przekąskę. Można je zabrać ze sobą na plażę lub piknik albo wyjąć z papilotek i podawać gościom z dodatkiem lodów – jest to deser uniwersalny Składniki: 250 g mąki (1,5 szklanki) 100 g rozpuszczonego masła 50 g domowego cukru waniliowego (3 płaskie łyżki) 180 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 limonka
Taste and Cookprzyprawami rum to nie tylko baza do kremowego likieru. Sam w sobie jest pyszny – podany w temperaturze pokojowej lub na lodzie, albo jako „prąd” dolany na rozgrzewkę do zimowej herbaty. Nie mam serca (i portfela!) używać do produkcji domowych alkoholi mojego ulubionego Bacardi, Havany, Pampero czy Morgana, ale rum Gran Imperio z Biedronki nadaje się akurat. Ciemny, etykietka mówi
Karo in the KitchenSmoothie to wyśmienity napój, powstający na bazie owoców – jest gęsty i kremowy w konsystencji. Najczęściej przygotowuje się go razem z dodatkiem lodu i miksuje aż do
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasałatkowych miseczek po 100 kalorii, chudy hummus domowy, zadziorny dip buraczano-chrzanowy, wiele pomysłów na popcorn czy różne domowe wariacje z masłami orzechowymi! Są też słodkości - surowe wegańskie ciasteczka owsiane z orzechami, nasionami, daktylami i owocami, lody jogurtowe, energetyzujące kuleczki z daktylami, kakao i pestkami dyni. Pyszne kuleczki z morelami, imbirem i orzechami nerkowca, pomysły na przekąski
Plate of Joykulinarną podróż po Francji . Możecie podać je na śniadanie (dzieci na pewno się ucieszą ) lub podwieczorek z gałką lodów waniliowych. Skusicie się? Składniki: 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1 i 1/2 łyżki domowego cukru waniliowego około 3 łyżek masła klarowanego Dodatkowo: maliny borówki bita śmietana cukier puder do dekoracji Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka
Oryginalny smakmoim oknem nie zachęca do jedzenia lodów, ale przepis może się przydać tym, którym aura bardziej sprzyja. Lody są pyszne, o kremowej konsystencji i głębokim pomarańczowym aromacie, na bazie soku pomarańczowego i jogurtu. Z wszystkich domowych produkcji, te wydają mi się najlepsze.” Przepis dodaję do akcji Amore del tropico i Akcji lodowej 2011 Czytaj więcej
Wiem co jemsłynnego drinka bardziej Wam przypadnie do gustu. Składniki (na ok. 1,5 l): 500 g truskawek lub malin 350 ml domowej lemoniady 250 ml tequili 125 ml pomarańczowego likieru typu triple sec (u mnie Toorank Triple Sec Dream ) lód Przygotowanie: Truskawki/ maliny zmiksować na mus za pomocą blendera. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Podawać w schłodzonych kieliszkach (można je ozdobić
Domowa Cookierenka Agizarówno mali i duzi- shake truskawkowy w wersji domowej to świetny pomysł na każdą- szczególnie dziecięcą imprezę. Przepis przyda wam się również latem. Składniki: 1 szklanka lodów Double Vanilla ( Manhattan) 500 g mrożonych truskawek 200 ml zimnego mleka Garść pianek Marshmallow ( JoJo) Sposób przygotowania: Truskawki zmiksować z lodami na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać
Wielki apetytpolskim morzem oddawałam się beztroskim wakacyjnym rozrywką. A co poza zabawą, morzem kojarzę najbardziej? Oczywiście promenadowe smakołyki. Ach, te lody i... gofry pełne bitej śmietany i owoców. Wspominając ten drugi przysmak nie umiałam sobie odmówić przygotowania ich domowej wersji. Rodzina była bardzo zadowolona... Przepis stosuję od lat, czasem go lekko modyfikując. Źródło? Po tylu latach przyznam szczerze
Słodkie okruszkirozrobionem z zimnem mlekiem, wlać do wazy i dać na to ubitą pianę z białek. Jacyś odważni? Choć ta opcja z winem bardzo mi się podoba Nowoczesny przepis na domowe żelki: Składniki: 2 torebki herbaty: żurawinowej/miętowej/hibiskusowej/poziomkowej/malinowej/rumiankowej/zwykłej 200 ml wody 10-12 łyżeczek żelatyny Ksylitol – tutaj mamy dowolność, im chcemy słodsze, tym więcej słodzidła – ja dałam(...)żelatyna spęcznieje, powoli zagotowujemy do całkowitego rozpuszczenia. Płyn przelewamy do foremek na żelki lub do pojemniczków na lód. Zostawiamy do stężenia. Do żelków można dodać malutki listek świeżej mięty lub jadalny kwiatuszek. W tym na zdjęciu jest akurat kwiatuszek bzowy. domowe żelki Możecie również przygotować niesamowicie pyszne TURKISH DELIGHTS Grafika oraz życzenia pochodzą z książki pt. Księga Tradycji Polskiej. Tradycja
Kate's Kitchenpoczuć jak w prawdziwej kawiarni na myśl przychodzi mi tylko jedno szarlotka na ciepło z sosem waniliowym i lodami. Kiedy miałam możliwość zawsze w lokalu ona szła na pierwszy plan ale powiem nieskromnie najlepszą robię w swoim domowym zaciszu. Testowałam wiele szarlotek ale ta jednak przebija wszystkie dodatkowo ten sos niebo w gębie. Zapraszam... Skala smaku 10/10(...)gotować! Sos ma być bardzo mocno podgrzany). Wyjąć laski wanilii i gotowe. Sos doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdza się do naleśników, parowców, lodów czy innych deserów
Kubki smakuprzepisem. A że dostałam motywację do użycia wody destylowanej w kuchni, pomyślałam że to jest ten moment. DOMOWA WODA RÓŻANA płatki róży (nasza ogrodowa róża pomarszczona, poza tym świetnie nadaje się też róża stulistna lub damasceńska) woda destylowana * lód Ilość wody zależy od ilości płatków i od naszego naczynia końcowego do którego będzie skraplać się para. Najlepiej to nim odmierzyć(...)naczyniem końcowym'- to po nim będzie kapać skroplona para. Garnek odstawiamy na kilka godzin. Następnie naszą konstrukcję ustawiamy na piecu, doprowadzamy wodę do wrzenia, a na odwróconej przykrywce układamy lód. Gorąca para uniesie się w górę i skropli w kontakcie ze schłodzoną pokrywką. Po uchwycie, będzie kapać dokładnie do 'naczynia końcowego'. Wodę podgrzewamy na niskim ogniu około pół godziny, opierając
les mirabellesCzekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie(...)zestawiamy z garnka i w zależności do czego zamierzamy go przeznaczyć, wykorzystujemy od razu lub pozwalamy mu przestygnąć i zgęstnieć. Smacznego!!! Artykuł Czekoladowy sos Ganache pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty