domowy syrop - 2953 przepisów (strona:149/197)

Paluszki rybne 121

Czas czytania: 2 min Paluszki rybne z dorsza to świetny pomysł na obiad, szczególnie dla dzieci. Ryba podana klasycznie lub w formie filetów nie zawsze zachęca

SprawdzonaKuchnia.pl
Nalewka z suszonych owoców głogu ( dobra na serce, bezsenność i uspokojenie ). 225

Składniki : 50 dkg suszonych owoców głogu 10 dkg suszonych (nie wędzonych !) śliwek 10 dkg rodzynek 1/2 laski wanilii sok z 1 cytryny 50 dkg płynnego miodu

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekanka makaronowa z kabanosami, ketchupem i zielonym groszkiem Jamar 239

czerwone wino. Ale Jamar w swojej ofercie posiada bardzo wiele produktów: warzywa w puszkach, warzywa w słoikach, koncentraty i przeciery, dodatki obiadowe, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, przetwory owocowe, soki, syropy i napoje.   Pan Ł. uwielbia makaron, a w szczególności zapiekanki z makaronu. Ciągle szukam inspiracji, nowych przepisów czy chociażby dodatków. Gdybym wszystkie zapiekanki zamieszczała na blogu byłyby(...)gram". I ja się pod tym podpisuje, po prostu się zakochałam! Mój synek również;) Poza tym buteleczki po zużyciu ketchupu idealnie nadają się na pasteryzowanie w nich soków lub domowych przetworów. A to dla mnie wielki plus. Oprócz tego w szklanej butelce doskonale widzimy zawartość produktu. W razie braku pomysłu na obiad, wypróbujcie ta zapiekankę, bo jest naprawdę pyszna

Życie zaczyna się w kuchni
Nalewka jabłkowa 178

Jak robiłem tę nalewkę to była wczesna wiosna, jakoś tak chyba. Więc nie bardzo był sezon na cokolwiek jeszcze. A ja się niecierpliwiłem. Bo plan zrobienia

Marder&Marder Manufacture
GALARETKA Z RÓŻY 161

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/galaretka-z-rozy.html 150 g płatków róży u mnie bordowe 0,75 szklanki wrzątku 1-2 łyżki soku z cytryny 1 filiżanka cukru pół łyżki pektyny

w mojej kuchni
Tort miętusek 377

Fajny lekki orzeźwiający tort :) Od dawna miałam chętkę przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5

Kuchnia domowa Ani
Lemoniada truskawkowa 138

Lemoniada truskawkowa – idealna na upały i nie tylko. Pyszna, domowa. Super orzeźwiająca, aż chce się pić! Lemoniadę można również przygotować z mrożonych truskawek, dlatego w

Olcia gotuje!
Domowy Pumpernikiel 193

Pumpernikiel jest tradycyjnym pieczywem żytnim pochodzącym z Niemiec (Westfalii). Piecze się go w metalowych zamkniętych formach, w niskiej temperaturze, przez bardzo długi czas. W czasie długiego

Przepisy na domowy ser i chleb
Lody rabarbarowe z mleczkiem kokosowym. 187

Lody rabarbarowe z mleczkiem kokosowym. Domowe lody to powrót do czasów kiedy każdego lata robiło się w domu mrożone smakołyki. Idealny i delikatny różowy kolor pochodzi

Zdrowy Styl Joanny
Kandyzowana skórka pomarańczowa 186

Już nie długo tłusty czwartek!!! Warto, więc pomyśleć o domowej kandyzowanej skórce pomarańczowej. Mój ulubiony rodzaj pączków to właśnie takie z lukrem i skórką pomarańczową 💗 W sklepie zawsze wybieram te pączki, które mają jak najwięcej skórki.  Kandyzowana skórka przyda nam się również do wypieków wielkanocnych, takich jak: mazurki, serniki i babki. Oprócz tego świetnie się komponuje również z makowcami(...)garnek ze skórkami stawiamy na palnik. Gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, odstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i na wrzący syrop wrzucamy pokrojoną skórkę. Gotujemy na małym ogniu, aż skórka będzie półprzeźroczysta. 5 min. przed końcem gotowania dodajemy ocet i mieszamy. Dzięki temu zapobiegniemy scukrzeniu się skórki. Gorącą skórkę nakładamy do wyparzonych

kulinarne odsłony pati
Kandyzowana skórka pomarańczowa 169

Już nie długo tłusty czwartek!!! Warto, więc pomyśleć o domowej kandyzowanej skórce pomarańczowej. Mój ulubiony rodzaj pączków to właśnie takie z lukrem i skórką pomarańczową 💗 W sklepie zawsze wybieram te pączki, które mają jak najwięcej skórki.  Kandyzowana skórka przyda nam się również do wypieków wielkanocnych, takich jak: mazurki, serniki i babki. Oprócz tego świetnie się komponuje również z makowcami(...)garnek ze skórkami stawiamy na palnik. Gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, odstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i na wrzący syrop wrzucamy pokrojoną skórkę. Gotujemy na małym ogniu, aż skórka będzie półprzeźroczysta. 5 min. przed końcem gotowania dodajemy ocet i mieszamy. Dzięki temu zapobiegniemy scukrzeniu się skórki. Gorącą skórkę nakładamy do wyparzonych

kulinarne odsłony pati
Najlepsze lemoniady na lato 293

spróbować lodów borowikowych z tymiankiem, waniliowych i alkoholowych z użyciem suchego lodu, pianki z soku z czarnej porzeczki stworzonej przy pomocy alginianu sodu. Smakowałam również makaronu z suszonych moreli, syropu klonowego i cynamonu, podziwiałam "kapsulację" oliwy z oliwek w izomalcie. Poznałam tajniki tej kuchni, co jeszcze bardziej wzbudziło moje zainteresowanie nią. Oprócz tego, poznałam wspaniałą osobę, autorkę bloga Kuchnia pełna(...)znajdziecie je na samym dole posta. A dziś, chciałabym zaprezentować Wam lemoniady. Pogoda jest jaka jest, ale temperatura daje się we znaki, dlatego od jakiegoś czasu zbierałam zdjęcia moich domowych lemoniad, właśnie po to, by w taki dzień jak ten, ukazać Wam mój sposób na ochłodzenie i orzeźwienie. Znajdziecie tu takie lemoniady jak: arbuzowa, ogórkowa, truskawkowa, brzoskwiniowa, agrestowa i pietruszkowa

Be Fit Be Strong