domowe lody - 2503 przepisów (strona:100/167)

Warstwowa sałatka wielkanocna na 3 sposoby FIT 102

300g szynki z indyka (domowej) – 1 główka brokułu – 8 dużych jajek – 300g skyru naturalnego – 50g majonezu – 2 łyżki rzeżuchy – 2 łyżki szczypiorku – 1 łyżka koperku Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuł rozdzielamy na różyczki, blanszujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty i wrzucamy do miski z kostkami lodu. Po chwili odsączamy

Be Fit Be Strong
Dżem porzeczkowy 585

Domowy dżem porzeczkowy  to super pomysł na wykorzystanie kwaśnych porzeczek w szczycie sezonu owocowego. Dżem z czerwonej porzeczki jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz jedynie świeże owoce i cukier.  Z porzeczek polecam też upiec pyszny sernik na kruchym spodzie z porzeczkami , albo zrobić naturalne lody porzeczkowe

AniaGotuje.pl
Chrupiące gofry 166

nachodzi mnie ochota na gofry, takie domowe chrupiące z ulubionymi dodatkami. Tym razem ochota była podwójna, bo dostałam elegancką gofrownicę z serii party time od marki Ariete. Party time  to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów,  hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć w sklepie

Cynamonowe szczęście
Różany mus truskawkowy 141

lodów (tak! zimą też kocham lody) i do galaretki, do wszystkiego! Taki mus jest idealny dla dzieci, które nie lubią kawałków owoców w dżemie... Polecam, serdecznie polecam! Składniki (na 2 słoiczki o pojemności 500 gram): 1,800-2 kg truskawek 200 gram cukru 1/2 szklanki wody różanej *Pamiętajmy! Do domowych przetworów nie trzeba dodawać żadnych żelfiksów

Mango Papaja
Truskawkobranie 2012 96

torebkami,zabawkami,ubraniami),karuzele,lody,watę cukrową i  mnóstwo masakrycznego fast foodu.  Zdjęć budek z fast foodami nie robiłam,ale prawdziwego,regionalnego,kaszubskiego oscypka zjadłam:) (Oscypki na Kaszubach są Truskawki Kaszubskiej brak)  Zioła i przyprawy:  Gadżety kuchenne:  Lizaki: Znalazłam w końcu stoisko z prawdziwym,kaszubskim chlebem ze smalcem domowej roboty.Szkoda tylko

Wielki apetyt
Murzynek 162

proste. Świetnie smakuje z gałką lodów  waniliowych.  Wiem, że można je było wzbogacić o wiśnie, bita śmietanę itp. ale na to też przyjdzie okazja innym razem.Składniki : 300 g maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju,  łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie:W misce

cookpl
Muke Mu2G - najwolniejsza na rynku wyciskarka do soków 141

Wyciskarka wolnoobrotowa Muke Mu2G to nowy model na polskim rynku. Przeznaczona jest do przyrządzania soków z warzyw, owoców, korzeni np. imbiru, traw, liści i ziół. Soki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kuchnia macedońska - dobar apetit! 99

wierzchu zwykle znajduje się kilka oliwek. Sałatka szopska, Ajwar i domowe wino Wśród dań obiadowych dominują potrawy mięsne - co nam zupełnie nie przeszkadzało. Próbowaliśmy różnego typu kiełbasek, selsko meso i lokalnych potraw polecanych przez miejscowych. Na poniższym zdjęciu wątróbka oraz domowej roboty kiełbaska. W ramach przekąski warto sprawdzić smak domowego ajwaru - czyli pasty na bazie papryki, bakłażanów, cebuli, czosnku(...)większości miejsc porcje obiadowe były tak wielkie, że bardzo ciężko było zjeść deser.  Jeśli chodzi o desery - w większości miejsc serwują baklavę - ciasto filo z orzechami i miodem, lody albo naleśniki. Ceny są przystępne, więc naprawdę warto popróbować smakołyków. Co warto przywieźć z Macedonii? Tak naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie - można uzupełnić barek lub przywieźć coś

psgotujemy
Pyszna domowa lemoniada z arbuza 93

ochłody na upalne dni. Ten smaczny domowy napój posmakuje i dzieciom i dorosłym. Jest bardzo łatwa do zrobienia. SKŁADNIKI: NA 0.75 L LEMONIADY OKOŁO 650 G ARBUZA POKROJONEGO W KOSTKĘ, BEZ SKORKI 225 ML WODY FILTROWANEJ LUB MINERALNEJ 225 ML SOKU Z CYTRYNY 1 GAŁĄZKA ROZMARYNU OKOŁO 70 G CUKRU KOSTKI LODU ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: DO GARNKA

Pani M - kuchnia smakowita
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 163

zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni, z pewnością powinniśmy spróbować tego rozwiązania. Wykorzystać możemy go również jako dodatek do koktajli, ciastek czekoladowych, domowych batonów z orzechami , a także zupy kremowej

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWE LODY CZEKOLADOWE 132

móc rozkoszować się najpyszniejszymi lodami czekoladowym.  Są wyraźnie kakaowe, delikatnie kremowe o perfekcyjnie wyważonej słodkości. Po zjedzeniu takich z tego przepisu już na pewno nigdy nie zatęsknię za tymi tradycyjnymi z cukierni. Zapewniam, że będziecie mieć podobne odczucia. Składniki na 8 sztuk: 300 ml tłustego mleka kokosowego (u mnie domowe z płatków kokosowych i wody w proporcjach

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladki kokosowe z żurawiną 116

ciemnego kakao 1/4 szklanki masła orzechowego (najlepiej domowej roboty) garść żurawiny Wykonanie: Miksujemy olej kokosowy wraz z syropem klonowym (tylko na tyle, by się połączyły). Dodajemy kakao i masło orzechowe i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Do masy dodajemy żurawinę (można ją wcześniej pociąć na mniejsze kawałki). Masę wylewamy do formy do lodu (lub do pralinek). Jeśli jej nie mamy

Mania Wypiekania
PRZYPRAWA DO POTRAW Z DYNI 120

  Przepis znalazłam na blogu "piekarnik".Muszę przyznać , że bardzo polubiłam tę przyprawę ,często i gęsto gości w moich potrawach.Dodaję ją do ciast z jabłkami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szarlotka z cytrynową pianką 152

Już prawie weekend, jeśli nie macie pomysłu na niedzielne ciacho to przychodzę z pomocą i polecam szarlotkę na półkruchym cieście z cytrynową, orzeźwiającą pianką bezową. Pychota

Domowa Cookierenka Agi
Filtr do wody Puricom Stella - test 110

chcę wzbogacić naszego bloga o przepisy na domowe nalewki. Tutaj też planowałem kupować całymi zgrzewkami wodę w butelkach. Teraz już nie będę musiał, moje nalewki zyskają głębię smaku dzięki temu filtrowi. Poza tym na kubkach i filiżankach nie tworzy się uporczywy brązowy osad po herbacie, a wszystko smakuje zupełnie inaczej. A kostki lodu są teraz przezroczyste zamiast mleczne

Marder&Marder Manufacture