masy makowej czy może z domowej masy makowej? Nie męcz się już więcej i nie zastanawiaj dlaczego rolada makowa pęka. Zrób ten prosty seromak na biszkopcie lub z biszkoptem jak kto woli. Seromakowiec przepisy Święta Bożego Narodzenia nie mogą się odbyć bez tradycyjnych polskich przysmaków. Jest to czas kiedy dom wypełnia zapach domowych wędlin, gotującej się kapusty i innych pyszności
Dieta moja pasjaKlops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja domowej wędliny, świetna alternatywa dla tej sklepowej. Jest lekka, bardzo delikatna i sprawdzi się w każdej diecie lekkostrawnej. Nadaje się nie tylko na zimno na kanapki, ale podana z dowolnym, ulubionym sosem to super danie obiadowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dokładnie karkówkę z boczkiem. Bo nie ma to jak swojskie wyroby:) A przecież t ak niewiele potrzeba, by muc cieszyć się kanapką z pyszną, aromatyczna domową wędliną. Szczerze polecam :) Składniki: 900 g karkówki 300 g surowego boczku 1 łyżka peklosoli 1-2 łyżeczki białego pieprzu 2 łyżki majeranku 1/2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżeczka czosnku
magiczna kuchnia KasiCoraz ciężej kupić w sklepach naprawdę smaczną wędlinę czy dobrej jakości mięso (wieprzowinę, wołowinę czy drób). Od lat sięgam głównie po produkty z Sokołowa – to jedyna branża produkująca mięso i wędliny, które w pełni nam smakują i odpowiadają. Do firmowego sklepu Sokołowa po przeprowadzce mamy już nieco dalej, mimo to raz w tygodniu odwiedzamy sklepik i komponujemy zapasy(...)przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczony boczek rolowany na kanapkę 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wędlina Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 boczek Przygotowanie 20 min. Pieczenie 1 godz. 40 min. Kalorie 350 kcal Swojska wędlina domowej produkcji. Pieczony boczek rolowany z aromatycznymi przyprawami. Boczek na kanapkę bez konserwantów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1200 g świeżego
ProstePesto.plwody. Sprawi to, że po upieczeniu mięso nie będzie suche. Ja szynkę pieczoną przygotowałam na niedzielny obiad, ale część pieczeni została. Po ostudzeniu szynka pieczona sprawdziła się idealnie jako domowa wędlina na kanapki. Przepis na szynkę pieczoną jest prosty i każdy może sobie przygotować taką pieczeń w domu, a następnie zaserwować na uroczysty niedzielny lub świąteczny obiad. Taka szynka pieczona
Danka PichciKarkówka pieczona w całości to świetny pomysł nie tylko na pyszny obiad, ale i na domową wędlinę na kanapki. Przepis jest bardzo prosty, a karczek z rękawa wychodzi soczysty i aromatyczny. - tylko kilka łatwo dostępnych składników - sprawdzony, uniwersalny przepis na pieczony karczek - do podania na ciepło oraz na zimno do krojenia w plastry
AniaGotuje.plpolewą daktylową. Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem Kosmiczny chlebek szpinakowy Carpaccio z buraka Sałatka z burakiem i jabłkiem Jajko zapiekane w bułce Chlebek z płatkami owsianymi i chia Domowa wędlina z kurczaka Pasta jajeczna z awokado Sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym ogórkiem Wytrawny chlebek z twarogu Pasztet z cukinii Pasta warzywna z kaszą jaglaną Sałatka pomarańczowa z miętą
Natka PietruszkiDomowe wyroby nie mają sobie równych, ale w moim przypadku nie zawsze na wszystko mam czas. Bywa, że z mężem zrobimy domową wędlinę lub jakieś wyroby mięsne w szynkowarze . Z tęsknotą przypominają mi się również babcine wyroby , których smak nie ma sobie równych! Jakiś czas temu z sentymentu do tamtego smaku zaczęłam szukać wędlin i mięsa, które mogłoby być choć
Di gotujePierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło polany kwaśną śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec
moj przepis naPierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło polany kwaśną śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec
moj przepis naPrzepis dla fanów boczku - boczek zapiekany z kminkiem według przepisu Marka z Bielska, forumowicza strony Wędliny Domowe . Smakuje wybornie na ciepło, jak i na zimno. Serdecznie polecam :) Składniki: boczek bez kości, ze skórą 20 g soli/kg boczku 3 ząbki czosnku/kg boczku ziarna kminku Przygotowanie: Płat boczku ze skórą oczyścić i osuszyć. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę, z każdej
Kocham..lubię..gotuję..pomiędzy jedną a drugą zupełnie nie ma różnicy, więc spokojnie możecie sobie ją zamrozić. Jak to ostatnio bywa, gotowanie podporządkowałam nieco diecie My. Tak było również przy okazji domowej wędliny. Jedyne w sumie co może jeść z takich rzeczy to właśnie chude mięsiwo. I niby w sklepach jest jakiś tam wybór tego typu wędlin, ale często gęsto skład mają kiepski
Kardamonovypozycja na naszym świątecznym i imprezowym stole. Zawsze pojawia się w towarzystwie w sosu tatarskiego . Jest idealnym dodatkiem do pasztetów, pieczonych mięs serwowanych na zimno czy też domowych wędlin. Będzie też pasował do duszonych mięs podawanych na gorąco. A ja bardzo go także lubię z żółtym serem 😁. Cumberland, sos żurawinowy z chrzanem Cumberland, sos żurawinowy z chrzanem Czas
Kulinarne przygody Gatity