Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po
Pobite gary BarbaryBaranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest
Kuchnia PROzdrowotnaCzęsto jesienią wracam do tego przepisu, aura za oknem sprawia że, lubimy zjeść i to nie byle co, ale treściwe mięsne dania. Gruszka, ser pleśniowy i orzechy do udane połączenie, o tym chyba każdy wie, ja uwielbiam i o żadnej innej porze roku nie smakuje tak jak teraz. Tej pokusie ulegnie każdy, kto tylko lubi gruszki
Wanilia i Kardamonprzygotowania, ale bardzo smaczne. Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam bardzo szybką sałatkę obiadową . I obiad gotowy. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła 5 łyżek oleju 1 ząbek czosnku
O kuchni z uczuciemświęta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam pyszną surówkę COLESŁAW , Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała da dań mięsnych, również jako dodatek do kanapek na ciepło i do domowych kebabów. Surówka ta zdobyła popularność dzięki wprowadzeniu jej do sieci restauracji KFC oraz McDonald’s. Składniki podstawowe
Pysznosci Babci BasiNa okres jesienno-zimowy polecam tresciwą zupę gulaszową..
Ugotujmy CośZe względu na Oktoberfest chciałam polecić golonkę po bawarsku..
Ugotujmy CośPan Mąż upolował, Pani Żona obiad zrobi! Leniwe popołudnie, pora obiadowa za pasem. Od rana uskuteczniam intensywnie pidżama-party - znaczy nie udało mi się jeszcze przebrać
Grunt to przepis!Pomysł zrodził się w chwili, gdy nie miałam czasu i ochoty na tworzenie sałatki, a lubię mieć świeży dodatek do obiadu. Ogórki z sosem winegret świetnie pasują do dań mięsnych podawanych na ciepło, jak i na zimno. W sałatce wykorzystałam ogórki sałatkowe, ale mogą to być gruntowe lub szklarniowe, aby tylko były w miarę młode, niezbyt wodniste
Kuchcik gotujesłodko-kwaśny (sweet & sour sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: 2 00 ml syropu spod ananasów 550 ml wody 1/3 szklanki cukru (lub mniej
Słodka StronaDzisiaj propozycja na szybki obiad. Przygotowanie to około 30 minut, a smakuje rewelacyjnie. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kluskami. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje na dania mięsne. A wszystko znajdziecie tutaj Szczególnie polecam kurczaka w sosie marchewkowym Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 g pieczarek 250 g śmietany słodkiej 1 czubata łyżeczka chrzanu
O kuchni z uczuciemAromatyczny sos,który doskonale pasuje do makaronu,pizzy oraz wszelkich mięsnych dań. Warto poświęcić czas na jego przygotowanie by zimą otworzyć taki pachnący słoiczek i przygotować szybki obiad,szczególnie gdy brakuje nam czasu.Uwielbiam mieć w swojej piwnicy parę takich słoiczków i Was również zachęcam do zrobienia sosiku. Składniki: 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 główka czosnku mnóstwo
Niespełnione zdolności kulinarneZaskakujące w swej prostocie- kotlety z białej kaszy gryczanej. Nie tylko ciekawie się prezentują, ale też są bardzo smaczne i sycące. Idealne jako alternatywa dań mięsnych oraz wspaniały posiłek dla wegetarianina :) Zapraszam! Kotlety z kaszy gryczanej Składniki: 1 paczuszka kaszy gryczanej białej 2 jajka bułka tarta szczypiorek, pietruszka mała cebula sól, pieprz lub kucharek olej Przygotowanie: Kaszę ugotować
Tagebuch po polskujarzyny o neutralnym smaku powinniśmy zdecydować się na wyrazisty, esencjonalny farsz. I odwrotnie. Im warzywo intensywniejsze w smaku, tym mniej wyraziste nadzienie. A jeżeli przyjdzie nam ochota na danie mięsne, wypełnione smakowitym wnętrzem, nie widzę przeszkód, aby takie właśnie przygotować. To zaczynamy
zadanie-gotowanieDziś na obiad polecam paprykarz z kurczaka. Klasyczne danie z kuchni węgierskiej. Kolorowe, smaczne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i
kuchnia doski