dania mięsne - 13801 przepisów (strona:143/921)

Sałatka z kapusty pekińskiej, korniszonów i marchewki 155

Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku, korniszonów i marchewki ma fajny, słoneczny kolor, który uzyskujemy dzięki oliwie i marchewce. Pachnie lekko koperkiem i smakuje bardzo fajnie. Idealnie pasuje do dań mięsnych. Składniki: pół małej kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1 cebula szalotka 3 korniszony 1 czubata łyżka posiekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1,5 łyżeczki octu winnego jasnego pół płaskiej

Smak mojego domu
zapiekanka ze szparagami 141

Sezon szparagowy już w pełni ..

Ugotujmy Coś
karkówka pieczona w plastrach II 158

Karkówka to mięso często goszczące na moim stole..

Ugotujmy Coś
Zapiekanka z Młodej Kapusty z Ryżem 222

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną zapiekankę z młodej kapusty i ryżu, tak naprawdę ta zapiekanka jest tak jakby gołąbkami tylko że bez zawijania. Danie

Uwaga Babcia Gotuje
Polpette al sugo 200

Polpette al sugo Kuchnia włoska, któż jej nie lubi ? Zadowoli najbardziej kapryśne podniebienia. Dzisiaj jest to potrawa z mięsa wołowego i passaty pomidorowej w roli głównej

Wino Francja Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty, tradycyjne z mięsem i ryżem. Gołąbki z piekarnika. 1964

Całą rodzinką bardzo lubimy gołąbki, ale prawda jest taka, że strasznie ciężko mi się za nie zabrać tzn. za ich przygotowanie. Więc kiedy tylko trafi się

Kuchnia z widokiem na ogród
pyszny gulasz z łopatki z czubricą zieloną, przyprawą harrisa, fasolką szparagową, warzywami... 235

Składniki: łopatka bez kości 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, smalec 2 łyżki, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżki, czubrica zielona Royal Brand 2 łyżki, kucharek

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z ryżu i groszku. Kotlety ryżowe 381

Znów zastanawiacie się Co na obiad? Kotlety z warzywami i ryżu to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Dzisiaj zapraszam Was na wegetariański obiad, czyli kotlety z ryżu, groszku i szczypiorku Niedawno polecałam Wam kotlety z brokułów, ryżu i sera , ale jak mam być szczera to kotlety ryżowe z groszkiem biją je na łeb! Gwarantuję Wam, że te fit kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
skrzydełka zapiekane z ryżem 122

Myślałam ze to mój autorski przepis..

Ugotujmy Coś
Gulasz wołowy z kaszą jaglaną. 179

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy

Moje-pitraszenie
pieczeń wołowa 155

Polecam przepis na pieczeń wołową ..

Ugotujmy Coś
Kapuśniak z młodej kapusty z mięsem mielonym. 170

Kapuśniak z młodej kapusty, to zupa, której nie może zabraknąć w wiosennym menu w moim domu. Bardzo lubię wszelkie zupy, a kapustę młodą uwielbiam. Zwykle robię

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpeciki drobiowe w sosie z serków topionych 220

Pulpeciki to bardzo proste i smaczne danie. Mięsne kuleczki można zrobić z każdego mięsa mielonego i przygotować w ulubionym sosie. Takich mięsnych kuleczek już sporo na moim blogu a teraz zapraszam na kolejna wersję. Tym razem pulpeciki sa z mięska drobiowego  w sosie z serków topionych z dodatkiem szczypiorku.  składniki: 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz

Monia miesza i gotuje
Marchewka z selerem sałatkowym i rzodkiewką. Szybka surówka obiadowa. 203

Surówka marchewkowo-selerowa z rzodkiewką to bardzo smaczna, szybka w wykonaniu i bardzo zdrowa surówka obiadowa. Świetnie pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych. A najważniejsze uwielbiają ją wszystkie dzieciaczki i te mniejsze i większe. Delikatna i słodziutka, zasmakuje nawet największemu niejadkowi :) Polecam :) Składniki - 4 większe marchewki - słoiczek  selera sałatkowego ORZECH - 4-5 rzodkiewek - łyżka posiekanej zielonej

Kuchnia z widokiem na ogród
WIOSENNA SAŁATKA Z ROSZPUNKI, AWOKADO I POMARAŃCZY Z SOSEM WINEGRET 231

Wiosenna sałatka z roszpunki, awokado i pomarańczy z sosem winegret Ta sałatka powstała w mojej głowie spontanicznie. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, albo jako samodzielna przekąska na lunch, bądź kolację. Z dodatkiem sera koziego lub feta, sałatka smakuje jeszcze lepiej! Jest naprawdę lekka i wyborna w smaku, dzięki dressingowi i pomarańczy.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie sałaty roszpunka

Calzonella.com