Kolejna wersja znanego i lubianego zielonego curry :) Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oleju 2 cebule cukrowe, pokrojone w piórka 4 cm imbiru, startego na tarce
Tajskie smakiwymaga zbyt wiele uwagi a jest pyszna. Wyrazisty smak kalarepki został przełamany delikatnym smakiem koperku i śmietany. Żadnych innych dodatków nie potrzeba! Surówka jest świetna jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Korzystajmy z sezonu na kalarepkę, bo jest bliski końca. :-) 2 kalarepki 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz 1. Kalarepkę obieramy i ścieramy
Szefowa kuchnimama i zawsze przygotowywała je z różnym sosem. Jednak największym specjalistą od sosów był mój tata. Zawsze jak przychodził weekend, właśnie On przygotowywał obiady i zawsze to były dania mięsne. Do dzisiaj pamiętam ich smak. Pycha. Składniki: 700 g karkówki wieprzowej bez kości 2 łyżki mąki 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz 1 liść laurowy
O kuchni z uczuciemTaki domowy rarytas z pajdą dobrego chleba, ogórkiem i pomidorem. Kto nie lubi? Pewnie i tacy są, jednak większość chętnie się tym
W kuchennym oknie EwyPyszne i baaardzo aromatyczne danie z udek kurczaka duszonych w mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej, liści kaffiru, soku z limonki i czerwonej pasty curry
Tajskie smakiKotlet Schabowy z pieczarkami i serem - to troszkę bardziej urozmaicony ale jednak klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Schab najpierw usmażony, a następnie podduszony w piekarniku powoduje
Słodka Stronatalerzu Ewusiowe smaki Mela gotuje i testuje Kuchniaslodkiej ksiegarni Kraina dobrej kuchni Moje pytania 1. Pierwsze danie ugotowane ? 2. Gotowanie czy sprzątanie ? 3. Ulubione danie mięsne ? 4. Kruche czy utarte ? 5. Kuchnia polska czy śródziemnomorska ? 6. Piwo czy wino ? 7. Ryż czy makaron ? 8. Duże psy czy małe ? 9. Miasto czy wieś ? 10.Morze
Eli GotowanieDzisiaj kolej na danie mięsne, to jest coś co tygryski lubią najbardziej. Moja rodzinka wychodzi z założenia, że obiad bez mięsa to nie obiad. Jednak nie zawsze taki może być. Prawda? Jak na niedzielę przystało i mięso się przygotowało. No dobra, nie samo, ale za pomocą moich rąk. :) Możecie je podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kluseczkami
O kuchni z uczuciemchłodno, a na straganach królują owoce i warzywa jesieni. Jednym z nich jest dynia.To właśnie z niej dzisiaj przygotowałam do obiadu pyszną i szybką surówkę. Idealnie pasuje do dań mięsnych. Ja zrobiłam z majonezem, ale możecie zrobić z jogurtem i będzie równie smaczna. Składniki: 200 g dyni ( waga bez skóry i pestek) 2 średnie jabłka 2 średnie pomidory
O kuchni z uczuciemPolenta to tradycyjna włoska potrawa. Kiedyś przygotowywano ją z mąki kasztanowej, obecnie z mąki lub kaszy kukurydzianej. Podawana jest jako zamiennik tradycyjnego puree ziemniaczanego do dań mięsnych lub w formie kostki podsmażonej lub podpieczonej w piekarniku. Pierwszy raz polentę jadłam w Londynie, w restauracji Jamiego Olivera Jamie's Italian , podczas wyjazdu na warsztaty kulinarne. Wtedy polenta była podana
Codzienna kuchnia niecodziennaWracamy do postapokalipsy! Jest soczyste mięso, są ziemniaczane węglowodany oraz przepyszny ciemny sos – oto szama każdego szanującego się wastelandowca! Nietypowo połączyliśmy dwa przepisy w jednym
Nerds KitchenSmażona cukinia z ziemniakami Pyszna potrawa , która powstała z resztek ziemniaków z dnia poprzedniego i końcówki cukinii . Wszelkie smażonki , są bardzo pyszne i idealnie zgrywają się z każdym daniem mięsnym . Można ja zaserwować zamiast ziemniaków z wody , zawsze jest to ciekawsze rozwiązanie lub podać sama , tak jak ja zrobiłam w towarzystwie sosu z ogórków i jogurtu . Pyszne , proste
Ogrodnik w podróżyDzisiaj mamy dla Was coś smacznego z orientalną nutą czyli kurczaka w sosie słodko-ostrym z makaronem ryżowym Składniki: - 1 pierś z kurczaka - 1 cebula - 1
Kuchenne Wariacjesmaku solą, pieprzem i chilli (jeżeli całość nie jest dostatecznie pikantna). Gorący chutney umieszczamy w słoikach, zakręcamy, odwracamy i odstawiamy na bok do schłodzenia. Świetnie pasuje do dań mięsnych
Szybko Tanio Smacznie