Amerykańskie brownie przebojem wdarło się do polskiej kuchni. To pełne czekolady, wilgotne, słodkie oraz pełne orzechów ciasto skradło serca zarówno początkujących kucharzy jak i uznanych cukierników. W czym tkwi sekret amerykańskiego brownie ? Moim zdaniem w prostocie. Otóż amerykańskie brownie przygotowuje się podobnie jak naszego rodzimego murzynka. Któż z nas nie lubi tego ciasta. Amerykańskie brownie zostało w moim przepisie zbogacone nuta chili oraz przypraw do piernika, które nadały temu wypiekowi jeszcze...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.