nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około 15 -20 minut. Jeszcze tylko walentynkowe dekoracje (serca wycięte z czerwonej papryki) i pizza jest gotowa do podania
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaśmietanki 36% łyżka cukru waniliowego 8 kiwi łyżka soku z cytryny nieduża kiść winogron Winogrona pozbawić pestek, kiwi obrać. Winogron i kiwi (poza kilkoma plasterkami do dekoracji) zmiksować blenderem. Przelać do dużego płaskiego rondla skropić sokiem z cytryny i częściowo odparować, ostudzić. Biszkopty zamoczyć herbacie, przełamać, przełożyć do szklanek. Polać ostudzonym musem, ułożyć ubitą śmietanę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskórki natka pietruszki chińska mieszanka warzywna żelatyna sól woda ok. 2 l. Golonki zalewamy zimną wodą, dodajemy pęczek natki pietruszki (natka w całości - odkładamy gałązkę, dwie do dekoracji) i gotujemy około 30 minut, po tym czasie delikatnie solimy do smaku, dodajemy mieszankę warzyw i gotujemy razem około 10-15 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, które następnie obieramy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładomach. Przepis jest prosty, a zarazem nieprawdopodobny.... Tajemnicze danie, którego nikt nie widział Składniki: 100g niczego 1 opakowanie wędzonego nic 1 łyżka niczego 2 szczypty niczego nic – do dekoracji opcjonalnie można doprawić ulubionym niczym Nic dokładnie umyć, obrać a następnie drobno posiekać. Na łyżce niczego smażymy dokładnie nic często mieszając, dodajemy plastry wędzonego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaposzło źle:) Walentynkowy deser z skondensowanego mleka i galaretek Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 szklanka mleka 2 czubate łyżeczki żelatyny 1 lub 2 galaretki czerwone do dekoracji według uznania np. bita śmietana, pestki granatu, lizaki serduszka Pierwszą galaretkę przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, przestudzoną wylać na spód kielichów/salaterek, pozostałą ilość (powinna nam zostać mniej więcej połowa
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałafrancuskie (używam gotowego, schłodzonego) 2 pomidory 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub zalewie 5-10 dag sera żółty suszona bazylia (+ kilka listków świeżej do dekoracji) 1 jajko (opcjonalnie) Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem (niekoniecznie) a następnie pokroić w prostokąty i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 7- 10 minut (ciasto powinno
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakrem: 1 litr śmietany kremówki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody dodatkowo: ok. 1/3 szklanki mocnej herbaty z cytryna i cukrem /ewentualnie ze spirytusem owoce do dekoracji 1 galaretkę (truskawkową lub wiśniową). Zacznij od przygotowania galaretki zgodnie z zalecaniami na opakowaniu (możesz zmniejszyć nieco ilość wody) - gotową wylej na blaszkę o wymiarach takich samych jak pieczone później
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakęs. Do dekoraji można użyć dowolnych składników które lubimy. składniki: 1 opakowanie chipsów błonnikowych o dowolnym smaku 500 g ricotty 4 łyżki pasty pomidorowej z papryczką chili Cirio do dekoracji: kawor, oliwki, marynowana cebulka, musztarda francuska, szpinak Ricottę wymieszać dokładnie z pastą pomidorową. Na tacy lub talerzu ułożyć chipsy ( ja używałam dwóch smaków paprykowych i fromage). Masę z ricotty przełożyć
Monia miesza i gotujetemperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i powoli dolewać mleko. Dodać otartą skórkę z pomarańczy i ok 3/4 kandyzowanej skórki (resztę zostawić do dekoracji). Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać je w ciasto. Foremkę na babkę natłuścić i posypać mąką. Przełożyć
Monia miesza i gotujejajkami. Dodać przyprawy do smaku i starty parmezan (można użyć innego sera długodojrzewającego). Część ugotowanych szparagów pokoić na małe kawałki i wrzucić do farszu, reszta zostanie użyta do dekoracji. Na podpieczony spód tarty wylać przygotowany farsz serowy. Na wierzchu ułożyć pozostałe szparagi i pokrojone na ćwiarti czy połówki pomidorki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 30 minut
Monia miesza i gotujekupić zamrożone paczkowane, dostępne np. w Biedronce) puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1 cebula makaron pełnoziarnisty pół szklanki bulionu warzywnego olej przyprawy: sól, pieprz, tabasco, bazylia, oregano do dekoracji rukola, 2 plasterki cytryny, natka pietruszki W garnku nastawić osoloną wodę na makaron. Ugotować według uznania, najlepszy do dania jest al dente. Pokroić cebulę w kostkę i zeszklić
Pudełko rozmaitościtakże swoje małe modyfikacje, gdyż inaczej nie byłabym sobą :) Składniki na 3 pucharki: 2 mango (64 dag)/ 2 banany 200g jogurty naturalnego (mały pojemnik) Opcjonalnie miód Opcjonalnie owoce do dekoracji: u mnie kiwi i arbuz Przygotowanie: Mango/banany obrać, pokroić w kosteczkę i zamrozić – można zostawić w zamrażarce na całą noc. Po wyjęciu z zamrażarki rozdzielić kawałeczki owocu, włożyć do miksera
Fabryka pomysłówzwijamy w rulon i kroimy w 2cm paski. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy posypać cukrem pudrem dla dekoracji :) Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie
Czerwona Porzeczkaprzesypujemy połową naszych jagód. Tortownice z sernikiem wkładamy do lodówki na noc, aż wszystko ładnie stężeje. Na wierzch smarujemy bita śmietaną i obsypujemy drugą połową jagód do dekoracji
cookpltortów (można kupić praktycznie w każdym sklepie lub cukierni) krem do tortów błyskawiczny (Dr. Oetker, Gellwe, Delecta) owoce (ja wybrałam porzeczki, ale wybór należy do was) Do dekoracji użyłam rękawa z dużą końcówką w kształcie gwiazdki ;) Cały tort przełożyłam kremem waniliowym. Ozdobiłam na około gwiazdkami ;) posypałam porzeczkami i gotowe ! Smacznego
cookpl