych  pistacji   3 garści suszonej  żurawiny 2 jajka 1 czerstwa bułka kilka łyżek oleju 2 łyżki masła 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera por, biała

Apetyczna babeczka
Botwinka, czyli zupa lata ! 95

liśćmi  5 ziemniaków 2-3 małe marchewki 1 pietruszka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki octu sól pieprz liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego  duża kość drobiowa lub wieprzowa  Po przyprawy wybierzcie się do sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl 1. Zrobić wywar z kości, liścia laurowego, ziela angielskiego i soli.  Gdy kość będzie już trochę wygotowana wsypujemy

Apetyczna babeczka
Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny 244

jakości. Idealnym dodatkiem do pasztetu z sarniny jest żurawina lub grzyby po węgiersku. Składniki: 2 kg dziczyzny  1/2 kg słoniny 1 kg tłustego wędzonego podgardla 1/2 kg wątróbek drobiowych 3-4 ząbki czosnku 3 łyżeczki suszonego majeranku gałka muszkatołowa świeżo starta 2 jaja pieprz  sól Do obgotowania mięsa: 1 łyżka soli kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego

Apetyczna babeczka
Roladki z kurczaka z burakiem 175

Roladki z kurczaka z burakiem SKŁADNIKI: filet z kurczaka -1 podwójny burak -2 szt sól i pieprz mąka -2 łyżki bułka -4 łyżki tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe cienko rozbić,uważając aby nie podziurawić mięsa. Posypać filety pieprzem i solą. Na każdym filecie ułożyć grubsze plastry ugotowanego w osolonej wodzie i ostudzonego czerwonego buraka. Zwinąć filety w roladki,obtaczać w mące

Kuchnia Danusi
Zawijaniec drobiowo prowansalski 131

czosnek,oraz przyprawy,dokładnie wymieszać. Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kosteczkę. Na mięso z kurczaka wyłożyć masę,dobrze rozprowadzić,papryką posypać brzeg zawijańca,ciasno zwinąć w rulon. Zawijaniec drobiowy włożyć do siatki masarskiej,a następnie do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stop,włożyć mięso,piec 1 godz. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 15 minut

Kuchnia Danusi
Kieszonki z fetą 202

sól i pieprzser feta - 150 gpłatki kukurydziane- 1 szklmąka -3 łyżkitłuszczPRZYGOTOWANIE:Ser feta pokroić w słupki. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty. Piersi opłukać, osuszyć.W każdej piersi zrobić nożem nacięcie,aby powstała kieszonka,uważając przy tym, aby nie przeciąć mięsa na wylot. Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta

Kuchnia Danusi
Roladki z ogórkiem i serem 151

Roladki drobiowe w innej odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Kebab na frytkach 187

Pyszny kebab na frytkach, mam nadzieję że jeśli ktoś go raz spróbuje to będzie go robił częściej w swoim domuDzięki firmie IGLOTEX za wspaniały produkt frytki

Kuchnia Danusi
Smaki Indii: Wieprzowina Vindaloo 187

talerz, a do rondla wrzucamy cebulę. Smażymy do miękkości, wrzucamy mięso i przygotowaną wcześniej pastę. Smażymy około 4 minut, aż poczujemy uwalniające się zapachy. Dolewamy bulion (warzywny lub drobiowy), doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 60 min. 3. Podczas, gdy nasze mięso się dusi, przygotowujemy sambal. Brzoskwinię kroimy w drobną kostkę, dodajemy miętę

Tajskie smaki
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 207

cebula, pokrojone w plasterki 2 szklanki dyni pokrojonej w małą kostkę 2 szklanki pokrojonych w plasterki pieczarek 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego sól i pieprz tymianek Przygotowanie: Dopraw steki solą (nie pieprzem) i rozgrzej patelnię na dużym ogniu aż do dymienia. Na tym etapie nie dodawaj oleju, jeżeli steki na pewno

karmelowy
Kalafiorowa zupa krem. 202

lekką nutkę smaku. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania tej pysznej zupy krem kalafiorowo-ziemniaczanej. Składniki: Średnia główka kalafiora 3 ziemniaki 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1,5 bulionu drobiowego  1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 100 ml śmietanki 12-18 % (opcjonalnie) Przygotowanie:  Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, kalafior dzielimy na mniejsze elementy

Kuchnia Łukasza
Łopatka mielona ze słoika 2722

Łopatka mielona ze słoika to kolejny mój przepis na domową wędlinę. Na blogu znajdziecie przepisy na wędliny ze słoików: wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Po wystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu. Taka mielona łopatka jest idealna po pokrojeniu jako obkład

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup 194

Składniki na zupę: 1 kg dyni, pokrojonej w grubszą kostkę 1/2 cebuli, pokrojonej w plasterki 1-2 chlusty oliwy albo innego oleju roślinnego 3-4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego sól i pieprz 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 szczypta pieprzu chilli cayenne Składniki na puree z jarmużu: 8 dużych liści jarmużu, bez stwardniałych łodyżek 1/4 cebuli, pokrojonej w kostkę

karmelowy
Zupa krem z cukinii 172

Składniki: 2 cukinie, 1 cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego, 1 łyżka suszonych warzyw, 1 łyżeczka curry indyjskiego, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, grzanki lub sucharki smakowe.    Polecam też zupy krem z dyni, kurek, kalafiora i brokuła.     Przygotowanie:    Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną cukinię i podsmażamy

Aga w kuchni