drobiowe - 5743 przepisów (strona:257/383)

cukiniowa pychota na obiad z garam masala... 190

przyprawa mieszanka garam masala Royal Brand, 1 łyżka vegeta, 2 sztuki cebula, 1 główka czosnek, 6 sztuk pomidory, 2 sztuki papryka zielona świeża, 1 duża cukinia, 1 chochelka rosół drobiowy, 1 pęczek koperek siekany olej rozgrzać w garnku i wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchewkę podsmażać z 10 minut mieszając co jakiś czas i dodać jarzynkę kucharka w trakcie podsmażania

W Mojej Kuchni Lubię
zupa fasolkowa z kalarepką na rosole... 126

Składniki: 3 litry rosół drobiowy, 1/2 kg fasola szparagowa, 2 sztuki kalarepka młoda, 1 pęczek natka pietruszki, 8 sztuk ziemniaki młode, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi rosół z niedzieli zagotować, jak jest mniej niż 3 litry to dolać wody do rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 10 minut dodać pokrojoną kalarepkę w słupki i fasolkę

W Mojej Kuchni Lubię
kurczak z rosołu z jajkiem w galaretce... 141

Składniki: 1/2 sztuki kurczak ugotowany, 1 większa marchewka ugotowana, 3 sztuki jajka na twardo, 1 litr rosół drobiowy, 1 opakowanie żelatyna, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżeczka sok z cytryny kurczaka z rosołu obrać z kości i pokroić na małe kawałki marchew z rosołu drobno pokroić w kostkę jajka na twardo ugotowane drobno pokroić w kostkę w naczyniu

W Mojej Kuchni Lubię
serduszkowa kalafiorowa... 164

Składniki: serca drobiowe 60 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka zagotować w niedużej ilości wody i po zagotowaniu wylać na sito i opłukać serca teraz wlać 4 litry wody do garnka, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
pietruszkowy krupnik z pęczakiem na podrobach... 193

Składniki: żołądki drobiowe 50 dag, mięso gulaszowe z indyka 20 dag, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziemniaki 6 sztuk, kasza pęczak 1 szklanka, natka pietruszki 2 pęczki, przyprawa w płynie - do smaku żołądki oczyścić i dobrze umyć, można je pokroić na mniejsze kawałki jeśli są dość duże, mięso gulaszowe opłukać i razem z żołądkami

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis nie zawiera topinambura, egzotyki i ciekłego azotu – najprostsza zupa z dyni 133

być dużo. Dynie lekko przesmażamy i zalewamy albo bulionem jeśli mamy, albo rosołem z dnia poprzedniego, albo jak się nam spieszy to wodą i wrzucamy ze dwie kostki bulionu drobiowego. Przykrywamy i gotujemy, aż się dynia zacznie rozpadać. Miksujemy, Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy śmietankę do zupy 18%. Mieszamy. Nalewamy. Posypujemy pestkami dyni lub groszkiem ptysiowym i jemy. Wszystko

ladykitchen
100. Na setkę zamiast tortu... podroby, czyli wątróbka z jabłkami i karmelizowaną cebulą. 208

posypaną solą, smażoną z cebulką- najprościej i na wiele innych sposobów... My dziś zapraszamy na wątróbkę ze smażonymi jabłkami i karmelizowaną cebulą ... Składniki (dla 2-3 osób) 15 drobiowych wątróbek kilka łyżek mąki odrobina soli Wątróbki myjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy w niej wątróbki. Na karmelizowaną cebulę

Symfonia Smaków
Świąteczny pasztet mięsny 152

Prosty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy.... Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie: Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami. Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe

Anioły w kuchni
Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem 17699

pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy w cieniutkie paseczki. Połowę drobno pokrojonej sałaty lodowej wsypujemy do szklanej misce, układamy część pokrojonych piersi kurczaka, połówki pomidorków i piórka czerwonej cebuli i robimy kolejną taką samą warstwę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Światowy Dzień Makaronu - inspiracje 252

mały zestaw przepisów z mojego bloga. Może zainspiruje Was któryś z przepisów i coś ugotujecie. Makaron w sosie dyniowym i parmezanem Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Zapiekanka z makaronem pieczarkami i kurczakiem Sałatka makaronowa Spaghetti z klopsikami Sałatka warzywna z tortellini. Ravioli z pieczarkami   Spaghetti z cukinią ala carbonara

Ala piecze i gotuje
Zupa z fasolki szparagowej 270

fasolkę szparagową robię ją często. Jest bardzo smaczna, pożywna i wyjątkowo szybko się ją robi. Rach ciach warzywa do garnka i się gotuje. Składniki: 1,5 litra bulionu drobiowego 1 marchewka większa 1 pietruszka średnia 2 ziemniaki 300 g żółtej fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku seler kawałek por kawałek 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz

Ala piecze i gotuje
Smakowita Pajda na lunch. 175

innym gastronomicznym punkcie. Zrobiłem tę pajdę w domu i czekałem z wielką ciekawością na wynik bo… Ciabattę , przekrojoną  wzdłuż  ,posmarowałem Smakowitą Pajdą z cebulką i jabłkiem. Wątróbki drobiowe przesmażyłem na patelni beztłuszczowej, zalałem niewielką ilością bulionu z nitkami szafranu i dusiłem do odparowania płynu. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem . Plasterki jabłek przesmażyłem lekko na smalczyku i posypałem

Kulinarny karnet Christophera
Ogórkowe ragout z pulpecikami z metki. 165

zabrakło mi koperku, dałem pietruszkę) ,doprawić pieprzem i podgrzać. Podajemy z przygotowanym puree. Delikatne ogórkowe ragout doskonale współgra z wyrazistą metką. Oczywiście to ragout można podać np. z mięsem drobiowym. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku. 136

Skewers of chicken livers. Składniki: 8 szt. wątróbka z drobiu 8 szt. szynka szwarcwaldzka 2 cebule 1 jabłko przyprawa Kucharek pieprz świeżo mielony majeranek olej do smażenia Wykonanie: Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków

Kulinarny karnet Christophera