dekoracje - 3179 przepisów (strona:173/212)

Drożdżówki z Malinami, Białą Czekoladą i Migdałami 147

białej czekolady 40 g obranych migdałów 1 łyżka cukru waniliowego ok. 100 g świeżych malin do posmarowania: żółtko z mlekiem do posypania: cukier puder i świeże maliny do dekoracji Wykonanie: SKŁADNIKI NA CIASTO POWINNY MIEĆ TEMPERATURĘ POKOJOWĄ. Do dużej miski wsypujemy sól, przesiewamy mąkę. Robimy dołek, wsypujemy cukier puder, kruszymy drożdże i wlewamy ciepłe mleko, mieszamy delikatnie wszystko w dołku

Blondynka Gotuje
Tort Makowy z Kremem z Białej Czekolady 243

suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy i dopiero zimny możemy przekroić na trzy blaty biszkoptowe. Nasączenie: 0,5 szklanki przegotowanej, wystudzonej wody 3 łyżki rumu Opcjonalnie: gorzka czekolada na dekorację kwaśny dżem, np. morelowy przyprawa do kawy i deserów KAMIS Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady, posiekanej 400 ml śmietany kremówki 36% Śmietankę kremówkę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy

Blondynka Gotuje
W - Z, czyli Wuzetka 20347

nasączenia: 1/2 szklanki nalewki wiśniowej 1/4 szklanki wody Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny (opcjonalnie*) wiśnie z zalewy alkoholowej do dekoracji Wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wody, lekko, przestudzić. Śmietankę kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder. Do miseczki z żelatyną dodajemy łyżkę kremówki i mieszamy, dodajemy następną łyżkę

Blondynka Gotuje
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 245

posiadamy takich orzechów i nie zamierzamy ich nabyć można użyć 300 g czekolady z całymi orzechami laskowymi i ozdobić uprażonymi orzechami laskowymi. Polecam z brazylijskimi - mazurek jest taki..delikatniejszy? Dekoracja: u mnie były to posiekane orzechy brazylijskie Wykonanie: Forma o wymiarach 20*30 cm Spód:  Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zmielone orzechy laskowe (mieliłam w malakserze), wsypujemy cukier.Wszystkie suche

Blondynka Gotuje
Tort Urodzinowy Mój :) 195

minut. Po tym  czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej (ja użyłam tej ze sklepu SKWORCU ) Wykonanie

Blondynka Gotuje
Red Velvet Cupcakes 182

swojemu, zamieniłam kilka składników na tekiem które według mnie będą idealnie pasować. Nie wiem jak te babeczki smakowałyby, gdybym upiekła zgodnie z oryginałem, moje smakowały świetnie! Jeszcze przed dekoracją znikały w pokoju mojego syna. Według mnie super, nie przesłodzone. Zachęcam do spróbowania tego przepisu, a gdy zdecydujecie się upiec korzystając z przepisu z mojego bloga - zróbcie zdjęcie i wyślijcie

Blondynka Gotuje
Sernik Black Forest 285

cukru drobnego do wypieków 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% (125 ml) 200 g wiśni (świeżych lub mrożonych) 100 g gorzkiej czekolady (70 g do sernika +30 g do dekoracji), startej na grubej tarce ja dodatkowo potrzebowałam 100 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej Wykonanie: Składniki oczywiście w temperaturze pokojowej. W pierwszej kolejności włączyłam piekarnik, aby go rozgrzać

Blondynka Gotuje
Truskawki z Ubitą Śmietaną i Ziarnami Kakaowca 160

Składniki na 2 pucharki: około 10 średniej wielkości truskawek 1 mała garstka kruszonych ziaren kakaowca Skworcu ok.150 ml śmietany kremówki 36% cukier puder - do smaku listki świeżej mięty do dekoracji Wykonanie: Spokojnie mogłabym sobie darować opis wykonania, bo z pewnością będzie on dla Was oczywisty. Jednak aby post był kompletny to napiszę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na ćwiartki. Kremówkę

Blondynka Gotuje
Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 184

jogurtu naturalnego 100 g drobnego cukru do wypieków 1 czubata łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody 1 malutka łyżeczka pasty z wanilii Skworcu Dodatkowo: kilkanaście truskawek do dekoracji kilka listków świeżej mięty pieprzowej Twaróg z cukrem miksowałam do czasu aż uzyskałam kremową konsystencję. następnie dodałam sok z cytryny, jogurt, pastę waniliową. Na samym wlałam rozpuszczoną w szklance przestudzoną

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 425

Przykryć trzecim blatem, nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło roztopić. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej, aksamitnej polewy. Od razu polać nią ciasto. Dekoracja orzechy laskowe Orzechy laskowe uprażyć chwilę na patelni. Następnie przy pomocy blendera, przygotować posypkę. Krokantem obsypać brzegi tortu. Tak przygotowany tort pozostawić w lodówce na min. 12 h. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mus czekoladowy 178

PRZEPIS {2 porcje} Składniki 250 ml (1 szkl.) śmietanki kremówki 30% 50 g białej czekolady 50 g gorzkiej czekolady   opcjonalnie łyżeczka rumu ciasteczka "Jeżyki", pokruszone owoce granatu do dekoracji w sezonie: maliny, borówka amerykańska Przygotowanie W kąpieli wodnej rozpuścic w oddzielnych naczyniach czekoladę białą i gorzką. Pozostawić do lekkiego ostudzenia. Kremówkę ubić, podzielić na dwie części. Do jedne porcji

coolinarnastrefa.blogspot.com
Puszysty krem czekoladowo-rumowy 134

rodzynki miały czas złapac zapach rumu :) Gdy napęcznieją, osączamy je z nadmiaru alkoholu. Smietanę dobrze schładzamy a następnie ubijamy . 1/3 masy odkładamy do drugiej miski ( będzie nam potrzebna do dekoracji deseru). Do pozostałej bitej śmietany dodajemy roztopiona i schłodzoną lekko czekoladę oraz nasączone rodzynki. Odstawiona wcześniej śmietanę miksujemy z 1 i 1/2 łyżki cukru pudru. Na dnie każdego pucharka układamy

Słodkości i nie tylko
Kurczak po azjatycku 292

puszki pędów bambusa 2 plastry ananasa z puszki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju do smażenia 2 ząbki czosnku sok z 1/2 limonki sól pieprz 1 dymka do dekoracji Pieczone filety z kurczaka należy pokroic w paseczki. Zarumienic na rozgrzanym oleju. Papryki rozciąc , oczyścic. Marchewkę i cebulę obrac i posiekac , a pozostałe warzywa drobno pociąc. Pędy bambusa osączyc

Słodkości i nie tylko
Zapiekanka czosnkowa z brukselką 168

sól 250 g marchewki 2 jajka 150 ml mleka 200 g kwaśnej smietany 3 ząbki czosnku pieprz i szczypta mieloneg gałki muszkatałowej 100 g tartego sera natka pietruszki do dekoracji Ziemniaki gotujemy w mundurkach na pół miękko . Obieramy i kroimy w plasterki Brukselkę gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie, Tuż przed końcem gotowania dodajemy do niej pokrojoną marchewkę. Odcedzamy

Słodkości i nie tylko
Muffinki kakaowo - serowe 360

Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki 1 i 1/2 szkl. cukru 3 łyżki kakao kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy ( 16g ) 4 jajka wiórki kokosowe do dekoracji Na masę serową: 50 dag sera białego ( użyłam 2 kostki ) 4 jajka 1/2 szkl. cukru budyń waniliowy Przyrządzanie : Margarynę , cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotowac

Słodkości i nie tylko