drobiowe - 5743 przepisów (strona:260/383)

Zupa krem z cukini. 174

roku cukinii w ogrodzie jest bardzo dużo, to grzech, aby nie zrobić takiej pysznej zupki. Bardzo gorąco polecam do wypróbowania! Składniki: 750 g cukinii 1,25 l bulionu drobiowego 2 średnie cebule 70 g białej części pora sól, pieprz grzanki Przygotowanie:  Cukinię kroimy w kostkę, ja ją nie obieram ze skórki, bo bardzo lubię te małe zielone grudki

Kuchnia Łukasza
Gołąbki idealne, które udadzą się każdemu! 520

każdemu. Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Średnia główka kapusty 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego szklanka ryżu 2 duże cebule 5 średnich marchwi 2 l bulionu drobiowego sól, pierz łyżka majeranku Przygotowanie:  Główkę kapusty gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20-30 min lub ,,pieczemy" w kuchence mikrofalowej przez ok. 15 min. Po tym oddzielamy liście

Kuchnia Łukasza
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

bloga Poznaj smaki świata Kurczak cacciatore - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Pollo rustico con patate - włoski kurczak rustykalny z ziemniakami - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Pulpety drobiowe z serem - Janiołka z bloga Eksperyment sobotni Pozostałe dania obiadowe: Caponata di mele - jabłkowa caponata - Maria T. z bloga SycyliaSi! Cukinia faszerowana krewetkami w pomidorach - koxmarta z bloga Marciocha Kucharzy Bakłażan

Chilli Czosnek i Oliwa
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4218

podaję przepis taki jak mam zapisany w zeszycie. Danie bardzo rozgrzewające, idealne na jesienne dni. Składniki farszu: - 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka, może być również drobiowe) - 2-3 cebule - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - puszka groszku konserwowego - puszka fasolki szparagowej - puszka pomidorów w zalewie (dałam 2) - papryka czerwona - 5-6 ząbków czosnku - fix Knorra do potraw meksykańskich (dałam przyprawę

Smaczne Zdrowe
Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem 838

Proste i szybkie roladki drobiowe z pieczarkami. Składniki Piersi z kurczaka 3 pojedyncze sztuki Pieczarki 500g Boczek parzony 150g Cebula 1 duża Pieprz czarny do smaku Sól do smaku Papryka czerwona słodka Olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę obrac i posiekać drobno. Na patelni […] The post Roladki

Kulinarne Przeboje
Opowiem Wam jak ja gotuję rosół... 23378

mięso kurczaka. Zwykle podajemy rosół z makaronem, są to cienkie nitki. Na pozostałe warzywa oraz ugotowane mięso znalazłam idealny sposób by nic się nie zmarnowało. Postanowiłam zrobić pyszny pasztet drobiowy z warzywami i kminkiem. Ale o tym w następnym poście... Smacznego

Mango Papaja
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 146

Potrzebujemy: ryż arborio – żaden inny. Na jedną osobę liczymy pół szklanki ryżu lub jak ktoś głodny to całą szklankę bulion – nie cudo z kostki czy kartonu. Gotujemy porządny bulion drobiowy bądź warzywny mała szalotka ząbek czosnku kieliszek białego wina (ja nie używałam, nie lubię smaku wina w potrawie innej niż wołowina po burgundzku) grzyby leśne, świeże – lub krewetki, groszek, suszone

ladykitchen
Zupa krem z kukurydzy 167

sklepowych półkach gdzie, nie gdzie można znaleźć jeszcze kolby kukurydzy. Ja oczywiście skusiłam się na jej kupno i wykonanie smacznej rozgrzewającej zupki. :) Składniki: 1 kolba kukurydzy 1 l bulionu drobiowego (marchew, pietruszka, seler, skrzydełko kurczaka) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1/2 szklanki jogurtu naturalnego przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz, jarzynka, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie

