piękne, małe kuleczki od razu je kupiłam. Chwilka wyrabiania ciasta, lepienia, sklejania i... można się było delektować domowymi pierożkami z jagodowym nadzieniem. Zapraszam i Was. A już niedługo na blogu pojawią się inne przepisy z jagodami w roli głównej, m.in. lody, desery,... ... latem u mnie po prostu nie może zabraknąć jagodowych pierożków Składniki: (na 3 porcje
Słodkie okruszkimiłośników korzennych, wyrazistych smaków. Prosty i szybki w przygotowaniu. Nada się zarówno na kanapki, do naleśników, lodów, deserów, czy po prostu do wyjadania palcem ze słoika. Polecam! Składniki: (na 2 małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu ) 60 g miodu 30 g cukru trzcinowego 100 ml mleka 50 ml oleju kokosowego
Nastoletnie Wypiekaniemój dzisiejszy przepis jest idealny na taką pogodę – zimne smoothie bananowe z nerkowcami i malinami. Zimnie bo z dodatkiem mrożonych bananów i kostek lodu, właściwie coś pomiędzy lodami a koktajlem. Delikatne, bez dodatku cukrów (słodzone daktylami), na bazie nerkowców więc bardzo kremowe. Jest świetne! Przepisy z malinami to coroczna tradycja tego bloga – zawsze wpadają na bloga(...)Total time 10 min Pyszne zimnie smoothie z bananem mrożonym i malinami na bazie domowego mleka z nerkowców Serves: 4 Ingredients 1 i ½ szklanki nerkowców ( trzeba je wcześniej namoczyć) 2 mrożone banany ¼ łyżeczki cynamonu 4 daktyle 2 szklanki wody kilka kostek lodu 1 szklanka malin kilka malin do dekoracji Instructions Przygotowanie koktajlu trzeba zacząć wcześniej tj. namoczyć
Cooking for EmilySkładniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżki, porzeczki czarne 1,5 szklanki, mleko 3,2% 500 ml, cukier 2 łyżki, woda zimna 1 szklanka, lód 12 kostek porzeczki
W Mojej Kuchni Lubięzimę zawsze robię zapas soku z truskawek, malin i porzeczek, bo wiadomo, że szklaneczki domowego soku nic nie zastąpi. Sok z porzeczek z dodatkiem mięty to jeden z moich ulubionych soków jest orzeźwiający i bardzo smaczny. Latem można podawać go z dużą ilością lodu, a zimą w formie ciepłego kompotu. Sok przygotowałam w sokowniku, którym obdarowali mnie moi rodzice(...)słoików, choć przyznam, że butelki lepiej się sprawdzają! W tym roku wykorzystałam butelki po piwie, które po napełnieniu zakapslowałam. Kapslownicę można kupić przez internet lub w sklepach z gospodarstwem domowym 🙂 Miłej pracy i smacznego! 🥘 Składniki Na każdy kilogram porzeczek potrzeba około 250-300 g cukru Na każdy kilogram porzeczek duża garść świeżej mięty liście i łodyżki Słoiki 🔪 Instrukcje Przygotowanie
SprawdzonaKuchnia.plprzedawkowania . Jego cytrynowy aromat i smak doskonale spasuje się z zimną wodą i kostkami lodu lub drinkiem , gasząc każde pragnienie, a podany z ciepłą herbatką , ukoi przed snem skołatane nerwy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moi chłopcy, mówią na niego „domowa lemoniada” , bo tak smakuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyskładniki: 300 g truskawek 250 g lodów śmietankowych lub waniliowych 150 ml mleka opcjonalnie: ok. 30 g cukru lub do smaku (w zależności od słodkości
