dania mięsne - 13801 przepisów (strona:140/921)

Wege muffiny z brokułami i pędami bambusa 179

muffin. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Wytrawne muffiny z brokułami i pędami bambusa podajemy na gorąco - jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego. To, że brokuły są zdrowe już wiemy. Jakie właściwości mają i co możemy znaleźć w ich składzie? Brokuły są cennym źródłem witaminy C, A, PP i z grupy

My Chcemy Jeść
babka ziemniaczana 107

Klasyka polskiej kuchni ..

Ugotujmy Coś
udka z kaczki pieczone na patelni w sosie śmietanowym 132

Kaczka dosyć często gości u nas na obiad w niedzielny dzionek..

Ugotujmy Coś
Konfitura z brusznicy i jabłek 139

Konfitura z brusznicy stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych, szczególnie do drobiu. Zawsze staram się zrobić kilka słoiczków takiej konfitury, swoja smakuje zupełnie inaczej niż ze sklepu.  Składniki: 1 kilogram brusznicy-czerownej borówki 1 kilogram jabłek 0,5 kilogram cukru Sok z połowy cytryny 0,5 szklanki wody Sposób przygotowania: Brusznicę płuczemy i osuszamy, jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd

Bajeczna Kuchnia
Pulpety z kapustą pekińską z prodiża 308

bardzo smaczne. Podałam je z ryżem. Obiad bardzo smaczny i również bardzo szybko przygotowany. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie również inne propozycje pulpetów jak również duży wybór dań mięsnych. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała głowka kapusty pekińskiej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 puszka pomidorów

O kuchni z uczuciem
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 250

Rok 1968, New Bordeaux wzorowane na Nowym Orleanie, weteran wojny wietnamskiej Lincoln Clay w głównej roli, porachunki między organizacjami przestępczymi, strata „rodziny”, chęć zemsty

Nerds Kitchen
boczek pieczony 107

Mój mąż uwielbia boczek..

Ugotujmy Coś
Królik w śmietanie 186

Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po

Pobite gary Barbary
Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem 249

Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest

Kuchnia PROzdrowotna
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 187

Często jesienią  wracam do tego przepisu, aura za oknem sprawia że, lubimy zjeść i to nie byle co, ale treściwe mięsne dania. Gruszka, ser pleśniowy i orzechy do udane połączenie,  o tym chyba każdy wie, ja uwielbiam i o żadnej innej porze roku nie smakuje tak jak teraz. Tej pokusie ulegnie każdy, kto tylko lubi gruszki

Wanilia i Kardamon
Udka pieczone 161

przygotowania, ale bardzo smaczne. Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam bardzo szybką sałatkę obiadową  . I obiad gotowy. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła 5 łyżek oleju 1 ząbek czosnku

O kuchni z uczuciem
Surówka Colesław babci Basi 125

święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam pyszną surówkę COLESŁAW , Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała da dań mięsnych, również jako dodatek do kanapek na ciepło i do domowych kebabów. Surówka ta zdobyła popularność dzięki wprowadzeniu jej do sieci restauracji KFC oraz McDonald’s. Składniki podstawowe

Pysznosci Babci Basi
zupa gulaszowa z mięsa wołowo-wieprzowego z lanymi kluseczkami 140

Na okres jesienno-zimowy polecam tresciwą zupę gulaszową..

Ugotujmy Coś
golonka po bawarsku 128

Ze względu na Oktoberfest chciałam polecić golonkę po bawarsku..

Ugotujmy Coś

Proponowane wyszukiwania