kuchni regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :) Babka z brokułami, bardzo ciekawy dodatek do dań mięsnych lub przekąska z sosami. Ziemniaki Faszerowane/Zapiekane/Chrupiące np. z ratatouille, a na deser pączki z ziemniakami
SzczyptaSmaQMoje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę
W kuchennym oknie Ewypowkładać pomiędzy bakłażana. Wszystko jeszcze zapiekłam i gotowe. Danie to jest lekkie i można je podawać zarówno jako danie główne jak i przystawkę do dań mięsnych. Smacznego
potrawyregionalneDziś proponuję Wam fantastyczny, sycylijski gulasz z bakłażanów. Danie to pochodzi z południowych Włoch. Można go jadać na ciepło, jako dodatek do dania mięsnego albo na zimno. Składniki: 1 lub 2 bakłażany oliwa 1 łyżeczka suszonego oregano sól morska,świeżo zmielony czarny pieprz 1 czerwona cebula 2-4 ząbki czosnku garść zielonych oliwek bez pestek mała
potrawyregionalneDelikatna, lekko słodka i soczysta surówka. Pasuje w zasadzie do większości dań mięsnych i smażonej ryby. Przygotowuję ją przeważnie wtedy, gdy z pieczenia ciasta zostanie mi kilka plastrów ananasa. Przepis dostałam od kucharki weselnej. Składniki: 3 dość duże marchewki 3-4 plastry ananasa z puszki łyżka chrzanu z żurawiną 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżeczka cukru łyżeczka soku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazrobić kiedy chcemy zaskoczyć gości na niedzielnym obiedzie czymś niebanalnym? Oczywiście kluski śląskie :) Smaczne, pasują zarówno do dań mięsnych jak i większości jarskich. Można podać z sosem, gulaszem lub w najprostszej wersji - z masłem i koperkiem. W moim rodzinnym domu często pojawiły się na stole. Jako mała dziewczynka uwielbiałam je robić razem z Mamą. Moim zadaniem było małym
kawawszklanceU nas w kuchni dalej dynia na topie i powstają kolejne przepisy Tym razem zachęcamy Was do zrobienia kopytek z dyni z szałwią oraz z mięsem
Kuchenne Wariacjewody. Kluski będą się odklejały od łyżki. Gotować 6-8 minut. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. Wyjmować łyżką cedzakową. Kluski można podawać do dań mięsnych, z różnymi sosami lub na słodko. Kluski należy przygotować tuż przed podaniem. Nie lubią leżeć, twardnieją. zastawa
królestwo garówUdka z kurczaka tradycyjne danie, które może niektórym już się znudziło. Proponuję trochę zmodyfikować nasze przepisy coś dodać, czymś przyprószyć i już inny smak
W kuchennym oknie Ewy[Uwaga minimalny spoiler alert w tym wstępie! Możecie pominąć i od razu przejść do przepisu.] Wiedźmińskie uniwersum to nie tylko budzące strach potwory, krwawe walki czy
Nerds KitchenTwórcy serii Dragon Age znani są z obsesji na punkcie sera, który bardzo często pojawia się w postaci kręgów w różnych lokacjach krainy Thedas, nie wspominając
Nerds Kitchensobie pomidory z dodatkiem chilli, a jego posmak określamy jako słodko - kwaśny. Z pewnością możemy polecić owy produkt nie tylko do klasycznych przekąsek ale także do dań mięsnych
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki