dania mięsne - 13801 przepisów (strona:145/921)

Gulasz z szynki z pomidorami 146

pomidorami. Podałam z kaszą i surówką z młodej kapusty . Prawda, że smaczny obiad? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie tutaj . Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa. Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 1 duża  cebula

O kuchni z uczuciem
Kurczak pieczony w majonezie 174

Bardzo polecam Wam jeśli nie próbowaliście to musicie to zrobić koniecznie. Proste w przygotowaniu, bardzo szybkie. Podałam z ziemniakami i mizerią z koperkiem Jeśli szukacie innych pomysłów na dania mięsne to zapraszam tutaj 2 pojedyncze piersi z kurczaka 4 łyzki majonezu 1 duża cebula sól pieprz Piersi z kurczaka przekroić na pół  tak aby powstały

O kuchni z uczuciem
Szynka duszona w sosie 166

Dzisiaj był wreszcie przedsmak lata. Cieplutko i przyjemnie, a ja zapraszam na kolejne mięsne danie, które  pojawiło się na moim blogu. Szynka duszona w sosie. Idealne do ryżu, makaronu, kaszy  lub ziemniaków. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy I obiad gotowy. Prosto, klasycznie i bardzo smacznie. 600 g szynki wieprzowej 2 średnie cebule

O kuchni z uczuciem
Golonki indycze w sosie koperkowym 156

pure, ale można również podać z ryżem, makaronem czy kluskami. Do obiadu proponuję również marchewkę duszoną  i mamy super jedzonko. Zapraszam również tutaj po inne przepisy na dania mięsne. 2 golonki indycze 200 ml śmietany 1 pęczek koperku 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wody 1 łyżeczka mąki sól pieprz Golonki oprószyć solą, pieprzem i usmażyć

O kuchni z uczuciem
Sałatka z kapusty pekińskiej, korniszonów i marchewki 121

Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku, korniszonów i marchewki ma fajny, słoneczny kolor, który uzyskujemy dzięki oliwie i marchewce. Pachnie lekko koperkiem i smakuje bardzo fajnie. Idealnie pasuje do dań mięsnych. Składniki: pół małej kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1 cebula szalotka 3 korniszony 1 czubata łyżka posiekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1,5 łyżeczki octu winnego jasnego pół płaskiej

Smak mojego domu
zapiekanka ze szparagami 117

Sezon szparagowy już w pełni ..

Ugotujmy Coś
karkówka pieczona w plastrach II 129

Karkówka to mięso często goszczące na moim stole..

Ugotujmy Coś
Zapiekanka z Młodej Kapusty z Ryżem 187

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną zapiekankę z młodej kapusty i ryżu, tak naprawdę ta zapiekanka jest tak jakby gołąbkami tylko że bez zawijania. Danie

Uwaga Babcia Gotuje
Polpette al sugo 169

Polpette al sugo Kuchnia włoska, któż jej nie lubi ? Zadowoli najbardziej kapryśne podniebienia. Dzisiaj jest to potrawa z mięsa wołowego i passaty pomidorowej w roli głównej

Wino Francja Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty, tradycyjne z mięsem i ryżem. Gołąbki z piekarnika. 1917

Całą rodzinką bardzo lubimy gołąbki, ale prawda jest taka, że strasznie ciężko mi się za nie zabrać tzn. za ich przygotowanie. Więc kiedy tylko trafi się

Kuchnia z widokiem na ogród
pyszny gulasz z łopatki z czubricą zieloną, przyprawą harrisa, fasolką szparagową, warzywami... 201

Składniki: łopatka bez kości 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, smalec 2 łyżki, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżki, czubrica zielona Royal Brand 2 łyżki, kucharek

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z ryżu i groszku. Kotlety ryżowe 351

Znów zastanawiacie się Co na obiad? Kotlety z warzywami i ryżu to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Dzisiaj zapraszam Was na wegetariański obiad, czyli kotlety z ryżu, groszku i szczypiorku Niedawno polecałam Wam kotlety z brokułów, ryżu i sera , ale jak mam być szczera to kotlety ryżowe z groszkiem biją je na łeb! Gwarantuję Wam, że te fit kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
skrzydełka zapiekane z ryżem 90

Myślałam ze to mój autorski przepis..

Ugotujmy Coś
Gulasz wołowy z kaszą jaglaną. 152

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania