dania mięsne - 13801 przepisów (strona:154/921)

karkówka pieczona w brytfannie 132

Polecam karkówkę pieczoną w brytfannie ..

Ugotujmy Coś
Pączki drożdżowo ziemniaczane [przepis], fotorelacja z warsztatów kulinarnych "Znaj Ziemniaki" 173

kuchni regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :)  Babka z brokułami, bardzo ciekawy dodatek do dań mięsnych lub przekąska z sosami. Ziemniaki Faszerowane/Zapiekane/Chrupiące np. z ratatouille, a na deser pączki z ziemniakami

SzczyptaSmaQ
Schab faszerowany - wiem, co jem 370

Moje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę

W kuchennym oknie Ewy
GRILLOWANE BAKŁAŻANY Z MOZARELLĄ I POMIDORAMI 213

powkładać pomiędzy bakłażana. Wszystko jeszcze zapiekłam i gotowe. Danie to jest lekkie i można je podawać zarówno jako danie główne     jak i przystawkę do dań mięsnych. Smacznego

potrawyregionalne
CAPONATA SYCYLIJSKI GULASZ Z BAKŁAŻANA 167

Dziś proponuję Wam fantastyczny, sycylijski gulasz z bakłażanów. Danie to pochodzi z południowych Włoch. Można go jadać na ciepło, jako dodatek do dania mięsnego albo na zimno. Składniki: 1 lub 2 bakłażany oliwa 1 łyżeczka suszonego oregano sól morska,świeżo zmielony czarny pieprz 1 czerwona cebula 2-4 ząbki czosnku garść zielonych oliwek bez pestek mała

potrawyregionalne
marchewka z ananasem - surówka 173

Delikatna, lekko słodka i soczysta surówka. Pasuje w zasadzie do większości dań mięsnych i smażonej ryby. Przygotowuję ją przeważnie wtedy, gdy z pieczenia ciasta zostanie mi kilka plastrów ananasa. Przepis dostałam od kucharki weselnej.  Składniki: 3 dość duże marchewki 3-4 plastry ananasa z puszki łyżka chrzanu z żurawiną 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżeczka cukru łyżeczka soku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
fasolka po bretońsku 144

Polecam fasolkę po bretońsku ..

Ugotujmy Coś
Kluski śląskie 149

zrobić kiedy chcemy zaskoczyć gości na niedzielnym obiedzie czymś niebanalnym? Oczywiście kluski śląskie :) Smaczne, pasują zarówno do dań mięsnych jak i większości jarskich. Można podać z sosem, gulaszem lub w najprostszej wersji - z masłem i koperkiem. W moim rodzinnym domu często pojawiły się na stole. Jako mała dziewczynka uwielbiałam je robić razem z Mamą. Moim zadaniem było małym

kawawszklance
Kopytka z dyni z szałwią i mięsem mielonym w pomidorach 210

U nas w kuchni dalej dynia na topie i powstają kolejne przepisy Tym razem zachęcamy Was do zrobienia kopytek z dyni z szałwią oraz z mięsem

Kuchenne Wariacje
Kluski kładzione drożdżowe 134

wody. Kluski będą się odklejały od łyżki. Gotować 6-8 minut. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. Wyjmować łyżką cedzakową. Kluski można podawać do dań mięsnych, z różnymi sosami lub na słodko. Kluski należy przygotować tuż przed podaniem. Nie lubią leżeć, twardnieją. zastawa

królestwo garów
Udka z kurczaka pieczone z warzywami 192

Udka  z kurczaka tradycyjne danie, które może niektórym już się znudziło. Proponuję trochę zmodyfikować nasze przepisy coś dodać, czymś przyprószyć i już inny smak

W kuchennym oknie Ewy
WOŁOWINA W CYNAMONIE I GOŹDZIKACH KEIRY METZ – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON 271

[Uwaga minimalny spoiler alert w tym wstępie! Możecie pominąć i od razu przejść do przepisu.] Wiedźmińskie uniwersum to nie tylko budzące strach potwory, krwawe walki czy

Nerds Kitchen
WYVERN WINGS – DRAGON AGE – grillowane skrzydełka na ostro 265

Twórcy serii Dragon Age znani są z obsesji na punkcie sera, który bardzo często pojawia się w postaci kręgów w różnych lokacjach krainy Thedas, nie wspominając

Nerds Kitchen
Zapiekanki z gotowanymi pieczarkami i sosem Folwark 194

sobie pomidory z dodatkiem chilli, a jego posmak określamy jako słodko - kwaśny.  Z pewnością możemy polecić owy produkt nie tylko do klasycznych przekąsek ale także do dań mięsnych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki