Gorenje jest firmą tak wszechstronną! Moją uwagę zwróciły piekarniki do zabudowy. To oczywiste, gdyż bez piekarnika nie wyobrażam sobie mojej kuchni. Piekarnik to podstawa. Dla miłośników dobrego designu Gorenje ma nie lada gratkę - linię sprzętów projektowanych przez znanych projektantów - Philippe'a Starcka czy Karima Rashida - są faktycznie piękne. kuchnia wg Philippe'a Starcka
Stare Garywystudzenia. Rosa zaczyna się pokazywać kiedy ciasto stygnie. W sklepach istne szaleństwo przedświąteczne, sklepy prześcigają się w promocjach, aż trudno zdecydować gdzie zrobić zakupy. Przygotowałam dla Was kilka propozycji :) Dobre gatunkowo sery: w wiaderku lub do samodzielnego zmielenia: Jednorazowe foremki, rękawy i inne artykuły do świątecznych wypieków: Ryby i ekskluzywne wędliny: Świeży karp i mnóstwo atrakcyjnych pyszności w dobrej cenie
Kuchenne zapiski EdytyDzisiaj znów słonecznie, pysznie i sycąco. Przy tym nieco pikantnie, ale jak zawsze smacznie. Miałem dzisiaj ochotę na kuchnię meksykańską i przygotowałem pyszne enchiladas nadziewane wołowiną
Wyprawy kulinarneDzisiaj coś odrobinę bardziej wykwintnego. Pyszny, soczysty filet z kaczki podany z rewelacyjnym sosem wiśniowym i pysznym kremowym puree selerowym. Kaczka jest mięsem uwielbiającym towarzystwo owoców
Wyprawy kulinarneoczywiście w żadnym wypadku nie kupujemy sztucznego. Kompot z suszonych owoców O ile nie jest słodzony toną cukru (który wg mnie i tak jest zbędny), może zdziałać sporo dobrego. Stanowi źródło błonnika i witamin, wspomaga wymiatanie resztek jedzenia z jelit. Idealnie więc sprawdza się, gdy zjemy za dużo. Na koniec polecam Wam zajrzeć do działu "świąteczne", gdzie znajdziecie kilka
Powiedz dietom niewcześniej wypłukaną rukolę) surówki obiadowej, choć myślę, że może być również przegryzką włożoną do lunch boxa albo wieczornym podkurkiem. Składniki (na jedną porcję): ćwiartka mango garść rukoli łyżka kaparów dobra oliwa Na listki rukoli wrzucić kapary. Mango obrać i pokroić np. w kostkę. Całość polać dobrą oliwą. I podawać :) -------- Podobne: Surówka z selera i jabłka Surówka z fenkułu i marchwi
Weekendy w domu i ogrodziemiesiąc ale zachciało mi się kapusty z grzybami i piernika, no i aromat mandarynek, który towarzyszy całymi dniami nęci okrutnie... Wczoraj zrobiliśmy dzieciakom niespodziankę i pojechaliśmy do kina na "Dobrego dinozaura" a tam na Pl.Wilsona bożonarodzeniowe budki... idą święta i niebawem zacznę słuchać "Last Christmas" :) Tymczasem szybka propozycja wcale nie świąteczna. Obiad, kolacja a dla chętnych śniadanie, placuszki, których
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj zapraszam na klasyczne danie kuchni arabskiej - shoarmę drobiową. Mięso z kurczaka użyte do tego przepisu można zastąpić jagnięciną, wołowiną lub indykiem. Mięso podałem z sosem
Wyprawy kulinarnewyrazistą sałatkę. Wszyscy fani połączenia rukoli z suszonymi pomidorami powinni być usatysfakcjonowani, a ci którzy jeszcze za nim nie przepadają powinni tej sałatki koniecznie spróbować. A więc co takiego dobrego tu dla Was mam? Rukola (kwas foliowy i żelazo), mozzarella (źródło białka i wapnia, ale również i nasyconych tłuszczy, dlatego też ja wybrałam tę w wersji light), suszone pomidory