Truskawkowa Fiesta
Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa w wersji light 158

czasie osłonki wkładamy do letniej wody i moczymy przez 10-15 minut, a następnie mocno wiążemy z jednego końca. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wrzątku. Mięso drobiowe łączymy z mięsem wieprzowym, dodajemy przestudzoną żelatynę i wszystkie przyprawy i zioła. Dokładnie mieszamy i napełniamy osłonki, starając się  upychać mięso tak ciasno, aby w osłonce

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet mięsny 264

też kawałek i wtedy pasztet ma niepowtarzalny smak. Tym razem jednak będzie bez dziczyzny. Oczywiście rodzaje mięs można dobierać według gustu i na przykład łopatkę zastąpić karkówką, a piersi drobiowe udźcami. Do pasztetu dodaję warzywa, choć wiem, że szkoły są różne. Według mnie, dzięki warzywom pasztet jest bardziej wilgotny.  Pamiętajmy również o tym, żeby nie wylewać wywaru powstałego

Kulinarne przygody Gatity
Krupnik 145

maraton, a ja nigdy nie lubiłam biegać. Ten głód był nawet przyjemny, bo cokolwiek nie zjadłam aby go zaspokoić, bardzo mi smakowało. I tym sposobem polubiłam gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno

Matka Żywicielka
Kotlet pożarski light 725

wersję, gdyż kotlety pożarskie upiekłam w piekarniku wraz z ziemniakami. Ale tradycyjne kotlety mielone też bardzo lubię i bardzo często przygotowuję. Na blogu jest też przepis na kotlety mielone drobiowe, ale przygotowane tak samo jak wieprzowe. Polecam Wam jednak przepis na Kotlet pożarski light z piekarnika, szczególnie gdy liczycie kalorie: 1 kg mięsa z udek kurczaka 2 jajka czerstwa bułka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa- krem z dyni 183

mdłą papkę. My złamiemy dzisiaj ten stereotyp i zrobimy pełną intensywnego smaku i aromatu potrawę. Zupa- krem z dyni SKŁADNIKI:- 1.5 kg dyni piżmowej- 1 litr bulionu drobiowego- 1 cebula- 4 ząbki czosnku- pół jabłka- kawałek świeżego korzenia imbiru (wielkości kciuka)- pęczek świeżego majeranku- pęczek świeżego tymianku- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Zainspiruj się kuchnią
Sałatka z pieczarkami i kukurydzą 341

przykładowe ilości składników, zawsze robię "na oko" ok.50 dag pieczarek 1 lub 2 duże pory kilka jajek 3 -4 ogórki kiszone puszka kukurydzy   30 - 40 dag dobrej wędliny drobiowej, a jeszcze lepiej mięso drobiowe pieczone lub z rożna (może być jedno i drugie) majonez dekoracyjny Winiary sól Pieczarki pokroić i poddusić na maśle (posolić), osączyć i studzić. Pory pokroić

Praktyczna pl
Zupa krem z dyni *BEZGLUTENOWA* 233

zasmakowała, więc zaprzyjaźniłam się z nią na dłużej. Rozgrzewająca zupa krem z posmakiem imbiru i goryczą ostrości. Jestem w siódmym niebie! :) Składniki: 1/2 dyni hokkaido 1 l bulionu drobiowego (marchew, seler, pietruszka, skrzydełko z kurczaka) 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu 1/2 łyżki mąki kukurydzianej przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie Sposób(...)przygotowania: Do gotującego się bulionu drobiowego (gotujemy 15 minut) wrzucamy umytą, wydrążoną z nasion, obraną i startą na grubych oczkach dynię. Gotujemy 15 min. Pod koniec gotowania zupę zabielamy: 1/2 łyżki mąki kukurydzianej, trochę wody i 2 łyżkami jogurtu naturalnego (mieszamy w oddzielnej miseczce, a potem wlewamy do garnka z zupą). Dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Z garnka

Truskawkowa Fiesta