małe rodziny).Posiadając dzbanek filtrujący DAFI masz gwarancję, że woda dostarczana do Twojego gospodarstwa domowego stanie się idealna do przgotowywania gorących i zimnych napojów, ale również do przygotowania posiłków dla całej rodziny (szczególnie zup, mlek i kasz dla małych dzieci) czy na przykład kostek lodu, itp.STOSUJĄC DZBANKI DO FILTROWANIA WODY ZAPOBIEGASZ TWORZENIU SIĘ KAMIENIA KOTŁOWEGO W URZĄDZENIACH AGD TAKICH(...)jakości wody z pierwszych dni filtrowania. Na pewno będę nadal korzystać z mojego dzbanka. Nie wyobrażam sobie już powrotu do niefiltrowanej wody. Dopiero po przeprowadzeniu tych prostych domowych testów uświadomiłam sobie ile zanieczyszczeń i kamienia jest w wodzie płynącej z kranu.Zachęcam Was do samodzielnego sprawdzenia prawdziwości moich słów ;)Polecane przeze mnie dzbanki możecie zakupić bezpośrednio
Codzienna kuchnia niecodziennaskładniki: 300 g mrożonych wiśni, wydrylowanych 200 g lodów np. śmietankowych, ja użyłam śmietankowych z sorbetem mango – markuja 350 g jogurtu naturalnego opcjonalnie 50
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g miąższu z arbuza 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wody wykonanie: Z miąższu arbuza usuwamy pestki, kroimy go na mniejsze kawałeczki i zamrażamy
Domowy Smak Jedzenianapój ugasi pragnienie). Doskonale pasuje do deserów, lodów, sorbetów, do sałatek, ryb, twarogu, czy do farszu mięsnego lub mięsa grillowanego. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie i mało wymagająca. Potrzebuje dużo słońca i 1 - 2 razy dziennie podlewać. Nie ma różnicy miedzy miętą suszoną , a świeżą. Ciekawostka - starym domowym sposobem, by mleko nam się nie zważyło wystarczy
Ciastka - domowe słodkościskorzystać z tej propozycji i znów zaufać firmie Ariete, rozwijając przy tym dalej swoją domową kolekcję urządzeń w stylu Vintage . Do tej pory sprzęty Ariete mnie nie zawiodły i uważam, że są na prawdę godne polecenia. Wciąż mam np. w domu maszynę do lodów, którą wygrałam w jednym z pierwszych konkursów kulinarnych i muszę przyznać
Słodkie okruszkibazie tego korzennego syropu. Likier będzie idealnym dodatkiem do świątecznego ciasta, do deserów czy lodów i oczywiście do świątecznej aromatycznej kawy. Jeszcze zdążycie go zrobić, do świąt zostało kilka dni i akurat likier pięknie dojrzeje. Na blogu są także inne przepisy na pyszne domowe likiery: Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier
Kulinarne przygody GatityPyszny, kremowy, domowy i mocno bananowy! Po prostu najlepszy :) Powstał, ponieważ wymarzyłam sobie delikatny deser o niecodziennym smaku, bez zbędnego dodatku cukru i sztucznych barwników. Idealnie sprawdza się jako dodatek do lodów i deserów :) Składniki : 1 banan 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka dodatkowo: orzechy i plasterki bananów Odlać 1/3 szklanki mleka, dodać kawałki banana
Chocolate Muffin Blogmogę się doczekać lata, upałów i beztroskich chwil, w których będę bezkarnie delektować się lodami w mojej ulubionej cukierni, w przerwie podczas wyprawy rowerowej :) Tak się rozmarzyłam i nastroiłam słońcem, które coraz śmielej do nas wychodzi i intensywniej rozdziela promyczki, że postanowiłam zrobić domowy deser - lodowe smoothie truskawkowe. Składniki: paczka mrożonych truskawek kubeczek jogurtu naturalnego kilka łyżek cukru
Taste Of My DayDziś za oknem znowu letnia pogoda, wyszło słońce i od razu żyć się chce. Taki dzień to doskonały moment, żeby zrobić sobie pyszny domowy sorbet truskawkowo-cytrynowy. Zawiera tylko trzy składniki i jest dziecinnie prosty w przygotowaniu. To co ? Miksujemy i mrozimy truskawki ? Sorbet truskawkowo-cytrynowy Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 500 g truskawek s ok z 2 niedużych(...)godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę i powoli wlewamy do niej masę owocową. Sorbet kręciłam 30 minut. Jeśli nie posiadamy maszynki do lodów, truskawki po 60 minutach macerowania wkłada m y do zamrażarki na 2-3 godziny, a następnie je blendujemy. Przekładamy do plastikowych pojemniczków na lody, przykrywamy i wstawiamy do zamrażarki
Kulinarne przygody GatityUpały praktycznie nie ustępują. Miłośnicy kawy mogą poratować się kawą przyrządzoną na zimno. Polecam! Składniki (na jedną porcję): 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + odrobina gorącej wody
Kuchnia domowa AniI znów upalnie..duszno ..i powinniśmy dużo pić, ja dla odmiany zrobiłam wodę z dodatkiem ogórka i cytryny..i nie spodziewałam się takiego efektu..polecam. woda
Moje domowe kucharzenieprzed włożeniem ciasta chlebowego lub na dno piekarnika wysypać kostki lodu, sprawdza się również miseczka z wodą postawiona na dnie piekarnika - Idealnie upieczony chleb ma chrupiącą, złota skórką, oczywiście ze śladami mąki, oraz wydaje głuchy odgłos jeśli w niego postukamy - Chleb studzimy na kratce, nie w foremce - Domowe wypieki nie pleśnieją, odpowiednio przechowywane długo zachowują świeżość następnie czerstwieją(...)pieczenia bardzo ostrym nożem nacinamy bochenek na krzyż i odstawiamy na ok 1 godzinę 4. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, tuż przed włożeniem blachy na dno piekarnika, wysypujemy kostki lodu i wstawiamy blachę z ciastem, pieczemy ok 45 minut, skórka chleba powinna mieć rumiany kolor, a bochenek powinien wydawać głuchy odgłos jeśli w niego zastukamy
Słodki Kompromislekko słodkie i kremowe. To kto się skusi na porcję domowych frytek? Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków - składniki: 6 kolorowych ziemniaków (dużych) Przyprawy: 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 papryki ostrej 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 50 ml oleju (u mnie tym razem słonecznikowy o smaku czosnku ) Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków - przygotowanie: W miseczce należy wymieszać(...)gazowy. Gotowe frytki powinny być miękkie w środku oraz zarumienione z zewnątrz.) Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków - dodatkowe informacje: (*) Jeśli chcecie mieć bardziej chrupiące frytki to po pokrojeniu ziemniaków należy je szybko włożyć do bardzo zimnej wody, najlepiej z kostkami lodu i tak pozostawić na około 1 godzinę. Tym sposobem skrobia zostanie wypukana, a frytki
Di gotujeTłusty Czwartek kusi.... mała rozpusta w ten dzień jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Dodając do tych mądrości to, że są domowe - nie można się ich dodatkowo
Zasmakuj Kuchnicappucinno. Ale w lecie uwielbiam chłodzić się mrożoną kawą w wysokiej szklance. Często piję domowe Frappé lub najprostszą jej wersję: mrożone kostki kawy zalane zimnym mlekiem. Nie lubię słodkiej kawy z dodatkiem słodkich syropów, bitej śmietany i posypek. Ewentualnie może w kawie być gałka lodów śmietankowych, czy waniliowych. Ta dzisiejsza mrożona kawa jest delikatnie słodka, a słodyczy kawie nadaje
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię