dekoracje - 3179 przepisów (strona:178/212)

Marynowana sałata rzymska. 273

Romaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1

Kulinarny karnet Christophera
Imbir kandyzowany. 185

Ginger.  Nawet w moim wiejskim sklepie delikatesowym jest na co dzień. Kupujemy kłącze niezbyt wysuszone ,bez uszkodzeń . Ś wieży najlepiej trzymać w  lodówce, owinięty

Kulinarny karnet Christophera
Lukier ozdobny. 144

Składniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3

Kuchnia Łukasza
Tort Snickers. 227

Tort snickers chyba najlepszy i najszybszy w przygotowaniu tort jaki jadłem i robiłem. Prawdziwa uczta dla smakoszy! Bardzo kajmakowy i orzechowy, naprawdę warty waszej uwagi! Składniki

Kuchnia Łukasza
Tiramisu-szczypta Italii w waszej kuchni! 190

Tiramisu-szczypta Włoch w waszej kuchni! My bardzo lubimy Tiramisu i myślimy, że wam ono się też spodoba! Pyszne ciasteczka savoiardi nasączone kawą espresso z dodatkiem

Kuchnia Łukasza
Tort ,,Ptasie mleczko" 338

 Ptasie mleczko, to jedno z najlepszych cukierek na świecie, z pewnością każde dziecko jak i dorosła osoba lubi te malutkie, słodziutkie cudeńka. Tort ,,Ptasie mleczko

Kuchnia Łukasza
KANDYZOWANE PŁATKI RÓŻY 228

Przy okazji robienia konfitury z róży , przygotowałam kandyzowane płatki róży, pięknie wyglądają na ciastach, tortach, deserach. Łatwe w przygotowaniu, a nadaje niepowtarzalny urok. Garści płatków 1

RAROSSA
CZEKOLADOWE MOTYLKI (zdj. krok po kroku) 190

Miałam dzisiaj okazję przetestować naprawdę świetny kuchenny gadżet - pisak do dekorowania ciast firmy tescoma . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
ŚWIĄTECZNA OZDOBA Z POMARAŃCZY I GOŹDZIKÓW 378

Już kilka razy wspominałam na blogu, że ze świętami najbardziej kojarzy mi się zapach pomarańczy.   Moją ulubioną i pachnącą ozdobą domu są pomarańcze z wbitymi

Przepisy Aleksandry
Mazurek orzechowy 168

   Mazurki to specjalność kuchni polskiej i nieodłączny "element" Wielkanocnego stołu.  Mazurek to zazwyczaj kruchy spód, przekładany lub nie - strojnie dekorowany lukrem, kajmakiem, czekoladą

kolorowotorcikowo
Ogórkowe tagliatelle w anyżkowym dresingu 176

Pomysł na układanie w ten sposób ogórka podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym w TV ( kompletnie nie pamiętam co to było bo program był w nocy , dotyczył

Buniabaje w kuchni
Posypka Cukrowa 181

A dlaczego nie możemy zrobić własnej posypki? Możemy! Masę na posypkę robi się szybko, jednak wyciskanie na papier tych drobinek wymagało ode mnie sporo cierpliwości.  

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania