domowe lody - 2503 przepisów (strona:91/167)

Strawberry Cooler 88

przygotowujmy go. Jednak strawberry cooler sprawdzi się idealnie na wszystkich domowych imprezach. Daje niesamowite orzeźwienie i słodycz. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki: 4 świeże truskawki 10 ml syropu cukrowego 15 ml soku z cytryny 10 ml wody gazowanej Kilka kostek lodu Opis przygotowania: Truskawki dokładnie myjemy, oczyszczamy z szypułek. Ewentualnie zostawiamy jedną (dodatkową) do dekoracji. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sorbet z owoców kiwi 130

04.07.2018 Mamy zapowiedzi upalnego lata. Myślę, że takie zimne desery będą pożądane, dlatego też spieszę z kolejnym wpisem domowych zimnych deserów. Łatwy do zrobienia, trochę trzeba

gotuj ze mną
Woda smakowa-ogórek, cytryna, mięta 140

Letnie orzeźwienie  to temat wspólnej akcji na Fb ..U mnie akurat nie było i nie jest tak upalnie, ale taką wodę można pić niezależnie od

Moje domowe kucharzenie
Woda źródlana w domu? to jest możliwe! 145

małe rodziny).Posiadając dzbanek filtrujący DAFI masz gwarancję, że woda dostarczana do Twojego gospodarstwa domowego stanie się idealna do przgotowywania gorących i zimnych napojów, ale również do przygotowania posiłków dla całej rodziny (szczególnie zup, mlek i kasz dla małych dzieci) czy na przykład kostek lodu, itp.STOSUJĄC DZBANKI DO FILTROWANIA WODY ZAPOBIEGASZ TWORZENIU SIĘ KAMIENIA KOTŁOWEGO W URZĄDZENIACH AGD TAKICH(...)jakości wody z pierwszych dni filtrowania. Na pewno będę nadal korzystać z mojego dzbanka. Nie wyobrażam sobie już powrotu do niefiltrowanej wody. Dopiero po przeprowadzeniu tych prostych domowych testów uświadomiłam sobie ile zanieczyszczeń i kamienia jest w wodzie płynącej z kranu.Zachęcam Was do samodzielnego sprawdzenia prawdziwości moich słów ;)Polecane przeze mnie dzbanki możecie zakupić bezpośrednio

Codzienna kuchnia niecodzienna
pyszny orzeźwiający shake wiśniowy 179

składniki: 300 g mrożonych wiśni, wydrylowanych 200 g lodów np. śmietankowych, ja użyłam śmietankowych z sorbetem mango – markuja 350 g jogurtu naturalnego opcjonalnie 50

Domowy Smak Jedzenia
sorbet arbuzowy 187

składniki: 1000 g miąższu z arbuza 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wody wykonanie: Z miąższu arbuza usuwamy pestki, kroimy go na mniejsze kawałeczki i zamrażamy

Domowy Smak Jedzenia
WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ 148

napój ugasi pragnienie). Doskonale pasuje do deserów, lodów, sorbetów, do sałatek, ryb, twarogu, czy do farszu mięsnego lub mięsa grillowanego. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie i mało wymagająca. Potrzebuje dużo słońca i 1 - 2 razy dziennie podlewać. Nie ma różnicy miedzy miętą suszoną , a świeżą.  Ciekawostka -  starym domowym sposobem, by mleko nam się nie zważyło wystarczy

Ciastka - domowe słodkości
Kuchnia w stylu Vintage – mój dom nabiera kolorów 166

skorzystać z tej propozycji i znów zaufać firmie Ariete, rozwijając przy tym dalej swoją domową kolekcję urządzeń w stylu Vintage . Do tej pory sprzęty Ariete mnie nie zawiodły i uważam, że są na prawdę godne polecenia.  Wciąż  mam np. w domu maszynę do lodów, którą wygrałam w jednym z pierwszych konkursów kulinarnych i muszę przyznać

