proste. Świetnie smakuje z gałką lodów waniliowych. Wiem, że można je było wzbogacić o wiśnie, bita śmietanę itp. ale na to też przyjdzie okazja innym razem.Składniki : 300 g maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie:W misce
cookplWyciskarka wolnoobrotowa Muke Mu2G to nowy model na polskim rynku. Przeznaczona jest do przyrządzania soków z warzyw, owoców, korzeni np. imbiru, traw, liści i ziół. Soki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawierzchu zwykle znajduje się kilka oliwek. Sałatka szopska, Ajwar i domowe wino Wśród dań obiadowych dominują potrawy mięsne - co nam zupełnie nie przeszkadzało. Próbowaliśmy różnego typu kiełbasek, selsko meso i lokalnych potraw polecanych przez miejscowych. Na poniższym zdjęciu wątróbka oraz domowej roboty kiełbaska. W ramach przekąski warto sprawdzić smak domowego ajwaru - czyli pasty na bazie papryki, bakłażanów, cebuli, czosnku(...)większości miejsc porcje obiadowe były tak wielkie, że bardzo ciężko było zjeść deser. Jeśli chodzi o desery - w większości miejsc serwują baklavę - ciasto filo z orzechami i miodem, lody albo naleśniki. Ceny są przystępne, więc naprawdę warto popróbować smakołyków. Co warto przywieźć z Macedonii? Tak naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie - można uzupełnić barek lub przywieźć coś
psgotujemyzapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni, z pewnością powinniśmy spróbować tego rozwiązania. Wykorzystać możemy go również jako dodatek do koktajli, ciastek czekoladowych, domowych batonów z orzechami , a także zupy kremowej
Sama słodycz i szczypta chilimóc rozkoszować się najpyszniejszymi lodami czekoladowym. Są wyraźnie kakaowe, delikatnie kremowe o perfekcyjnie wyważonej słodkości. Po zjedzeniu takich z tego przepisu już na pewno nigdy nie zatęsknię za tymi tradycyjnymi z cukierni. Zapewniam, że będziecie mieć podobne odczucia. Składniki na 8 sztuk: 300 ml tłustego mleka kokosowego (u mnie domowe z płatków kokosowych i wody w proporcjach
Jeść, by żyć w zdrowiuciemnego kakao 1/4 szklanki masła orzechowego (najlepiej domowej roboty) garść żurawiny Wykonanie: Miksujemy olej kokosowy wraz z syropem klonowym (tylko na tyle, by się połączyły). Dodajemy kakao i masło orzechowe i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Do masy dodajemy żurawinę (można ją wcześniej pociąć na mniejsze kawałki). Masę wylewamy do formy do lodu (lub do pralinek). Jeśli jej nie mamy
Mania WypiekaniaPrzepis znalazłam na blogu "piekarnik".Muszę przyznać , że bardzo polubiłam tę przyprawę ,często i gęsto gości w moich potrawach.Dodaję ją do ciast z jabłkami
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJuż prawie weekend, jeśli nie macie pomysłu na niedzielne ciacho to przychodzę z pomocą i polecam szarlotkę na półkruchym cieście z cytrynową, orzeźwiającą pianką bezową. Pychota
Domowa Cookierenka Agichcę wzbogacić naszego bloga o przepisy na domowe nalewki. Tutaj też planowałem kupować całymi zgrzewkami wodę w butelkach. Teraz już nie będę musiał, moje nalewki zyskają głębię smaku dzięki temu filtrowi. Poza tym na kubkach i filiżankach nie tworzy się uporczywy brązowy osad po herbacie, a wszystko smakuje zupełnie inaczej. A kostki lodu są teraz przezroczyste zamiast mleczne
Marder&Marder Manufacturewakacje, często przychodzi ochota na lody. Oczywiście, te słodkie o głębokim smaku, powodują u miłośników łakoci wspomnienie letnich wakacji. Przywołują na myśl zalane słońcem, wąskie uliczki włoskich miast, zapach lata. Zresztą, kto był choć raz i spróbował – ten sam wie. Ten przepis udowodni, że wcale nietrudno przyrządzić włoski deser w domowym zaciszu i chociaż na chwilę przenieść
Bon Ton Italiajednak... Potrafi przełamać lody. Wymalować najpiękniejszy uśmiech. Przywrócić nadzieję. Osłodzić najbardziej gorzkie chwile. Słodki cudotwórca. Jaki lubisz najbardziej? Twardy z płynnym nadzieniem, ciągnący jak krówka, czy miękki jak ptasie mleczko, owocowy czy czekoladowy? Karmelek. Wybieram karmelek. Nie, powinnam się poprawić. Wybieram cały słój pełen karmelków w kolorowych papierkach. Domowych. O smaku czerwonych pomarańczy otulonym
KUCHARNIAchce. Trzeba nadrabiać napojami a najlepiej domowymi. Świetnym napojem na tak upalne dni jest napój z arbuza. Sam arbuz w sobie jest już cudownym wynalazkiem natury, więc korzystajmy z niego jak jest nam go dane latem.SKŁADNIKI :arbuz wypestkowany i bez skórki ok 400 gsok z połowy cytryny kilka kostek lodu woda gazowana (opcjonalnie zależy ile mamy kostek
Basia w kuchnirównież posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów. Polecam wypróbowaną masę krówkową
Zasmakuj KuchniGorąco, nawet bardziej, ale ja nie narzekam ;) Remont w pełni, końca nie widać. Ostatnio mąż wysłał mnie do sklepu po zawory grzejnikowe termostatyczne , Pan w sklepie
Domowa cukiernia Ewyużyć dobrej, kupionej bułki Reszta składników domowego burgera to tak naprawdę już Twoja inwencja, co lubisz, co Ci smakuje, ja dodaję sałatę, cebulkę, sosy, czasem ogórka czy pomidora Przygotowanie: składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano Frytki: umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut następnie rozgrzej olej
Oka w rosole czyli KaFka gotuje