peanutbuttermonstermieszance na chleb baltonowski, producent zapędził się z opisem przygotowania – jest dokładnym przedrukiem z opakowania chleba baltonowskiego. I tym razem, według takiego przepisu – nie wróżyłabym Wam szans na upieczenie dobrego chleba. Tym razem z ciekawości zważyłam mieszankę na elektrycznej wadze z dokładnością do 0,5g. Mieszanka nie ważyła deklarowanego na opakowaniu jednego kilograma. Wiadomo, że mąka w suchym pomieszczeniu
Karo in the Kitchenbubble tea – dostępne w sklepach orientalnych i na Allegro). Mąka sojowa – odtłuszczona, o niskiej lub wysokiej zawartości tłuszczu, pełnotłusta. Wysokobiałkowa mąka często używana w kuchni wegańskiej. Dobra zarówno do wypieku pieczywa, raczej wytrawnych niż słodkich ciast, ciasteczek jak i do makaronu, naleśników czy pierogów. W kuchni Wschodu – do wytwarzania mleka sojowego i past (np. miso). W kuchni wegańskiej(...)relatywnie niższe niż ceny w sklepach stacjonarnych – sklepy internetowe nie płacą za wynajem punktów sprzedaży tylko za przestrzeń magazynową, która jest dużo tańsza niż miejsce na sklep w dobrym punkcie miasta. Te sklepy mają też stały zbyt, nie trzymają ani nie sprzedają towarów z krótką datą ważności. Nie ukrywajmy – nie są to produkty tanie. Mąka kokosowa Bio Planet
Karo in the Kitchenśniadanie. Ale już w charakterze kolacji lub weekendowego śniadania sprawdzi się nawet nad Wisłą. Żeby ułatwić sobie pracę możemy też użyć pomidorów z puszki. Tu jednak uważajmy – muszą być dobrej jakości, z dużą ilością miąższu, a nie soku/wody. W rzeczywistości ta skądinąd popularna na świecie potrawa ma więcej wariacji. Można do niej dodać m.in. czerwoną fasolę, czosnek, a nawet(...)dekoracji możemy posypać jajka odrobiną mielonego czarnego pieprzu. Od razu podajemy. Uwagi Aby ułatwić sobie pracę, do przyrządzenia sosu możemy użyć pomidorów z puszki – zwróćmy jednak uwagę, aby były dobrej jakości i zawierały dużo miąższu, a nie soku/wody. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-148 {margin: auto;} #gallery-148 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width
Kulinarna Pokusabędę wcale gotować. Wkrótce będę zabierać się za kupno dyni, gdyż już pojawiają się piękne okazy patrzące i mówiące do mnie "bierz mnie i zrób ze mnie coś dobrego". I owszem, taki mam plan! Zupa-krem, ciasteczka, ciasta, desery, tarty, wszystko zrobię! A już jutro moja kochana Laura ma pierwsze urodzinki i pojawią się wyniki rekrutacji na dietetykę, więc
Be Fit Be Strongcynku, miedzi, selenu, witamin A i E. W ziarnach orkiszu dominuje kwas linolenowy, który jest bardzo wartościowy dla naszego organizmu. Orkisz to także bogate źródło błonnika pokarmowego. I co? Dobry ten orkisz, prawda? Teraz się nie dziwicie, że jak poczytałam o tym ziarnie to i ja sięgnęłam po orkiszową mąkę :) A co Blondynka i jej syn lubią najbardziej? Bagietki(...)Pracownia Wypieków wpadłam na te przepyszne bagietki orkiszowe. Bardzo łatwe, bardzo pyszne. Nie jest to żadna reklama, ale powiem Wam, że forma do bagietek robi dobrą robotę, idealny kształt, charakterystyczny wzorek na spodzie, równomierne pieczenie. Ja używam formy Kitchen Craft - Crusty Bake , pisałam o niej w poście Francuskie Bagietki z Sezamem (pszenne) . Dostaję coraz więcej maili, w których pytacie
Blondynka Gotuje