tanie. Solony karmel jest stworzony dla babeczek, ciast, ciasteczek, lodów, sernika, szarlotki czy czegokolwiek chcecie. Kiedyś zrobienie karmelu wydawało mi się niezwykle trudne. Jeśli macie tak samo to obiecuję, że z tym przepisem karmel będzie dla Was jak „chleb powszedni” – najprostszy przepis na domowy deser. Solony karmel wygląda i smakuje jak płynne złoto – jakkolwiek
Słodkie Gotowaniekiedy odkryłam jakiś czas temu granolę robioną na patelni – czyli domowe Musli Crunchy bardzo często jej używam. Jest błyskawiczna do przygotowania, chrupiąca, słodka i zdrowa. Uwielbiam ją z mlekiem sojowym lub z jogurtem naturalnym. Świetna jest również jako posypka do wszelkich deserów, koktajli czy lodów, i to właśnie w tej postaci użyłam ją do przygotowania dzisiejszego przepisu
Moja DelicjaSZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK - Panna cota z truskawkami NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Pasiasty misz-masz truskawkowo - jagodowy KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe na zimno MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Deserki piankowe z galaretk ą i truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz
Grunt to przepis!Wyrazisty, po prostu pyszny. Mama rosół podsumowała krótko – smakował jak domowy. W ramach drugiego dania, obie zdecydowałyśmy się na filet drobiowy z puree chrzanowym i zielonymi warzywami. Danie zniknęło błyskawicznie z talerza. To chyba najlepsza recenzja Czas na deser – czerwone owoce na gorąco z lodami. Była w nim zachowana równowaga między słodyczą a kwasowością. Idealny letni
Moja pasja smakuchłodny zimowy wieczór zapraszam na kawałek domowej szarlotki z nadzieniem jabłkowo-cytrynowym. Spód jest bardzo chrupiący, a przy tym mało pracochłonny - surowe ciasto nie wymaga chłodzenia - można od razu go upiec :) Gotowa szarlotka smakuje najlepiej na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany :) Spód: 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Chocolate Muffin Blogpochłonięcia tej samej ilości gofrów np z bitą śmietaną lub lodami... Gofry brukselskie składniki na ok. 8 sztuk 180 g wody gazowanej o temp. pokojowej 210 g letniego mleka 3 g suchych drożdży ( lub 6 g świeżych) 5 g pasty waniliowej( u mnie łyżka domowego ekstraktu z wanili) 2 duże jajka( białka i żółtka oddzielnie
Mia Cucina SofietaBłyskawiczny domowy shake to świetny deser na cieplejsze dni, który doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Ten smaczny lodowy przysmak możemy modyfikować według własnych upodobań dodając owoce lub rozpuszczoną czekoladę. składniki na 3 porcje 1 l lodów śmietankowych lub waniliowych 1 szklanka mleka 2 łyżki posypki czekoladowej przepis Do miski przekładamy lody podzielone na mniejsze porcje, wlewamy lekko
Smakowite Daniazasluga obecnosci wiaminy C,w ktora ofituje cytryna.Jest niezbedna w utrzymaniu skory w dobrej kondycji,ale rowniez zdrowych kosci,chrzastek i zebow. Przygotowanie domowej lemoniady z cytryna i mieta jest banalne.To naprawde nic odkrywczego ,a warto sie skusic.1 litr wody mineralnej gazowanej lub bez gazu,jak lubisz2 -3 cytryny Bio2 galazki mietyewntualnie kostki lodumiod do poslodzenia-opcjonalnie(...)przygotowac mrozona cytryne?Cala umyta cytryne wloz do zamrazarki.Kiedy jest juz zamrozona,wez tarke i zetrzyj ja,bez obierania i posyp starta masa swoje jedzenie:salatke,lody,zupe ,dip,sos itd.itd....Jedzenie zyska cudowny smak,ktorego nie znasz i kto wie moze nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zajęło, aby ułożyć idealny przepis na wafle! Ale się udało. Ja domowych wafli używam w trzech rodzajach. Pierwszy sposób, to że zwijam je w rurki i napełniam kremem, drugi, że robię z ich płaty dla waflowych przekładańców, trzeci, po prostu robię z ich wafelki dla lodów. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 200 g masła
Kuchnia ŁukaszaDuszno, parno i ogólnie masakra. My raczymy się domowym napojem z arbuza i poziomek. Banalnie prosty i pyszny. Napój arbuzowo - poziomkowy.Składniki:1/4 arbuza;1 szkl. poziomek;0,7 l wody mineralnej niegazowanej lub przegotowanej wody;kilka listków mięty;2 łyżki miodu;lód. Miąższ z arbuza (bez pestek) i poziomki wrzucamy do blendera i miksujemy dokładnie. Dodajemy miód
Miksturownikdorośli. Przygotowuję ją również na różne przyjęcia domowe i również cieszy się dużą popularnością. Przepis jest banalnie prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na napoje . Składniki: 1 łyżeczka czarnej liściastej herbaty 150 ml wrzątku 8 sztuk truskawek 1 łyżka brązowego cukru Kilka listków melisy Kostki lodu Opis przygotowania: Podane składniki są proporcjami na 1 porcję
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnedomowa skórka pomarańczowa i granat. Z dodatkami można zaszaleć, ale mi właśnie takie połączenie najbardziej pasowało :) Deser przygotowałam w małych słoiczkach o pojemności 125 ml (pół szklanki) – to te, w których przez jakiś czas był sprzedawany jogurt w Biedronce – taki opakowaniowy recykling. Wyszło mi 7 porcji. Możecie wykorzystać dowolne miseczki, szklanki lub pucharki na lody(...)czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1 laska wanilii 1 laska cynamonu (lub zmielony cynamon) + do dekoracji: 50 g czekolady, granat, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa ( tu przepis na domową ) Czekoladowa Panna Cotta – jak to zrobić? Do garnuszka wlewamy śmietankę i mleko. Przekrawamy wzdłuż laskę wanilii i wyciągamy nasionka, dodajemy je mleka i śmietanki, wrzucamy też pustą łupinkę
CiastkozercyTen fajny sposób na kawę znalazłam na jednym z blogów. Polecam gorąco!Składniki:1 lub 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1 lub 2 łyżeczki cukru1-2 krople aromatu
Kuchnia domowa Anibiałek, delikatnie wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia, łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta w odstępach 3-4 cm, można również uformować kokosanki ręcznie tworząc małe kulki. Ciastka piec przez 15 minut do uzyskania złotego koloru, podawać wystudzone. Smacznego! Notes W przypadku braku w domowej spiżarni oleju kokosowego, można zastąpić go masłem:) Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu
SprawdzonaKuchnia.plwarto spróbować tego napoju, na upalne dni nie ma nic lepszego niż domowa lemoniada! Jedyna uwaga to taka, aby nie trzymać jej zbyt długo z plasterkami cytryny, ponieważ gorycz ze skórki zepsuje smak. Składniki: cytryna 2-3 gałązki rozmarynu 1l wody (używam źródlanej) 2 łyżki cukru kostki lodu Na patelni z cukru robimy karmel. Uważamy, by się nie przypalił
Wrzosowa Polana