Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym

Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym

Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym

Pulpety to klasyczne, smaczne danie, które można przygotować w 30 minut. Wystarczy zrobić ich trochę więcej i mamy obiad na 2 dni. Najmniej chyba lubię je w wersji pomidorowej, dlatego przeważnie goszczą one u mnie w sosie pieczarkowym lub koperkowym. Tym razem, na prośbę brata, postawiłam na dodatek chrzanu. Idealnie komponują się z puree ziemniaczanym albo kaszą i ulubioną surówką.   Składniki na ok. 12 sztuk: 0,5 kg mięsa mielonego drobiowego 1l bulionu (ewentualnie woda i dwie kostki rosołow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pulpeciki, mielone, zupa pomidorowa, cebula, marchewka, pulpety, mąka, sos pieczarkowy, por , drobiowe, kasza, puree ziemniaczane, puree, surówka, jajko, mięso mielone, mięso, tarta, bułki, obiad, sos pomidorowy, gotowana marchewka, pulpety w sosie pomidorowym, pomysł na obiad, mięso na obiad, sos do mielonego , sos do jajek

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kruszynka, 2 grudnia 2012 12:29:33

Pycha:)

annaz, 2 grudnia 2012 12:39:50

Lubię takie domowe obiadki :)

Natalia, 2 grudnia 2012 13:27:05

Pysznie i domowo :) ja najbardziej lubię koperkowe

Anulla, 2 grudnia 2012 13:30:45

ja pieczarkowe:) ale koperkowe są prawie na równi z nimi:D

Mała kuchareczka, 2 grudnia 2012 13:31:00

Też je lubię :)

Karmel, 2 grudnia 2012 13:48:32

ja robię często pulpeciki na dwa dni:) pysznie i szybko:)

Mała kuchareczka, 2 grudnia 2012 13:55:29

No dokładnie ja tez tak robię na dwa dni :))

Anulla, 2 grudnia 2012 13:57:10

bo tak jest najwygodniej, szczególnie gdy w tygodniu nie ma się za bardzo czasu:)

Anula, 2 grudnia 2012 14:03:48

Hmm a ja zrobię w sosie pomidorowym:)

Nemi, 2 grudnia 2012 17:03:45

Pyszne! Najczęściej robię je w sosie pomidorowym lub pieczarkowym:)

Kulinarna Ja, 2 grudnia 2012 17:17:31

Bardzo lubię takie pulpeciki, smakowicie u Ciebie!

Kaś, 2 grudnia 2012 17:59:50

mmmm lubię taki sosik po pulpecikach :)

KUCHARNIA, Anna-Maria, 2 grudnia 2012 19:05:44

Pycha! Pyszny obiad:)Pozdrawiam!

Emcia Pichci!, 2 grudnia 2012 19:44:58

bardzo smakowite pulpeciki, a sos mniam!

Mariola, 2 grudnia 2012 21:43:33

Uwielbiam sos chrzanowy a z pulpetami pycha:)

didi91, 2 grudnia 2012 22:28:37

apetycznie się prezentują, ja zawsze robiłam pulpeciki w sosie pomidorowym.

k.m.w., 3 grudnia 2012 11:09:05

apetyczny obiad:)

Małgorzata Margaretka, 3 grudnia 2012 12:54:40

Konkretny smak, mniam :)

Elexis, 3 grudnia 2012 13:10:50

Akurat jestem strasznie głodna a tu takie pulpeciki:)

Oh-My-Kitchen, 3 grudnia 2012 19:34:12

Ale smacznie mniam :)ja też nie przepadam za pulpetami w sosie pomidorowym ;)w sosie koperkowym pycha.Chyba mnie zainspirowałaś i już wiem co zrobię jutro na obiad :)

Helka, 3 grudnia 2012 22:07:58

Uwielbiam pulpety!

Melania W, 4 grudnia 2012 11:54:31

To właśnie jest zdjęcie żeberek po upieczeniu, ale tak szybko zniknęły, że na talerzu już nie mam.

Melania W, 4 grudnia 2012 11:54:58

Pulpeciki smakowite, na ostro nie robiłam.

zjedz_mnie, 4 grudnia 2012 14:04:50

Obiad pierwsza klasa:)

Ola, 4 grudnia 2012 14:08:50

ostatnio chrzan dodaję do wielu potraw :)

marta-gotuje.pl, 4 grudnia 2012 19:33:36

W sosie chrzanowym nie jadłam! Narobiłaś mi smaka :)

Monica, 5 grudnia 2012 11:29:36

Och, boskie pulpeciki, dawno nie robiłam, a lubię bardzo :)

widelcem po teflonie, 5 grudnia 2012 21:31:55

Nominowałam Twój blog do zabawy Libster Blog Award, zapraszam po szczegółyhttp://widelcempoteflonie.blogspot.com/2012/12/liebster-blog-award_5.html

MartynCia ^^, 8 grudnia 2012 12:07:51

robiłam kiedyś sos chrzanowy, ale się nie udał... może spróbuje Twojego przepisu ;)

facetigotowanie, 6 października 2013 04:45:34

Wykonuje tak samo, jednak nie dodaje jajka i kajzerki do mięsa. Dzięki temu pulpety są bardziej zwarte :) świetnie do tego pasuje purre ziemniaczane.