Słodkie okruszki
Likier piernikowy 259

bazie tego korzennego syropu. Likier będzie idealnym dodatkiem do świątecznego ciasta, do deserów czy lodów i oczywiście do świątecznej aromatycznej kawy. Jeszcze zdążycie go zrobić, do świąt zostało kilka dni i akurat likier pięknie dojrzeje. Na blogu są także inne przepisy na pyszne domowe likiery: Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier

Kulinarne przygody Gatity
Budyń bananowy 125

Pyszny, kremowy, domowy i mocno bananowy! Po prostu najlepszy :) Powstał, ponieważ wymarzyłam sobie delikatny deser o niecodziennym smaku, bez zbędnego dodatku cukru i sztucznych barwników. Idealnie sprawdza się jako dodatek do lodów i deserów :) Składniki : 1 banan 2 łyżeczki  mąki ziemniaczanej 250 ml mleka dodatkowo: orzechy i plasterki bananów   Odlać 1/3 szklanki mleka, dodać kawałki banana

Chocolate Muffin Blog
Truskawkowe smoothie 172

mogę się doczekać lata, upałów i beztroskich chwil, w których będę bezkarnie delektować się lodami w mojej ulubionej cukierni, w przerwie podczas wyprawy rowerowej :) Tak się rozmarzyłam i nastroiłam słońcem, które coraz śmielej do nas wychodzi i intensywniej rozdziela promyczki, że postanowiłam zrobić domowy deser - lodowe smoothie truskawkowe. Składniki: paczka mrożonych truskawek kubeczek jogurtu naturalnego kilka łyżek cukru

Taste Of My Day
Sorbet truskawkowo-cytrynowy 108

Dziś za oknem znowu letnia pogoda, wyszło słońce i od razu żyć się chce. Taki dzień to doskonały moment, żeby zrobić sobie pyszny domowy sorbet truskawkowo-cytrynowy. Zawiera tylko trzy składniki i jest dziecinnie prosty w przygotowaniu. To co ? Miksujemy i mrozimy truskawki ? Sorbet truskawkowo-cytrynowy Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 500 g truskawek   s ok z 2 niedużych(...)godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę i powoli wlewamy do niej masę owocową. Sorbet kręciłam 30 minut.  Jeśli nie posiadamy maszynki do lodów, truskawki po 60 minutach macerowania wkłada m y do zamrażarki na 2-3 godziny, a następnie je blendujemy. Przekładamy do plastikowych pojemniczków na lody, przykrywamy i wstawiamy do zamrażarki

Kulinarne przygody Gatity
Kawa Frappe 127

Upały praktycznie nie ustępują. Miłośnicy kawy mogą poratować się kawą przyrządzoną na zimno. Polecam! Składniki (na jedną porcję): 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + odrobina gorącej wody

Kuchnia domowa Ani
Woda z ogórkiem i cytryną 101

I znów upalnie..duszno ..i powinniśmy dużo pić, ja dla odmiany zrobiłam wodę z dodatkiem ogórka i cytryny..i nie spodziewałam się takiego efektu..polecam. woda

Moje domowe kucharzenie
Prosty chleb pszenny 115

przed włożeniem ciasta chlebowego lub na dno piekarnika wysypać kostki lodu, sprawdza się również miseczka z wodą postawiona na dnie piekarnika  - Idealnie upieczony chleb ma chrupiącą, złota skórką, oczywiście ze śladami mąki, oraz wydaje głuchy odgłos jeśli w niego postukamy - Chleb studzimy na kratce, nie w foremce - Domowe wypieki nie pleśnieją, odpowiednio przechowywane długo zachowują świeżość następnie czerstwieją(...)pieczenia bardzo ostrym nożem nacinamy bochenek na krzyż i odstawiamy na ok 1 godzinę 4. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, tuż przed włożeniem blachy na dno piekarnika, wysypujemy kostki lodu i wstawiamy blachę z ciastem, pieczemy ok 45 minut, skórka chleba powinna mieć rumiany kolor, a bochenek powinien wydawać głuchy odgłos jeśli w niego zastukamy

Słodki Kompromis