dania mięsne - 13801 przepisów (strona:148/921)

Surówka z czerwonej kapusty (z suszonymi śliwkami) 147

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo lubię czerwoną kapustę, ale o tym już Wam wspominałam ( klik ) . Kapusta połączona z suszonymi śliwkami daje bardzo smakowity efekt. Idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, ale i nie tylko. U mnie często znika w wersji solo - jako samoistna przekąska. Jeśli nie lubicie chrupiącej kapusty - to poniżej podałam sposób na bardziej miękką (*). 1/2 małej główki

Di gotuje
zapiekanka z tortellini i papryką 95

Zapiekanka to dobry pomysł zarówno na obiad jak i na romantyczną kolację czy na imprezę..

Ugotujmy Coś
Sałatka z kiszonej kapusty 124

Sałatka z kiszonej kapusty jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryby. Zdrowa, dobra i prosta do zrobienia :) Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 marchewka 1 czubata łyżeczka natki pietruszki świeżej lub siekanej 4 łyżki oliwy pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach

Smak mojego domu
Colesław (surówka) 144

jest z sosem - najbardziej popularny przygotowuje się na bazie majonezu, ale często bywa też winegret. Poniższy przepis jest prosty, szybki i naprawdę smaczny. Surówka idealnie komponuje się z daniami mięsnymi. 1/2 główki białej kapusty 1-2 marchewki  1 cebula  sól Sos: (*) 1/2 szklanki majonezu (polecam z firmy Roleski ) 5 łyżek mleka 1 łyżka soku z cytryny

Di gotuje
Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 148

Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszny makaron z klopsikami w sosie pomidorowym. Do przygotowania dania możemy użyć spaghetti lub innego makaronu taki jaki

Uwaga Babcia Gotuje
Chłopski garnek 210

  Składniki filet z udek kurczaka, 500g kapusta biała, 1/2 małej główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1

Gotowanie moimi oczami
Żeberka w Marynacie z Miodem – Pieczone w Piekarniku 309

Witam serdecznie Kolejne mało dietetyczne danie tym razem żeberka w marynacie miodowej ale już nie długo umieszczę coś lżejszego:). Żeberka są bardzo smaczne, proste w

Uwaga Babcia Gotuje
żeberka pieczone w rękawie w piekarniku 95

Postawą dobrych mięs jest odpowiednia marynata ..

Ugotujmy Coś
Prażone jabłka z cebulką do mięsa 144

gwiazdą dania są jabłka i to im poświęcony jest w zasadzie cały wpis. Jabłka są po prostu rewelacyjne. Delikatnie podsmażone na maśle jabłko tworzy pyszną delikatną skorupkę, a całość cząstki jabłek, rozpływa się w ustach. Tu nie ma co rozpływać się nad zaletą takiego dodatku do mięsa, trzeba go po prostu spróbować. Jabłka w tym daniu(...)smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak przyrządzone (czyli bardzo prosto ;)) jabłka, możecie z powodzeniem używać do wielu dań mięsnych zarówno smażonych, pieczonych jak i duszonych. Jak dla mnie zestawienie jabłek z cebulką jest przepyszne, a jako dodatek, mile urozmaicą codzienny obiad. Przepis zaczerpnięty ze skarbnicy przepisów, czyli

Mieszam w Garnku
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 189

Za oknem śnieg na zmianę z deszczem. Zimno i pochmurno, chociaż bardziej jesiennie niż zimowo. Jak się rozgrzać przy takiej niesprzyjającej aurze? Najlepiej pysznym pieczystym. A

Ratunku obiad
pałki z kurczaka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku 112

Szukając szybkiego obiadu a takiego który jest smaczne zrobiłam kurczaka pieczonego z ziemniakami w piekarniku.

Ugotujmy Coś
Steki wołowe 257

Spośród mięs czerwonych wołowina zawiera najmniej kwasów tłuszczowych nasyconych i jest najmniej kaloryczna. Największą wartość odżywczą ma mięso chude – polędwica, rostbef. Zjedzenie 100 g chudej gotowanej

mojewypiekiinietylko
karkówka pieczona w całości 182

Przedstawiam karkówkę pieczoną w całości ..

Ugotujmy Coś
zapiekanka z brokułami .paprykami oraz kurczakiem 101

Zapiekanki u mnie w domu są zawsze chętnie zjadane .

Ugotujmy Coś
Czosnek po japońsku z sosem sojowym 115

Dzisiaj mamy dla was przepis na prostą rzecz, czyli czosnek marynowany w sosie sojowym. Jest on niezbyt ostry i może służyć jako samodzielna przekąska bądź jako dodatek do dań mięsnych. Potrzebujemy: 2 główki czosnku polskiego japoński sos sojowy Wykonanie: Obieramy ząbki czosnku. Wkładamy je do wysterylizowanego słoiczka i zalewamy sosem sojowym. Wkładamy do lodówki na 3 tygodnie. I gotowe

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania