Dziś chleb z dodatkiem kaszy jęczmiennej i parówek drobiowych. Do takiego chleba wystarczy masło i ewentualnie pomidor. Po prostu pycha a przy okazji przemycamy kasze dzieciom, które jej nie lubią.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzed Świętami chciałam mu nadać odświętny charakter i zaszalałam dodając do niego śliwki namoczone w brandy ale to nie jest konieczne. Mój pasztet składa się głównie z wieprzowiny, wątróbki drobiowej i boczku wędzonego. Można oczywiście przygotować go z różnych rodzajów mięsa i dodać zamiast śliwek, grzyby czy paprykę. Wszystko zależy tylko od tego co mamy w lodówce
UgotujmyTo.plMój pierwszy pasztet z królika smakował wybornie. Robiłam go troszkę inaczej niż wszyscy ale tak zawsze robiła moja Mama więc chciałam sobie przypomnieć ten smak dzieciństwa
UgotujmyTo.plJak byłam w Polsce to dostałam fantastyczny prezent od mojego Brata i Bratowej, a mianowicie pojemnik z zamrożonymi ugotowanymi grzybami:)! Oj, dawno mnie nic tak nie
UgotujmyTo.plPrzepyszna, soczysta, kaczka z chrupiącą skórką dzięki glazurze z miodu i wina doskonale będzie prezentowała się na świątecznym stole. Podana z doskonałym sosem z wiśni i
karmelowyzależy od upodobań i planu czym chcemy je wypełnić. Największą zaletą tortilli jest to, że pasuje do bardzo wielu potraw. Według mnie najlepiej komponuje się z mięsem drobiowym i warzywami, i taką właśnie propozycję przedstawiam poniżej. Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać i dodać do kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na minimum
Świat Domowej Kuchnimasełku zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI: - mąka – 500 g- jajko – 1 szt- sól – 1 łyżeczka- olej – 1 łyżka DODATKOWO:- pasztetowa drobiowa – 400 g- cebula – 2 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy na stolnicę , wbijamy jajko.Dodajemy 1 łyżkę oleju , łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody.Zagniatamy ciasto , rozwałkowujemy.Wycinamy szklanką
Ostra na Słodkoszczypta- mąka kukurydziana – 1 łyżeczka- letnia woda – 1 łyżkaSOS :- cebula – 2 szt- koncentrat pomidorowy – 1 łyżka- papryczka piri – piri – 1 szt- bulion drobiowy – 100 ml- czerwone wytrawne wino – 125 ml- czekolada( 70% ) – 50 g- olej Kujawski Smakowy – 3 łyżki- zimne masło – 1 łyżeczka- ocet balsamiczny – 1 łyżka- sól
Ostra na Słodkokapusta czerwona ( średnia ) – 1 szt* kasza jaglana – 1,5 szkl* boczek wędzony chudy – 200 g* cebula* natka pietruszki – 1 pęczek* jajko – 1 szt* bulion drobiowy* olej – 30 ml* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Kapustę wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotuj pod przykryciem 20 minut.Wyjmujemy, osączamy i studzimy.Po wystudzeniu ostrożnie zdejmujemy 10 ładnych liści
Ostra na Słodkonajlepsze!Zraziki zrobione z usmażonej na cebulce wątróbki i tak lubianej przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę!Gwarantuję , że i Wam posmakują!Polecam!SKŁADNIKI:* wątróbka drobiowa – 200 g* cebula – 2 szt* kasza jaglana – 1 szkl* marchew – 1 szt* duże jajko – 1 szt* bułka tarta do panierowania* mleko do moczenia wątróbki
Ostra na SłodkoDziś przedstawiam przepis na karpia, tylko dla odmiany – w stylu orientalnym. Karp z tego przepisu wręcz rozpływa się w ustach, a duszony w sosie z
karmelowybabcia mówiła tak robiłam. Składniki:0,5 kg mięsa chudego ( ja użyłam łopatki)0,5 kg podgardla ze skórą0,5 kg wątroby ( ja użyłam drobiowej)2 marchewki1 seler2 pietruszki 3 cebule 2 czerstwe bułki (kajzerki)4 liście laurowe5 ziaren ziela angielskiego0,5 szklanki wody5 łyżek majerankusól, pieprz do smaku3 jajkaPrzygotowanie:Do średniego garnka z przykrywką
Niezły MłynekPrzepyszna, kremowa i bardzo rozgrzewająca zupa z pieczonych buraków z dodatkiem gruszki i imbiru, podana z kwaśną śmietaną i orzechami włoskimi. Doskonała alternatywa dla tradycyjnego barszczu
karmelowymożecie je podać z sosem czosnkowym lub w ogóle pominąć - i tak są wyśmienite :)Danie klasycznie przyrządza się z jagnięciną, ale możecie je również przygotować z mięsem wołowym lub drobiowym. Zapraszam do pieczenia!Składniki na ciasto do 12 pierożków:400 g mąki pszennej + 1 łyżka1 łyżka cukru1,5 łyżeczki soli4 łyżki oleju arachidowego14 g świeżych drożdży
My Culinary ArtPork from the wokSkładniki.25 dag szynki wieprzowej1/2 strąka papryk4 pieczarki1 jabłko2 łyżki oliwyMarynata.1 łyżka sosu sojowego1 łyżka wina białego wytrawnego1 łyżka płaska mąki ziemniaczanejSos.125 ml
Kulinarny karnet Christophera