Czas czytania: 2 min Okara , można powiedzieć, że to odpad przy produkcji mleczka sojowego . Soja jest rośliną strączkową, którą możemy wykorzystać niemalże w 100% podobnie jak
SprawdzonaKuchnia.plkremowe domowe lody malinowe. Przepis jest prosty, na dodatek takie malinowe lody przygotowuje się bez jajek i bez specjalnej maszynki. Spróbujcie i delektujcie się smakiem domowych lodów. Pysznie kremowe domowe lody malinowe. Przepis na malinowe lody bez jajek, bez maszynki. 2016-04-16 23:17:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)wodę, dodajemy cukier i wsypujemy maliny. Gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania. Mieszamy co jakiś czas, malin mają się rozpaść, a cukier w pełni rozpuścić. Gdy nasz malinowy syrop się zagotuje, czekamy jeszcze z 2-3 minuty i zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do przestudzenia. Syrop malinowy przecedzamy przez bardzo gęste sitko, aby został nam sam sok pozbawiony pestek
Słodkie okruszkietykiety i widzę skład nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Nie dość, że za każdy taki soczek firma sobie liczy odpowiednio to jeszcze niektóre nabijają klienta w butelkę. Syropy fruktozowe, cukier i różne takie. Soczki, które nie zamarzają na mrozie, znacie to z autopsji, ja to wiem i Ty to wiesz. Każdy z nas ma wybór, nie piszę(...)wyhodowała, a do tego oczyściła zanieczyszczone środowisko, byłyby mega zdrowe, ale warzywa i owoce kupuję i tym omijam dosładzacze, te fruktozy "sruktozy" i inne przemysłowe dodatki, więc i tak domowy sok jest zdrowszy od kupnego ;) Na koniec wyjaśnię dlaczego wydrążam gniazda nasienne z jabłek, mimo iż w całości zmieściłyby się w podajniku. Pozbywam się gniazd nasiennych
Blondynka GotujeJ uż nie długo zaczną się zbiory tych aromatycznych i bogatych w witaminę C owoców. Poniżej znajdziecie przepis na likier z tych cenionych ze względu
Przepisy i porady kulinarneLubimy ciekawe połączenia smaków, dlatego też naszą uwagę przyciągnął sorbet melonowo-ogórkowy . To bardzo ciekawy duet, który świetnie orzeźwia i chłodzi, dostarczając kubkom smakowym wielu wrażeń
niecodziennikparyNocy- zapraszam Was, chociaż wirtualnie. na kawałek mojego tegorocznego Mazurka. Na kruchutkim, waniliowym cieście, choć dość niski( jak to mazurek)- to warstwowy. Piętrzy się dumnie warstwa porzeczkowych powideł, przykryta domowym kajmakiem, której wysokość podbiła warstwa okrągłych biszkoptów. Całość starałam się bogato przyozdobić bakaliami- tak by było i ładnie i smacznie...Czy się udało- sprawdźcie! Powiem jedno: było naprawdę słodko:) Składnik(...)czarnej porzeczki małe opakowanie okrągłych biszkoptów paczka rodzynek 100 g orzechów włoskich kilka moreli suszonych, daktyli, żurawiny WYKONANIE: blat ciasta kruchego rozsmarowujemy powidła porzeczkowe biszkopty ( można nasączyć syropem waniliowym) masa kajmakowa bakalie Smacznego
Domowe ciastałyżeczki soli SOS BALSAMICZNY MALINOWY: *2 łyżki kremowego octu balsamicznego figowego (ze sklepu Mantini) 4 łyżki musu z malin domowego DODATKI: 1 pomidor 1 kulka sera mozarelli sos pomidorowy domowy oregano Skworcu Wykonanie: Do miski wsypuję sól, następnie przesiewam mąkę, robię wgłębienie, do którego wsypuję cukier, kruszę drożdże i wlewam ciepłą wodę, jednocześnie mieszam w taki sposób, aby wymieszać(...)podgrzewam do czasu połączenia się składników, często mieszam, aby sos się nie przypalił. *jeśli nie macie kremowego octu balsamicznego figowego, możecie użyc zwykłego, ale wtedy należy dodatkowo dodac syrop klonowy lub golden syrup i zredukowac płyny do konsystencji gęstego sosu
Blondynka GotujeCzas czytania: 2 min Kotlety jajeczne z dodatkiem ryżu to dla niektórych powrót do dzieciństwa , a dla innych zupełnie nowe doznanie. Kotlety jajeczne przygotowane zazwyczaj są
SprawdzonaKuchnia.plSkładniki : 10 dkg świeżo zmielonej kawy dobrej jakości 1/2 laski wanilii 40 dkg cukru ( może być trzcinowy ) 250 ml spirytusu 95 % 500 ml wody 200 ml
Przepisy i porady kulinarneDomowa mrożona herbata to idealne napój na upalne dni. Przygotowana w domu będzie znacznie zdrowsza niż ta kupiona w sklepie. Jak zrobić taką mrożoną herbatę? Jakich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!końcu przyszedł czas na przetwory. Jestem miłośniczką swojskich, domowych przetworów, ale najbardziej lubię przygotowywać dżemy, konfitury, soki, czyli wszystko co słodkie :-) Pewnie dla tego, że większa część znika nim trafi do słoika :-), ale wiecie jak to jest, za każdym razem jak się zamiesza, trzeba spróbować, czy dobry, czy wystarczająco słodki, a ciekawe jak będzie smakował na kanapce, a jak się(...)różowe, mocno pachnące, babcia natomiast przygotowywała dżem z róży białej, polnej i też był rewelacyjny! Warunek jest jeden, musi pięknie pachnieć :-) Składniki na dżem z truskawek i płatków róży SYROP RÓŻANY: 20 dużych płatków róży 5 kropli soku z cytryny 100 g cukru 1/3 szklanki wrzącej wody RESZTA SKŁADNIKÓW: 1 kg obranych, umytych truskawek sok z 1/2 cytryny
Rozpustne gotowanieCzas czytania: 3 min Chleb wiejski z otrębami na zaczynie poolish pewnie nie wszyscy wiecie, co oznacza ten termin, więc już wyjaśniam. Nazwa poolish pochodzi od
SprawdzonaKuchnia.pl