PIECZONYROŻKI Z PIECZARKAMIOWSIANE PLACKISAŁATKA BROKUŁOWABISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJESZYBKIE DANIE OBIADOWEOTRĘBY OWSIANEBISZKOPT Z MASĄ JABŁKOWĄKOPYTKAKOKTAJL BŁONNIKOWYSOS MARCHEWKOWO -PAPRYKOWYŁOSOŚ Z TAKIM SOSEM?BUŁECZKI DOMOWEMAKARON Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJCHLEB Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJSZYNKA DROBIOWA ZDROWIE ZAWARTE W SKORUPCESMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySkładniki: kurki mrożone 15 dag, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, sos chili 1 łyżka, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba na wpół odmrożone kurki posiekać drobno nożem-tak się łatwiej posiekają i na sitku zostawić aby woda obciekła cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki / Ingredients: 1 szklanka bulionu warzywnego / 1 cup of vegetable broth 1 szklanka bulionu drobiowego / 1 cup of chicken broth makaron / pasta kurczak / chicken włoszczyzna (marchew, pietruszka, por, cebula, seler) / mix vegetables (carrot, parsley, leek, onion, celery) 8 ziaren ziela angielskiego / 8 grains of pimento 5 listki liścia laurowego / 5 leaves of bay leaf szczypta koperku / pinch of dill
Projekty ze smakiemWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem ananasa i żółtego sera. Podałam je z pieczonymi frytkami, konfiturą z borówki i surówką z kapusty pekińskiej. To mój bardzo smaczny pomysł jak odmienić zwykłego kotleta schabowego Sprawdzi się zarówno na obiad ale również na różnego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Post
Marta Gotujepokrojonej w kostkę 8 ząbków czosnku, obranych i pokrojonych w plasterki 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 liść laurowy sól i pieprz 4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 4 łyżki kwaśnej śmietany 200 g białka kurzego Newella, pokrojonego w paski i podsmażonego do podania uprażone na suchej patelni pestki dyni do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik
karmelowypolane śmietankowym, aromatycznym sosem z gorgonzoli. Palce lizać… Składniki: Roladki: 1 duża pierś z indyka (około 800 g) 450 g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego) 1 szklanka bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Sos: 200 g sera gorgonzola 200 ml słodkiej śmietanki 18 % 200 ml śmietanki 30 % 3 łyżki wytrawnego
Oryginalny smakMaroka Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 6 szalotek 6 suszonych daktyli 2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 płaskie łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu około 1 szklanki bulionu drobiowego oliwa sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka delikatnie posolić, obsmażyć i wyjąć. Na tą samą patelnię wrzucić w całości, umyte i obrane szalotki i wsypać przyprawy. Mieszając, wszystko
Oryginalny smakzawierają sporą dawkę witamin i stanowią idealne rozwiązane na upały. Chłodnik z botwinką jest jednym z najbardziej znanych chłodników, orzeźwiający i niezwykle smaczny. Polecam Składniki: 1,5 l bulionu (drobiowego lub warzywnego) 1 pęczek botwinki 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 4 jajka (ugotowane na twardo) 1 pęczek koperku 2-3 ząbki czosnku 400 g kefiru 0,5 szklanki śmietany
Oryginalny smakaromatyczna i rozgrzewająca z dodatkiem mleka kokosowego, curry, grzybów mun i makaronu w kształcie ryżu. Spróbujcie Składniki: 100 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu 1 litr bulionu drobiowego kawałek imbiru (około 1/2 kciuka) 1 cebulka 500 g dyni (zważonej bez skóry i pestek) 2 ząbki czosnku 300 ml mleka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego 15 g grzybów
Oryginalny smakszybka sałatka makaronowa z wędliną i świeżymi warzywami. Przygotowanie jej trwa zaledwie chwilkę, nie będę podawała ilości składników , robiłam ją na oko :) Składniki: makaron świderki ogórek świeży pomidor szynka drobiowa szczypiorek majonez odrobina sosu czosnkowego sól pieprz Warzywa i szynkę pokroić w kostkę, wymieszać z makaronem, majonezem, sosem i przyprawami. Przed podaniem schłodzić w lodowce
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaWytrawna wersja tarty na cieście francuskim do tego kurczak, ser i pomidor jednym słowem rewelacja. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do Kropki. Składniki: 1 filet drobiowy opakowanie ciasta francuskiego 1 pomidor obrany ze skórki kilka plastrów dobrze topiącego się sera przyprawa do kurczaka sól, pieprz oregano, bazylia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniajako chleb/bułkę, tylko nie dodajemy wtedy słodzika (lub opcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę
charlotte gotujeSkładniki: jeden brokuł pół opakowania makaronu świderki puszka kukurydzy wędlina drobiowa majonez sól pieprz Sposób przygotowania: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie (gotować jeszcze 10 min od zagotowania się wody). Makaron ugotować tak jak zwykle. Wędlinę pokroić w kostkę. Dodać sól, pieprz, majonez i wszystko razem wymieszać
charlotte gotujeSkładniki: 1 puszka ananasów makaron puszka kukurydzy 1 paczka żurawiny suszonej drobiowa wędlina ok. 20 - 30dag 1 paczka łuskanego słonecznika 1 łyżka masła majonez papryka słodka sól Przygotowanie: 1. Makaron ugotować tak jak zawsze. 2. Żurawinę sparzyć w gorącej wodzie i przekroić na połowę. 3. Wędlinę pokroić w kostkę. 4. Słonecznik uprażyć na łyżce masła. 5. Wszystkie składniki połączyć
charlotte gotujeodrobinie bułki tartej i usmażyć na złoty kolor. Sos pietruszkowy: pęczek natki pietruszki, 1 szklanka śmietanki 30%, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki drobiowego bulionu, łyżeczka soku z cytryny, szczypta startej skórki z cytryny, łyżeczka mąki, sól, biały pieprz. Cebule obrać i drobno posiekać, czosnek zaś przecisnąć
Z miłości do słodkości