Surówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić. Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce
magiczna kuchnia KasiSałatka, która może być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie
R'n'G KitchenAromatyczny sos z żółtych papryk pasuje do dań mięsnych oraz rybnych. Składniki 2 szalotki 2 żółte papryki pół łyżeczki cukru brązowego 1/8 l rosołu drobiowego szczypta pieprzu kajeńskiego 2 łyżki śmietany 18 % sól Przygotowanie Szalotki drobno pokroiłem w kostkę. Strąki papryki umyłem, przekroiłem wzdłuż i drobno posiekałem. Poddusiłem na małym ogniu razem z szalotką i cukrem. Rozprowadziłem śmietaną
R'n'G KitchenDomowe marynaty do mięsa są najlepsze, dajemy to co najbardziej lubimy, no i wiemy co jemy... Ostatnio wielką popularnością cieszy się u mnie kurczak w marynacie
Smaczne ZdrowePolecam Państwu udka z kaczki ..obecnie nie jadam mięs ,ale u mnie w domu w dzieciństwie często królowała na stole kaczka..
Ugotujmy CośSKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka garść bazylii zielonej garść bazylii fioletowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano pieprz sól SOS: 1/2
harrisaKurczaka po azjatycku z pędami bambusa można przygotować z mięsa z piersi kurczaka , ale najlepiej przygotować z mięsa z udek , ponieważ jest bardziej soczyste niż
Bazylia kontra RozmarynTakich zaległości jeszcze chyba nigdy nie miałam, ale zaabsorbowana uczelnią totalnie nie miałam czasu na blogowanie. Dziś postaram się to nadrobić i oczywiście jak zwykle obiecuję
Kuchnia moimi oczamiKuchnia to takie miejsce, gdzie do głowy przychodzą rożne pomysły. Mój najświeższy pomysł powstał przy okazji niedzielnego obiadu. Była karkówka i należało ją jakoś przyrządzić. Powstało
W kuchennym oknie Ewyczosnkowy jest wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych i do pieczonych ziemniaków. Składniki: mały jogurt naturalny (190 g) 3 ząbki czosnku 1/4 pęczka świeżego koperku szczypta soli pieprz Wykonanie: Koperek siekamy, dodajemy do jogurtu. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu. Solimy, pieprzymy. Całość mieszamy. Przykład podania: Pieczone ziemniaki z koperkiem Smacznego
Smak mojego domuSKŁADNIKI: Udka z kurczaka papryka mielona wyciśnięte ząbki czosnku sól cząber kurkuma pieprz buraki por Udka dokładnie posolić i obsypać przyprawami, odstawić na
harrisaułożyć słoiki, od zagotowania wody, gotować słoiki jeszcze przez 10 minut. Z przepisu wychodzi ok. 9 słoików dżemowych. Przepis zaczerpnęłam z książki Siostry Anastazji "153 przetwory i dania mięsne
Mania WypiekaniaBigos to takie polskie danie, które na pewno większość z nas bardzo lubi. Dla mnie ten najbardziej ulubiony to z młodej pachnącej koperkiem kapusty. Przepis
W kuchennym oknie EwyLubicie nuggetsy ?...Jeżeli tak to zapraszam na ich cytrynowo - limonkową wersję. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste , rozpływające się w ustach a panierka z płatków kukurydzianych
Bazylia kontra Rozmarynróżne sposoby, dlatego też w najbliższym czasie zamieszczę kilka potraw czy też słodkości zawierających właśnie gruszeczki. Będą to między innymi gruszka zapiekana w sosie miodowym, tarta, muffinki czy danie mięsne z gruszkami
Kuchenne Wariacje