Łosoś marynowany w winie. 178Składniki: 300 g świeżego łososia 250 ml wina białego wytrawnego 70 ml soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego 3 listki szałwii 3 listki laurowe
Kulinarny karnet Christophera
Kruche ciasteczka i pierniczki szczęścia na choinkę. 245Pierniczki szczęścia na choinkę. Pierniczki przygotowujemy z zawieszkami i wieszamy na choince. Kształty wigilijnych ciasteczek wg staropolskich zwyczajów są bardzo ważne. Okrągłe ,symbolizują radość; gwiazdki
Kulinarny karnet Christophera
Marynowana sałata rzymska. 332Romaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1
Kulinarny karnet Christophera
Imbir kandyzowany. 238Ginger. Nawet w moim wiejskim sklepie delikatesowym jest na co dzień. Kupujemy kłącze niezbyt wysuszone ,bez uszkodzeń . Ś wieży najlepiej trzymać w lodówce, owinięty
Kulinarny karnet Christophera
Lukier ozdobny. 215Składniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3
Kuchnia Łukasza
Tort Snickers. 297Tort snickers chyba najlepszy i najszybszy w przygotowaniu tort jaki jadłem i robiłem. Prawdziwa uczta dla smakoszy! Bardzo kajmakowy i orzechowy, naprawdę warty waszej uwagi! Składniki
Kuchnia Łukasza
Tiramisu-szczypta Italii w waszej kuchni! 240Tiramisu-szczypta Włoch w waszej kuchni! My bardzo lubimy Tiramisu i myślimy, że wam ono się też spodoba! Pyszne ciasteczka savoiardi nasączone kawą espresso z dodatkiem
Kuchnia Łukasza
Tort ,,Ptasie mleczko" 404Ptasie mleczko, to jedno z najlepszych cukierek na świecie, z pewnością każde dziecko jak i dorosła osoba lubi te malutkie, słodziutkie cudeńka. Tort ,,Ptasie mleczko
Kuchnia Łukasza
KANDYZOWANE PŁATKI RÓŻY 278Przy okazji robienia konfitury z róży , przygotowałam kandyzowane płatki róży, pięknie wyglądają na ciastach, tortach, deserach. Łatwe w przygotowaniu, a nadaje niepowtarzalny urok. Garści płatków 1
RAROSSA
CZEKOLADOWE MOTYLKI (zdj. krok po kroku) 239Miałam dzisiaj okazję przetestować naprawdę świetny kuchenny gadżet - pisak do dekorowania ciast firmy tescoma . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy Aleksandry
ŚWIĄTECZNA OZDOBA Z POMARAŃCZY I GOŹDZIKÓW 432Już kilka razy wspominałam na blogu, że ze świętami najbardziej kojarzy mi się zapach pomarańczy. Moją ulubioną i pachnącą ozdobą domu są pomarańcze z wbitymi
Przepisy Aleksandry
Mazurek orzechowy 216Mazurki to specjalność kuchni polskiej i nieodłączny "element" Wielkanocnego stołu. Mazurek to zazwyczaj kruchy spód, przekładany lub nie - strojnie dekorowany lukrem, kajmakiem, czekoladą
kolorowotorcikowo
Ogórkowe tagliatelle w anyżkowym dresingu 235Pomysł na układanie w ten sposób ogórka podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym w TV ( kompletnie nie pamiętam co to było bo program był w nocy , dotyczył
Buniabaje w kuchni
Posypka Cukrowa 231A dlaczego nie możemy zrobić własnej posypki? Możemy! Masę na posypkę robi się szybko, jednak wyciskanie na papier tych drobinek wymagało ode mnie sporo cierpliwości.
Blondynka Gotuje