dania mięsne - 13801 przepisów (strona:134/921)

Sałatka szopska. Szybka sałatka na imprezę. 815

przed podaniem sałatki. Najlepiej smakuje latem, gdy na rynku dostępne są krajowe warzywa - pomidory malinowe, ogórki gruntowe, dojrzała papryka. Sałatkę szopską podaje się jako przystawkę lub dodatek do dań mięsnych.  Składniki (na 2 duże porcje): 3 pomidory (najlepiej malinowe) 3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 papryki czerwona 1 papryki zielona 1 mała czerwona cebula 100 g sera

Codziennik Kuchenny
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 474

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym wraz z dodatkiem sosu sojowego oraz słodkiej śmietany to pomysł na proste i bardzo smaczne danie mięsne :) Polędwiczki przygotowane w poniższy sposób idealnie smakują podane z młodymi ziemniakami lub ugotowanym ryżem oraz ulubioną surówką, np. z młodej kapusty wraz z dodatkiem marchewki, jabłka oraz rzodkiewek .  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 polędwiczka

Ugotować
Karkówka ziołowa pieczona z młodymi ziemniakami 148

Każdy amator sycącego mięsiwa tą potrawą się nacieszy :) Na osiedlowym bazarku cudnie prężą się do klientów pierwsze, młode ziemniaczki . Nie mogłam się im oprzeć i ja

Grunt to przepis!
Salsa z ananasa 191

kochają grill, dlatego postanowiłam przygotować owocowa salsę, używają ananasa, łódeczki jaka powstała po jego wydrążeniu i kilku dodatkowych składników. Powstał fajny, egzotyczny, orzeźwiający dodatek, idealnie pasujący do naszego mięsnego dania. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PULPECIKI PAPRYKOWE W LEKKIM SOSIE ŚMIETANOWYM 337

Obiady. Ileż to razy zastanawiamy się, co na nie przygotować, by znów nie było to samo, by znów nie było nudno, no i żeby dzieciaki chętnie

Z Majeczką w kuchni
Lekkostrawna zupa z klopsikami drobiowymi. 246

Jakiś czas temu zmuszona byłam przejść na kilka dni na lekkostrawną i półpłynną dietę. Wtedy to aby nie być na samych kleikach ryżowych, wymyśliłam sobie taką

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami 131

cieszy się dużym powodzeniem. Jeśli przygotowana jest z ziemniaków malutkich, ugotowanych w mundurkach z kolorowymi warzywami, nie ma nic lepszego! Taka sałatka to świetny pomysł na dodatek do mięsnego dania, a latem może spokojnie pełnić rolę dania głównego. Jest chrupiąca, soczysta, pełna barw i zdrowa. Nic mi więcej nie potrzeba, no może lampkę dobrego wina, pasującego

Moja smaczna kuchnia
Pulpeciki w młodej kapuście. Lekkie wiosenne danie. 260

Klopsiki, czy pulpety duszone w młodej kapuście to typowe, lekkie wiosenne danie. Bardzo lubię młodą kapustę podaną z delikatnymi kotlecikami mielonymi. Dziś postanowiłam zgrać te

Kuchnia z widokiem na ogród
zasmażana kapusta kiszona z jabłkiem... 239

gotować z 10 minut co jakiś czas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Warzywa smażone na oleju rzepakowym 116

ziemniaków, a słodka papryka dodaje koloru całemu daniu, podobnie olej rzepakowy, który ma złoty kolor. Koniecznie wypróbujcie, bo szkoda, aby warzywa zmarnowały się! To doskonały dodatek do dań mięsnych, także tych z grilla. Smażone warzywa / 1 porcja  Składniki: 1/2 cukinii 1/2 marchewki 2 małe ziemniaki 1 ząbek czosnku mały kawałek kapusty włoskiej 1/4 cebuli 4 łyżki oleju

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z sarniny 117

kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ziemniaczanymi. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dziczyzny to polecam właśnie ten przepis na pyszny gulasz. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. 400 g mięsa z sarniny 2 średnie marchewki kawałek selera 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g boczku surowego 2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego

O kuchni z uczuciem
Ostre pieczone ziemniaki 425

Ziemniaczki ach te ziemniaczki , uwielbiam je w każdej postaci , a dziś zapraszam na zapiekane ziemniaki na ostro , doskonale się sprawdzają jako dodatek do dań mięsnych , czy do sałatek , ale to już pozostawiam w Państwa rękach , zapraszam serdecznie do przygotowania takiej propozycji ziemniaków swoim bliskim . Potrzebne nam będą  1 kg średnich ziemniaków  1 łyżeczka chilli  1 łyżeczka

Mój Smak
Zupa szpinakowa 140

pierwszy, ale na pewno nie po raz ostatni. Z rezerwą podchodziłam do znalezionego w gazecie przepisu. Kocham szpinak, ale dotychczas jadłam go jedynie jako dodatek do dań mięsnych , bądź jako dodatek do zapiekanki . Moje obawy co do smaku szpinakowej zupy okazały się na szczęście niesłuszne. Zupa wyszła przepyszna. Zajadałam się nią ja i cała moja rodzinka. Gęsta, aromatyczna

Pobite gary Barbary
PIECZONE SZPARAGI W PANIERCE PARMEZANOWEJ Z DIPEM CZOSNKOWO - CYTRYNOWYM 215

danie) - pieczone szparagi w panierce z parmezanu, otrębów i płatków migdałowych. Podane wraz z pysznym dipem czosnkowo - cytrynowym są świetną przekąską na imprezy, pasują idealnie do dań mięsnych czy ryb, a także mogą stanowić wartościową kolację lub lunch. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do grilla.  😋  Takie szparagi możecie również przygotować w tańszej wersji

Słodko-Słony Świat Ilony
Grillowany kurczak cytrynowy ze szparagami i jajkiem w koszulce 208

Marcin powiedział, że danie wyglądało jak w restauracji myślę, że był to komplement kochani, tym przepisem rozpoczynamy sezon na szparagi, które wprost uwielbiam! Mam nadzieję

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania