problemy związane z układem pokarmowym. Świetnie pomaga na zatrucia pokarmowe, ból brzucha. Wspomaga pracę układu pokarmowego. Jest to lek naturalny, więc dobrze jet mieć chociaż flaszeczkę w swoich domowych zbiorach. Nalewkę wykonujemy z orzechów włoskich, które są jeszcze zielone, i mają w środku sok. Takie orzechy najlepiej zbierać teraz, czyli pod koniec czerwca, ja moje zbierałam (w zasadzie(...)nalewka po 6 tygodniach stania wygląda tak: Jest to dobry moment do przelewania . UWAGA: Jeśli zdarzy się, że Wasza nalewka nie chce nabrać ciemnego koloru, należy przygotować syrop z cukru i wody,do około 3/4 szklanki wody dajemy 6 łyżek cukru. Rozpuszczamy i dolewamy do nalewki, po kilku dniach powinna sczernieć. :-) Nalewkę odcedzamy, przelewamy przez sitko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumniej syropu a więcej sezamu. Warto zauważyć, iż skład ten uległ małej zmianie w porównaniu z produktem tym dostępnym jeszcze w tamtym roku - wówczas pasta sezamowa stanowiła 58% a syrop z agawy 35% zaś pozostałe 7% - lecytyna sojowa i wanilina. Obecnie ich ilość została zmniejszona i stanowi 4% całości. Nie ma tu więc soli, cukru, żadnych konserwantów ani glutaminianów(...)dużej pomarańczy 1 łyżka masła sezamowego 1 łyżeczka sporoszkowanego młodego jęczmienia Rafex Tu również maśło sezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy. Masło sezamowe genialnie skomponowało się z domowym ciastem drożdżowym: Jeszcze troszkę mi go zostało i mam zamiar zużyć je do lodów bananowych i do pancakesów - tylko jeszcze nie wiem czy do posmarowania, czy dodać je do ciasta
Kto ugości moich gości?Podobno beza to jedno z największych wyzwań każdego cukiernika-amatora, jest trudna w przygotowaniu, ale gdy zrobi się ją dobrze zapewnia niezapomniane doznania smakowe! Warto więc
Cooking Monsterdomu! Dzisiaj specjalnie dla Was mam tort! I to jaki tort! Pyszny, bardzo aromatyczny z dodatkiem kawy i konfitury z płatków róży. Obsypany gorzką czekoladą. chodził za mną taki domowy, prawdziwy tort, dobrze nasączony i przepysznymi warstwami, takimi jak lubię. Powiem Wam kochani, że co raz trudniej na różnych imprezach na, których jestem czy to urodziny czy imieniny, rocznice(...)studzimy minimum 4 godziny. Możemy go zostawić na noc a dalej tort przygotowywać następnego dnia. Biszkopt kroimy na 3 blaty. PONCZ DO BISZKOPTU: - 1/2 szklanki lekkiej herbaty - 2 łyżki syropu z dzikiej róży - 1 kieliszek wódki (opcjonalnie) - 1/2 łyżeczki wody różanej (jeśli nie posiadasz syropu różanego i wody różanej, to po prostu zrób poncz z herbaty z miodem i cytryną
SMYKWKUCHNICzas czytania: 3 min Etap pierwszy eksperymentu. Przygotowanie ciasta. Przepis na piernik staropolski znajdziecie w wielu miejscach w sieci i jest to w zasadzie jeden przepis
SprawdzonaKuchnia.plCebula, bardzo niedoceniane warzywo. Wiele osób jej po prostu nie lubi i unika. A to błąd. Bo po pierwsze cebula to samo zdrowie, po drugie być
Marder&Marder Manufacturenalewka z żurawiny Oczywiście żurawina występuje w naszych lasach, lecz z reguły rośnie w miejscach, podmokłych i
Miód i pieprzskładniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 180 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z
Domowy Smak JedzeniaN alewka ma ładny zapach, w smaku jest również bardzo fajna. Trunek ten szczególnie lubią Panie, niektórzy robią nawet po kilka porcji nalewki, bo taka
Przepisy i porady kulinarneprzygotowania. Staramy się też zachować ich smak na inne pory roku, przygotowujemy z nich frużelinę, soki i konfitury, gdy nie ma już truskawek w sklepach to zawsze mamy domowy dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników, czy też do bułki z masłem. Wszyscy dwoją się i troją, aby zaskoczyć swoich czytelników i przygotować jakiś swój autorski(...)lody truskawkowe – Mrożony jogurt truskawkowy Przetwory: – konfitura truskawkowo-rabarbarowa – dżem truskawkowy niskosłodzony – Frużelina truskawkowa – Frużelina truskawkowo-arbuzowa – Konfitura truskawkowa z wanilią – Truskawki w syropie karmelowym The post Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDawno nie było domowego chlebka, więc pozwólcie, że teraz zapoznam Was z przepisem, który do nieskomplikowanych i prostych nie należy. By upiec ten w pełni żytni pytlowy chleb, potrzebny jest zakwas chlebowy. Jak to wyhodować pisałam dokładnie w tym wpisie . Oprócz zakwasu głównym czynnikiem, który wpływa na smak chleba, jest czas. Pieczywo składa się z trzech faz i każda wymaga(...)odstawić ciasto do wyrośnięcia tym razem na 60-90 minut. Pod koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 230 st.C Chlebek wysmarować z wierzchu wodą (u mnie woda wymieszana z syropem klonowym- ciekawy smak skórki po upieczeniu :)). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 5-10 minut w 230 st.C, po czym zmniejszyć temperaturę do 190 st.C i zapiekać jeszcze przez
Nastoletnie WypiekanieSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wyrób nalewek jest tradycją w mojej rodzinie dlatego nie może ich zabraknąć również na moim blogu. Mój Tata specjalizuje się w wyrobie różnego rodzaju alkoholi od
Codziennik KuchennyCaffe latte to pyszna, mleczna kawa znana na całym świecie. Może stać się również efektownym deserem za sprawą mlecznej pianki i słodkich dodatków. Dla wielu osób
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nich... Później wróciliśmy do domu, a z nami cała rodzina C. Był pyszny obiad (polędwiczki w trzech marynatach, pieczone ziemniaczki i domowy sos berneński), a na deser cała gama domowych lodów. Nikt nie wyszedł głodny, a i tak obiady mamy na kolejne trzy dni, a zanim zjemy te wszystkie lody, zrobi się lato... Przygotowania zajęły nam sporo czasu, do tego(...)napuszenia. Wyrośnięte rogaliki posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać płatkami migdałowymi i cukrem perłowym. Piec w 180 st. C. przez 25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Co zrobić z syropem z karmelizowania rabarbaru? Nie wylewajcie go, smakuje bowiem wyśmienicie. Rozcieńczony wodą z bąbelkami będzie rewelacyjną lemoniadą na ciepłe dni. Moja - widać na zdjęciu - ma pomarańczowo-żółty kolor, ale jeśli Wasz
Pożeraczka, czyli raz adobrze