dania mięsne - 13801 przepisów (strona:165/921)

kotlety drobiowe z szynką 63

Produkty:na jedna osobę 1 filet z kurczaka 1 plaster dobrej szynki 2 plastry sera żółtego sól,pieprz,czosnek granulowany,papryka ostra odrobina oregano jajko bułka

Ugotujmy Coś
Wołowina w warzywach 137

Dzisiaj wołowina z warzywami, bardzo smaczne danie. Jak na wołowinę mięso  kruche i rozpływa się w ustach. Zapraszam. SKŁADNIKI: 500 g wołowej łopatki 2

W kuchennym oknie Ewy
naleśniki z pikantnym nadzieniem 71

Produkty: 2 cebule 4 pieczarki 1/2 czerwonej papryki 2 śląskie kiełbasy 3 ząbki czosnku olej do smażenia + 1 łyżka masła 2 łyżki pikantnego ketchupu papryka słodka

Ugotujmy Coś
Sos barbecue 100

Świetny jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. doskonale sprawdza się również jako marynata do żeberek czy kurczaka. Spróbujcie sos jest naprawdę łatwy w przygotowaniu a efekt jest wprost rewelacyjny. Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina ( lub półwytrawnego wg uznania) 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki keczupu 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu jasnego

Wielki apetyt
zrazy wołowe tradycyjne 117

Polecam zrazy wołowe.. Produkty:

Ugotujmy Coś
Marchewka z groszkiem -dodatek do obiadu 424

Marchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu.  Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego.  W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw.  Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości.  40 dag marchewki z groszkiem

Takie tam pichcenie
Chlebki naan 175

blasze wyłożonej papierem i z wierzchu posmarować pozostałym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 10 minut (po upieczeniu powinny być rumiane). Podawać jako dodatek do dań mięsnych i rybnych

W poszukiwaniu inspiracji
Spätzle z czosnkiem niedźwiedzim 202

Czosnek niedźwiedzi nie tylko zabarwi spätzle na cudy wiosenny, zielony kolor, doda też delikatnego pikantnego posmaku. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do mięsnych dań z sosami, ale solo z przysmażoną cebulką z patelni i serem zadowoli podniebienie nie jednego smakosza. Możesz je zrobić w całości z mąki, bez dodatku grysiku. Każda okazja jest dobra, by ten "cud natury" jakim

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi 154

naszego zdrowia błonnika, z najzdrowszą jego frakcją -  błonnikiem rozpuszczalnym. Niby zwykłe placki, a jednak wyjątkowe. Świetne solo, tradycyjnie z cukrem i śmietaną oraz jako dodatek do dań mięsnych, bo "stare" ziemniaki już się znudziły, a na te z Egiptu nie masz ochoty. Będą Ci smakować! Składniki: 600 g ziemniaków 100 g górskich płatków owsianych 1-2 listki szałwii

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Galareta z golonek indyczych 186

Taka galareta na pewno jest dietetyczna i zdrowa , nie ma w niej żadnych tłustych kawałków.             A przecież o to chodzi

W kuchennym oknie Ewy
Między Cezarem a Mussolinim, czyli kuchnia renesansu 273

wskazać na elitarność zup, które bezwzględnie stanowiły pokarm klas wyższych. W zamożnych domach używało się przy tym dużo cukru, którym obtaczano sery i pieczenie. Sałatki natomiast, podawane po daniu mięsnym, miały ostatecznie zaspokoić głód. Dodawano do nich wszystko, co mogło się zmarnować i nie zostało wykorzystane do innych potraw, nie pomijając w tym zwierzęcych mózgów i wątrób

Bon Ton Italia
Ptysie z bitą śmietaną 111

przygotowuję dania mięsne, warzywne, z makaronem, owocami... kombinuję, zmieniam, doprawiam po swojemu. Natomiast gdy piekę ciasta i znam dobry sprawdzony przepis to się jego trzymam gdyż uważam, ze nie ma co wyważać otwartych drzwi. Tak jest z przepisem na ptysie. 1/2 l wody, 160 g masła, sól, 360 g mąki pszennej, 9 – 10 jajek 1 l śmietany kremówki

królestwo garów
Kluski kładzione ziemniaczane 96

łyżki. Garnek przykryć, gotować 1 -2 minuty od zagotowania, uważać aby nie przegotować. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać.  Kluski można podawać do dań mięsnych, z różnymi sosami lub na słodko.   zastawa

królestwo garów
Kluski z jabłkami 127

przegotować. Nie wkładać naraz za dużo klusek, powinny swobodnie pływać. Kluski można podawać polane masłem, z masłem i cukrem, zasmażką z masła i bułki tartej, jako dodatek do dań mięsnych...  Jest to stary przepis, znany w Polsce międzywojennej.  zastawa

królestwo garów
Stek wołowy- jak przyrządzić dobry stek 159

Stek wołowy dobrze przygotowany, to na pewno danie wielu smakoszy tego mięsa. Przyrządzając takie danie , najlepiej wybrać polędwicę, rostbef  lub antrykot. Cała sztuka

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania