Duszno, parno i ogólnie masakra. My raczymy się domowym napojem z arbuza i poziomek. Banalnie prosty i pyszny. Napój arbuzowo - poziomkowy.Składniki:1/4 arbuza;1 szkl. poziomek;0,7 l wody mineralnej niegazowanej lub przegotowanej wody;kilka listków mięty;2 łyżki miodu;lód. Miąższ z arbuza (bez pestek) i poziomki wrzucamy do blendera i miksujemy dokładnie. Dodajemy miód
Miksturownikdorośli. Przygotowuję ją również na różne przyjęcia domowe i również cieszy się dużą popularnością. Przepis jest banalnie prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na napoje . Składniki: 1 łyżeczka czarnej liściastej herbaty 150 ml wrzątku 8 sztuk truskawek 1 łyżka brązowego cukru Kilka listków melisy Kostki lodu Opis przygotowania: Podane składniki są proporcjami na 1 porcję
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnedomowa skórka pomarańczowa i granat. Z dodatkami można zaszaleć, ale mi właśnie takie połączenie najbardziej pasowało :) Deser przygotowałam w małych słoiczkach o pojemności 125 ml (pół szklanki) – to te, w których przez jakiś czas był sprzedawany jogurt w Biedronce – taki opakowaniowy recykling. Wyszło mi 7 porcji. Możecie wykorzystać dowolne miseczki, szklanki lub pucharki na lody(...)czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1 laska wanilii 1 laska cynamonu (lub zmielony cynamon) + do dekoracji: 50 g czekolady, granat, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa ( tu przepis na domową ) Czekoladowa Panna Cotta – jak to zrobić? Do garnuszka wlewamy śmietankę i mleko. Przekrawamy wzdłuż laskę wanilii i wyciągamy nasionka, dodajemy je mleka i śmietanki, wrzucamy też pustą łupinkę
CiastkozercyTen fajny sposób na kawę znalazłam na jednym z blogów. Polecam gorąco!Składniki:1 lub 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1 lub 2 łyżeczki cukru1-2 krople aromatu
Kuchnia domowa Anibiałek, delikatnie wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia, łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta w odstępach 3-4 cm, można również uformować kokosanki ręcznie tworząc małe kulki. Ciastka piec przez 15 minut do uzyskania złotego koloru, podawać wystudzone. Smacznego! Notes W przypadku braku w domowej spiżarni oleju kokosowego, można zastąpić go masłem:) Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu
SprawdzonaKuchnia.plwarto spróbować tego napoju, na upalne dni nie ma nic lepszego niż domowa lemoniada! Jedyna uwaga to taka, aby nie trzymać jej zbyt długo z plasterkami cytryny, ponieważ gorycz ze skórki zepsuje smak. Składniki: cytryna 2-3 gałązki rozmarynu 1l wody (używam źródlanej) 2 łyżki cukru kostki lodu Na patelni z cukru robimy karmel. Uważamy, by się nie przypalił
Wrzosowa Polanakarmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą – ajj – już na samą myśl cieknie ślinka!Swoje zamiłowanie do kawy postanowiłam wykorzystać również podczas sobotnich wypieków – to był strzał w 10!Delikatny kawowy biszkopt … serowa masa z domowym śmietankowo – czekoladowym likierem … chrupiące płatki migdałów
Ostra na SłodkoTakie kostki można przygotować samemu jeśli tylko w tym momencie pieczemy mięso.Piekłam chudą szynkę w przyprawie ziołowej, a w trakcie pieczenia wytworzył się esencjonalny sosik.Po
Proste Potrawynaprawdę lubimy zupy. I brak czasu nie jest wymówką do przygotowania domowej zupy. W ostateczności wystarczy mrożonka, którą wrzucamy do garnka i dodajemy makaron, kaszę czy ziemniaki. Jeśli mamy bulion, to już wogóle poezja. Zawsze, jeśli gotujecie rosół, warto zamrozić resztkę rosołu w foremkach lub woreczkach na lód. A jeśli nie macie ochoty już na daną zupę, to również
Mieszam w GarnkuSpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!efekt to wspaniałe wszystkim znane ciasto. Przepis pochodzi z blogu Domowe Wypieki . Składniki : Ciasto parzone: 1 szklanka wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża) Masa: 3 szklanki mleka 300g masła (wyłożyć je wcześniej z lodówki żeby było w temperaturze pokojowej) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru
cucinarenajbardziej klasycznych, a jednocześnie najsmaczniejszych nalewek, jakie można przygotować w warunkach domowych. Idealnie nadaje się do rozgrzewania organizmu i wprawiania w błogi nastrój w chłodne, jesienne i zimowe wieczory, a do tego zostają po niej wspaniałe, alkoholizowane wiśnie, których można użyć jako dodatek do wielu deserów, od lodów po wymyślne ciasta. Przy tym wszystkim przygotowanie nalewki z wiśni jest
Aromatyczne Podróżemałe torty -Zestaw 6 widelczyków deserowych - Książka "Zioła w domowej apteczce" - Sól himalajska - Soja - i na osłodę kruche ciasteczka z żurawiną, jabłkiem i białą czekoladą :) Patera prezentuje się pięknie! :) II miejsce: -Stylowy słoiczek z uchwytem i słomką - Foremki do deserów na zimno -Foremki do kostek lodu - Łuska gryczana -Kawa rozpuszczalna Amigos 200 g - i na osłodę orzeszki
Nastoletnie Wypiekaniekawy, pokruszone często służą jako dodatek do deserów np. do lodów, zaś pięknie zapakowane sprawdzą się jako słodki upominek np. na święta :) Przepisów na amaretti jest bardzo dużo. Podejrzewam, że każda włoska rodzina ma swój własny przekazywany z pokolenia na pokolenie. Ten powstał na bazie starego domowego przepisu i wskazówek, rodem z Sardynii. Prawdziwe domowe amaretti choć oczywiście
maniapieczenia