Boczek pieczony z kminkiem wg Marka z Bielska

Boczek pieczony z kminkiem wg Marka z Bielska

Boczek pieczony z kminkiem wg Marka z Bielska

Przepis dla fanów boczku - boczek zapiekany z kminkiem według przepisu Marka z Bielska, forumowicza strony Wędliny Domowe . Smakuje wybornie na ciepło, jak i na zimno. Serdecznie polecam :)  Składniki: boczek bez kości, ze skórą 20 g soli/kg boczku 3 ząbki czosnku/kg boczku ziarna kminku Przygotowanie: Płat boczku ze skórą oczyścić i osuszyć. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę, z każdej strony natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Boczek od strony skóry obsypać ziarnami kminku i włożyć do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.