dekoracje - 3179 przepisów (strona:179/212)

Tulipany z Pomidorków Koktajlowych 396

Tulipany z pomidorków koktajlowych to drobna przekąska ciekawie prezentująca się na półmiskach podczas małych przyjęć, kinderbali lub innych imprezach. Ta "zakąska" wymaga użycia bardziej zdolności manualnych

Słodka Strona
Migdałowo - cynamonowe ciasteczka 144

Za kilka dni Mikołajki, a potem nadejdzie czas Gwiazdki i świątecznych podarunków, a nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wykonane prezenty. A tych, których kochamy obdarujmy

Apetyczna babeczka
Pająki, posypka do ciast, tortów i babeczek 138

Post z cyklu ,,Zrób to Sam,,. Własnoręcznie wykonane pająki do zdobienia ciast, tortów, muffinek i różnych deserów. Wykonanie ok. 50-80 pająków kosztuje nie więcej niż

Apetyczna babeczka
Świąteczna choinka na stół. 157

Miła dla oka i przyjazna dla języka. Obok koniecznie nasz ulubiony sos,ale wystarczy śmietana z solą lub cukrem. Ustawienie choinki nie jest tak uciążliwe jak

Kulinarny karnet Christophera
Tort węgierski z karmelem i bitą śmietaną. 151

Przygotować wcześniej :  - z wydrylowanych wiśni  zlać  sok (zachować), a wiśnie zalać  spirytusem. Pozostawić  w zalewie 24 godziny, a następnie wiśnie przecedzić

Kulinarny karnet Christophera
Łosoś marynowany w winie. 111

Składniki: 300 g świeżego łososia 250 ml wina białego wytrawnego 70 ml soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego 3 listki szałwii 3 listki laurowe

Kulinarny karnet Christophera
Kruche ciasteczka i pierniczki szczęścia na choinkę. 175

Pierniczki szczęścia na choinkę.  Pierniczki przygotowujemy z zawieszkami i wieszamy na choince. Kształty wigilijnych ciasteczek wg staropolskich zwyczajów są bardzo ważne. Okrągłe ,symbolizują radość; gwiazdki

Kulinarny karnet Christophera
Marynowana sałata rzymska. 258

Romaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1

Kulinarny karnet Christophera
Imbir kandyzowany. 172

Ginger.  Nawet w moim wiejskim sklepie delikatesowym jest na co dzień. Kupujemy kłącze niezbyt wysuszone ,bez uszkodzeń . Ś wieży najlepiej trzymać w  lodówce, owinięty

Kulinarny karnet Christophera
Lukier ozdobny. 134

Składniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3

Kuchnia Łukasza
Tort Snickers. 215

Tort snickers chyba najlepszy i najszybszy w przygotowaniu tort jaki jadłem i robiłem. Prawdziwa uczta dla smakoszy! Bardzo kajmakowy i orzechowy, naprawdę warty waszej uwagi! Składniki

Kuchnia Łukasza
Tiramisu-szczypta Italii w waszej kuchni! 181

Tiramisu-szczypta Włoch w waszej kuchni! My bardzo lubimy Tiramisu i myślimy, że wam ono się też spodoba! Pyszne ciasteczka savoiardi nasączone kawą espresso z dodatkiem

Kuchnia Łukasza
Tort ,,Ptasie mleczko" 331

 Ptasie mleczko, to jedno z najlepszych cukierek na świecie, z pewnością każde dziecko jak i dorosła osoba lubi te malutkie, słodziutkie cudeńka. Tort ,,Ptasie mleczko

Kuchnia Łukasza
KANDYZOWANE PŁATKI RÓŻY 214

Przy okazji robienia konfitury z róży , przygotowałam kandyzowane płatki róży, pięknie wyglądają na ciastach, tortach, deserach. Łatwe w przygotowaniu, a nadaje niepowtarzalny urok. Garści płatków 1

RAROSSA