Domowy Smak Jedzeniaupalne, jak dzisiejszy - nie zapominajcie o napojach i nawadnianiu organizmu! :) Ja jestem wierną fanką domowej lemoniady, cudownie orzeźwiającej, z ogórkiem, cytryną i miętą, a czasem nawet z truskawką lub pomarańczą i grejpfrutem :) Dziś jednak mam dla was coś bardziej egzotycznego ;) Arbuzada, czyli napój za arbuza ;) Tak - arbuz sam W sobie ma dużo fruktozy - ale nie dajmy się zwariować z liczeniem(...)makroelementów ;) w końcu mamy LATO! Ja dziś pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa i wypiłam szklankę arbuzady ;) Składniki : arbuz kostki lodu świeża mięta Do dzieła: Arbuza miksujemy w blenderze, przelewamy do szklaneczek, dodajemy kostki lodu i listki mięty. Arbuzada najlepiej smakuje schłodzona ;) W takie upały arbuz stanowi także świetną przekąskę i odświeżający deser. Jeśli szukacie sposobu na przechowywanie plastrów arbuza
Spektrum Smakuu017ce syrop cukrowy oraz du\u017c\u0105 ilo\u015b\u0107 kostek lodu.","text":"Z limonki i cytryny wycisn\u0105\u0107 sok. Sok z cytrus\u00f3w oraz agrestowy przela\u0107 do wysokiego naczynia. Doda\u0107 tak\u017ce syrop cukrowy oraz du\u017c\u0105 ilo\u015b\u0107 kostek lodu.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/orzezwiajaca-lemoniada-agrestowa-z-limonka\/#wpzoom-rcb-direction-step-15924202746746687","image":""},{"@type":"HowToStep","name(...)kcal Naturalna lemoniada agrestowa: orzeźwiająca, chłodząca i nawadniająca. Domowy przepis na przepyszną lemoniadę, napój na upalne dni. Składniki: SYROP CUKROWY 200 g tradycyjnego cukru 200 ml wody skórka otarta z cytrusów LEMONIADA 400 g agrestu (kilka pozostawić do dekoracji) 1 limonka 1 cytryna BIO 500 ml przefiltrowanej wody kostki lodu listki świeżej mięty Sposób przygotowania: SYROP CUKROWY Skórkę cytryny
ProstePesto.plParę dni temu wrzucałem przepis na likier truskawkowo-śmietankowy . Teraz mam dla Was podobny trunek, mianowicie likier truskawkowo-waniliowy. Bo to jest jak z tymi lodami
Marder&Marder Manufacturekawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako miły od serca prezent dla smakosza , któremu zrobione domowym sposobem przetwórstwo przypadnie do gustu tak jak i Wam oraz baza pod nalewki domowe. Zapraszam!. 300 g.trzcinowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDomowe najlepsze! Nie dodajemy do nich nic co zbędne. Wiemy co jemy. Smakują i pachną prawdziwymi owocami i śmietanką. Nie dorównają im żadne inne lody ze sklepowej półki. Robi się je bardzo szybko, w zamrażarce wystarczy 3-4 godziny i można je jeść. Zamiast truskawek i borówek dodajcie każdy inny owoc, na jaki maci ochotę. Lody
Zasmakuj KuchniDziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące
Słodko-Słony Świat Ilonypiekarnika, przez uchylone drzwiczki spryskać wodą środek piekarnika (ja wrzuciłam na spód piekarnika 3 kostki lodu), piec ok. 45-50 min. 6. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Źródło/ Inspiracja: P. Kucharski "Chleb. Domowa piekarnia
Domowa Cookierenka Agiwiecie jestem fanką czereśni. Nie mogłam się oprzeć, by nie wykonać sobie z nich domowego sorbetu, a że w lodówce leżał sobie samotny ananas to przy okazji został wykorzystany, by stworzyć z czereśniami słodki duet lodowy do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Dla kogo: dla dzieci dla dbających o linię dla kochających czereśnie Składniki: 750g czereśni 250g ananasa(...)świeżego) Wykonanie: Czereśnie wymyć i wydrylować (usunąć pestki), ananas obrać (usunąć także głąb). Wrzucić do blendera. Zmiksować na gładką masę. Masę przelać do zmrożonej misy maszynki do lodów i "kręcić lody" aż staną się zwarte. Podawać od razu po wykonaniu. Można także wykonać sorbet w zamrażarce w tym celu należy przelać masę do pojemnika na lody
Mania Wypiekania