Moje sąsiedztwo, czyli Los Angeles i Hollywood przeżywa obecnie sezon rozdawania prestiżowych nagród w branży filmowej i telewizyjnej. Tak więc i ja postanowiłam przyznać nagrodę, sponsorowaną
Jem więc Jestemskładniki: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek kwaśnej śmietany wykonanie: Masło
Domowy Smak JedzeniaJajeczka marmurkowe bardzo posto można zrobić. Ugotować jajka, ostukać dookoła i zalać mocną herbatą razem z fusami zagotować i pozostawić do wystygnięcia .. Potem kiedy wystygną, obrać
Gotowanie jest łatweglukoza - 50 g woda letnia 70 ml żelatyna - 4 łyżeczki płaskie cukier puder - 800 g barwnik spożywczy Żelatynę zalać letnią wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia
Camilla w kuchniMałe ozdobniki zarówno wielkanocnego stołu jak i koszyczka wywołujące uśmiech i radość. Są delikatne, puszyste i mięciutkie. Idealne na świąteczne śniadanie oraz na lekką przekąskę w
Podróż w kulinariaskładniki: 500 g mąki 100 g cukru 220 g mleka 1 jajko 40 g drożdży 80 g miękkiego masła 1/2 łyżeczki soli 300 g świeżych truskawek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 dojrzałych bananów 280 g mąki 250 ml wody gazowanej 2 jajka 4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: olej
Domowy Smak JedzeniaDo przygotowania kwiatka z ogórka potrzebujemy pół ogórka w skórce. Zaczynając od jego końca małym ostrym nożem wycinamy płatki aż do samego środka. W środek
Jadło i czytadłoNie wiem czy pszczółki mają takie noski .... raczej jest to nosek krecika ;-))) ale czy na talerzu wszystko musi być na serio?
Jadło i czytadłoKawałek pora o długości ok 15 cm przecinamy na dwie, trzy lub cztery części, ale nie do samego końca, następnie zaczynając od zewnętrznych warstw pora, zakładamy
Jadło i czytadłoRzodkiewka, ostry nożyk i sprawne rączki... powodzenia ;-)
Jadło i czytadłoBędąc ostatnio na bazarku udało mi się zakupić temperówkę do warzyw, dzięki której można wyczarować takie oto kwiatki.
Jadło i czytadłoCzy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Faszerowana cukinia: Z umytych kawałków cukinii wydrążamy miąższ i wycinamy ozdobne paseczki. Następnie grillujemy z
Podróż w kulinaria